Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ας κάνουμε τον ύπνο τους εφιάλτη

Στην χώρα του 1,5 εκ . ανέργων, των μαγκαλιών, των απλήρωτων εργαζόμενων  από έναν έως και 12 μήνες, και των εκατομμύριων Ελλήνων που (σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ) ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, η ζωή πια τείνει να  χάσει αν δεν έχει χάσει το νόημα της…
 
Στη χώρα όπου το 68% των Ελλήνων που (σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν) διαθέτει εισόδημα κάτω από 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος που θεωρείται όριο της επίσημης φτώχειας, η μόνη διέξοδος είναι το αδιέξοδο…
 
Την ίδια στιγμή οι δανειστές μας λένε κόψτε το λαιμό σας και πληρώστε τις δόσεις των δανείων σας, έστω κι αν είναι αντικειμενικά αδύνατον. Αλλιώς οι τραπεζίτες πρέπει να μας πάρουν τα σπίτια, να τα εκπλειστηριάσουν στην αντικειμενική τους αξία και στη συνέχεια να χρωστάμε κι από πάνω διότι κάποτε μας έδωσαν δάνεια υψηλότερα από την τιμή στο συμβόλαιο.
 
Και σαν να μην φθάνουν όλα αυτά έρχονται και οι νομικές γνωμοδοτήσεις με κραυγές περί ανθρώπινων δικαιωμάτων!!!
 
Στην πρώτη περίπτωση η γνωμοδότηση του Γερμανού πανεπιστημιακού καθηγητή Αντρέα Φίσερ-Λεσκάνο κατ' εντολή του αυστριακού Επιμελητηρίου Εργαζομένων, της Ομοσπονδίας Αυστριακών Συνδικάτων και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων, υποστηρίζει ότι κάποιες από τις υποχρεώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, συνιστούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κατά συνέπεια συνιστούν παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου, με δεδομένο ότι η Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων έχει ενσωματωθεί στο δίκαιο της ΕΕ!!!
 
Τονίζει μάλιστα ότι  οι μειώσεις μισθών παραβιάζουν το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης σύναψης συλλογικής σύμβασης, ενώ άλλες δεσμεύσεις που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα παραβιάζουν το ανθρώπινο δικαίωμα στην εργασία, στην κατοικία, στην κοινωνική ασφάλεια και την ιδιοκτησία.
 
Στην δεύτερη η κραυγή έρχεται σε μια αποστροφή του λόγου του που «ταιριάζει γάντι» στην Ελλάδα... από τον  επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς, ο οποίος επισημαίνει ότι από τις εθνικές αποφάσεις σχετικά με τα μέτρα λιτότητας και τα διεθνή πακέτα διάσωσης απουσιάζει η διαφάνεια, η συμμετοχή του κοινού και η δημοκρατική λογοδοσία.
Στηλιτεύει δε και τη συμπεριφορά των διεθνών δανειστών που, όπως υπογραμμίζει, «παρέλειψαν να συμπεριλάβουν τα ζητήματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε πολλά από τα προγράμματα βοήθειας που εφάρμοσαν σε ευρωπαϊκές χώρες».
 
Αδέρφια τώρα τα θυμηθήκατε όλα αυτά; Και αν ναι, γιατί δεν κάνατε ή έστω δεν κάνετε κάτι από τη θέση σας να βοηθήσετε αυτόν τον λαό που υποφέρει περήφανα κάτω από κυβερνήσεις μαριονέτες των τροϊκανών και των απανταχού λαμογιών!!!
 
Όμως ο χρόνος πλησιάζει. Ο λαός θα ξυπνήσει και τότε ο ύπνος τους θα γίνει εφιάλτης…



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]