Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρώην διοικητής της CIA παρακαλάει να νικήσει ο Άσαντ…

Τι σου είναι αυτή η… ζωή, πως τα φέρνει έτσι. Και πόσο γελοίο είναι να παρατηρείται από τους ανθρώπους που υποτίθεται καθοδηγούν τον σύγχρονο κόσμο να δείχνουν τόσο μεγάλη… αστάθεια στις αποφάσεις και τις συμπεριφορές τους.
 
Τι άλλο να σκεφτείς ενώπιον της είδησης ότι ο πρώην διοικητής της CIA (μέχρι το 2009), πτέραρχος Μαικλ Χάιντεν, έχει φτάσει στο σημείο να παρακαλάει σχεδόν ο Μπασάρ Αλ Άσαντ να νικήσει στη Συρία, το οποίο σημαίνει ότι αν γι’ αυτό… παρακαλούν περισσότεροι, στο τέλος θα γίνει.

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του φημισμένου «Jamestown Foundation» στο οποίο συμμετέχουν ειδικοί στον τομέα της τρομοκρατίας, αναφέρθηκε στην κατάσταση στη Συρία, όπου υπάρχουν τρία ενδεχόμενα: Η νίκη του Άσαντ, η διάλυση της χώρας (το χαρακτήρισε ως πιθανότερο σενάριο) και η συνέχιση της σύγκρουσης ανάμεσα στα πιο εξτρεμιστικά στοιχεία από τους σιίτες και τους σουνίτες.

«Όσο άσχημο και να ακούγεται», είπε πως προτιμά τη νίκη του Άσαντ, αφού η διάλυση της Συρίας θα οδηγήσει σε περαιτέρω αλλαγές συνόρων, αφού θα έχει αρχίσει το ξήλωμα της συμφωνίας Γαλλίας-Βρετανίας το 1916 (συμφωνία Σάικς-Πικό) που καθόρισε με τεχνητό τρόπο τα σύνορα των χωρών της περιοχής.

Μα καλά, τώρα τα θυμήθηκαν… τα γράμματα; Τόσα χρόνια που τους τα έλεγαν άλλοι, μη μεγαλόσχημοι, γιατί έκλειναν τα αυτιά τους; Μήπως διότι θεωρούσαν την ανατροπή του Άσαντ παιχνιδάκι; Αν τέτοιες ηλιθιότητες κάνουν οι κορυφαίες σε ισχύ χώρες του πλανήτη, τι ακριβώς δικαιούνται αναλογικά να κάνουν άραγε οι αδύνατες;

Τόσοι πολλοί ανίκανοι και ιδεοληπτικοί (συχνά τα δυο αυτά πάνε μαζί…), πρώτη φορά μαζεύτηκαν ταυτόχρονα στις ΗΠΑ. Σημεία των καιρών…

Πηγή Defence-Point

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]