Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκική Star: "Η ελπίδα των Ελλήνων είναι να μάθουν... Τουρκικά"!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Η μόνη ελπίδα για τους απελπισμένους Έλληνες είναι να… μάθουν τουρκικά και να βρουν δουλειά στην ανερχόμενη οικονομία της Τουρκίας. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τουρκική εφημερίδα Star, στο φύλο της 21 Νοεμβρίου, οι Έλληνες έχουν επιδοθεί μετά μανίας να μάθουν την τουρκική γλώσσα ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον το οποίο θα τους προσφέρει η Τουρκία που θα τους «σώσει» από τα δεινά της οικονομικής κρίσης η οποία μαστίζει εδώ και μερικά χρόνια την Ελλάδα.

Ενώ στην Ελλάδα χάνονται δουλειές, οι άνεργοι συνεχώς αυξαίνονται, κλείνουν βιομηχανίες είτε φεύγουν στο εξωτερικό και όλα αυτά επειδή οι μνημονιακοί μας «σωτήρες» επιμένουν να μας σώζουν, οι Τούρκοι καλούν τους απελπισμένους Έλληνες να έρθουν να εργαστούν στην Τουρκία η οποία τους προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον και μια σωτήρια λύση στα μεγάλα αδιέξοδα τους. 

Εμπρός λοιπόν για νέους γενίτσαρους στην Τουρκία. Φυσικά μια προϋπόθεση για να υλοποιηθεί το «όνειρο» της τουρκικής σωτηρίας είναι να μάθουμε τουρκικά και σαν πρώτο μεγάλο ερέθισμα ήταν τα περίφημα τουρκικά σήριαλ, (τώρα καταλαβαίνει κανείς τι δουλειά έκαναν οι τουρκικές σαπουνόπερες με το να εξοικειώσουν τους Έλληνες με μια ωραιοποιημένη Τουρκία που μας προσφέρει «χρυσές ευκαιρίες» και φανταστικές βίλες με θεά στο Βόσπορο).

Σαν πρώτο παράδειγμα στην «χείρα σωτηρίας» που μας προσφέρει η Τουρκία, είναι ο περίφημος ελληνόφωνος και εκ Κομοτηνής ορμώμενος Τούρκος υπουργός Υγείας, κ. Mehmet Müezzinoğlu, ο οποίος ήδη έχει καλέσει για άμεση πρόσληψη 1.000 Έλληνες γιατρούς. Οι άνεργοι αυτοί γιατροί αφού «σωθήκαν» από την «σωτήρια» πολιτική του Έλληνα συναδέλφου του και μεγάλου αστέρα της τηλεόρασης, κ. Άδωνη, τώρα μπορούν να βρουν δουλειά στην γείτονα χώρα που τους τείνει με μεγάλη στοργή το χέρι. Τα καινούργια υπερπολυτελή νοσοκομεία της Τουρκίας έχουν μεγάλη ανάγκη από τα ελληνικά ιατρικά χέρια.

Αλλά λαμπρό και το μέλλον για τα ελληνικά ινστιτούτα εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας που γνωρίζουν πρωτοφανή άνθηση, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα. 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπευθύνου του Ινστιτούτου Perugia, κ. Τίνας Ζαγοπούλου, η ζήτηση των τουρκικών που είχε αρχίσει ήδη από το 2006 και πριν από την μεγάλη οικονομική κρίση με ερέθισμα τα πρώτα τουρκικά σήριαλ που είχαν αρχίσει να κάνουν θραύση αποβλάκωσης στο ελληνικό κοινό, έχει εκτιναχτεί στα ύψη. Έτσι, όλο και περισσότεροι Έλληνες σπεύδουν να μάθουν την τουρκική γλώσσα.
Εκτός όμως από τους απλούς μαθητές των τουρκικών, μεγάλη ζήτηση έχουν τα τουρκικά και από επαγγελματίες όπως γιατροί, πιλότοι αεροπλάνων, μάγειροι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι ξενοδοχείων και άλλων ειδικοτήτων που ζητούνται στην Τουρκία. Και εκτός από τα τουρκικά, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η γνώση της τουρκικής κουλτούρας, (εδώ γελά ο κάθε πικραμένος), σαν ένα σημαντικό στοιχείο για να γνωρίσουν καλύτερα την γειτονική χώρα.

Λαμπρό λοιπόν το μέλλον της Ελλάδας στην… Τουρκία.
Εκεί μας κατάντησε η «σωτήρια» ξεφτίλα της μνημονιακής κατοχικής κυβέρνησης.
Το μεγάλο ερώτημα είναι ως ποτέ θα τους ανεχόμαστε και ως πότε θα βλέπουμε να καταστρέφεται αυτή η χώρα που κάποτε γέννησε Σούλι, Ζάλογγο, Αρκάδι, Αραπίτσα, Μάνη και Σφακιά. 
Είναι άραγε Έλληνες αυτοί που σήμερα κυβερνούν την Ελλάδα;

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]