Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γενοκτονία στην Συρία - Τελεσίγραφο της Μόσχας στους ισλαμιστές

Οι Ισλαμοφασίστες απήγαγαν 12 ορθόδοξες μοναχές από ένα χριστιανικό χωριό της Μααλούλα…
Ο Ορθόδοξος πατριάρχης της Συρίας και ο επικεφαλής ενός μοναστηριού, δήλωσε χθες Τρίτη, προσθέτοντας τους φόβους τους ότι η σκληρή γραμμή ων ισλαμοφασιστών που προσπαθούν να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ, στοχεύουν όλο και περισσότερο τους Χριστιανούς.
Οι Χριστιανοί κατηγόρησαν τους αντάρτες για διώξεις των κατοίκων και βανδαλισμούς εκκλησιών μετά τη κατάληψη χριστιανικών πόλεων.

Οι μοναχές και τρεις άλλες γυναίκες απήχθησαν την Δευτέρα, από το Ελληνικό Ορθόδοξο μοναστήρι Mar Takla στο χωριό της Μααλούλα και μεταφέρθηκαν, από τους αντάρτες στην πόλη της Yabroud, η οποία έχει επίσης ένα μεγάλο χριστιανικό πληθυσμό, δήλωσε Ηγουμένη Φεβρωνία Nabhan, επικεφαλής της κοντινής μονής Σεντνάγια.

Ο Ορθόδοξος Πατριάρχης John Yazigi έκανε μια ένθερμη έκκληση για την απελευθέρωση των γυναικών, καθώς και περίπου δύο δωδεκάδες ορφανά που οι μοναχές φρόντιζαν στο μοναστήρι, αν και δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί άμεσα ότι απήχθησαν επίσης και τα παιδιά.
«Κάνουμε έκκληση στο σπόρο της συνείδησης που ο Θεός φύτεψε σε όλους τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των απαγωγέων, να απελευθερώσουν τις αδελφές μας ασφαλείς», είπε σε μια δήλωση του ο Πατριάρχης.
”Καλούμε τη διεθνή κοινότητα και τις κυβερνήσεις του κόσμου να βοηθήσουν να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των μοναχών της μονής Mar Takla και τα ορφανά που κρατούνται.“
ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ
Αυστηρότατη προείδοποίηση στους ισλαμιστές δολοφόνους να απελευθερώσουν άμεσα τις μοναχές που απήχθησαν από το ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας στην Μααλούλα, απηύθηνε ο Κωνσταντίνος Ντολγκόφ, εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
“Καλούμε αυτούς που κρύβονται πίσω από την απαγωγή να επιστρέψουν άμεσα τις μοναχές, χωρίς να… αγγίξουν ούτε μία τρίχα τους”.
Κάλεσε επίσης την διεθνή κοινότητα να καταδικάσει απερίφραστα αυτή την ειδεχθή ενέργεια.
Στο μοναστήρι βρίσκονταν 40 μοναχές και ορφανά των οποίων η τύχη αγνοείται.

Προσευχή στην Δαμασκό για τους Ελληνορθόδοξους της Συρίας και την Μααλούλα που φλέγεται:
Οι ένοπλοι τρομοκράτες κτυπούν κάθε ιερό τόπο στις πόλεις που μιλούν τη γλώσσα του Χριστού. Δεν σέβονται ούτε τα ιερά των Μουσουλμάνων κι έχουν απομονωθεί από τον Συριακό λαό. Καλούμε όλόκληρο τον πλανήτη να σταματήσουν αυτοί που στηρίζουν τους τρομοκράτες και σπέρνουν την καταστροφή στη Συρία“!
Η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ - ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ

Δυστυχώς, τους τρομοκράτες στηρίζει κι η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που
“συνεργάζεται” μαζί με τον Ερντογάν, τη “Βόρεια Κύπρο” (το κατεχόμενο από την Τουρκία 40% της Κύπρου μας) και με το Κόσσοβο, για τον “εκδημοκραρτισμό” της Συρίας από τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα!

Εάν δεν διαλέξουμε πλευρά, εάν δεν μιλήσουμε τώρα, η τιμωρία μας ως έθνος θα είναι παραδειγματική. Ανεχόμαστε τα ίδια κτήνη που κατέσφαξαν τον Ελληνισμό από τον Πόντο μέχρι την Κύπρο, σήμερα να σφάζουν τους Ελληνορθόδοξους και Σύριους αδελφούς μας. Όπως ανεχθήκαμε την γενοκτονία των Σέρβων της Βοσνίας και του Κοσσυφοπεδίου από τους ίδιους σφαγείς.

Η ιστορία δεν συγχωρεί αυτά τα εγκλήματα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]