Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πελατοκρατεία των «φυτευτών»

Τη λίστα των συνεπώνυμων!

Του Θανάση Νικολαΐδη

Δεν είχαν το Θεό τους. Κυβερνώντες και κυβερνώμενοι. «Μου διορίζεις το παιδί; Σου φέρνω ψηφαλάκια. Δεν μου το διορίζεις; Πάω στον αντίπαλο, κι άμα λάχει, περνάω στο απέναντι… ιδεολογικό στρατόπεδο». Το παιδί προσλαμβάνεται κι αρχίζει καριέρα. Ξανά τρέξιμο προς «το φυλάξαι τ’ αγαθά».

Έτσι πέρασαν οι δεκαετίες της αμφίπλευρης βρωμιάς κι ήρθε η σήψη. Μόνο η αναγνώριση των ανομημάτων και το «ήμαρτον» δεν ακούστηκε. Αμύνονται οι αμαρτωλοί δηλώνοντας καθολική άγνοια και αθώοι του αίματος, αμύνονται και οι φορείς του «συστήματος», μη κάτι αλλάξει.

Κανένας κανέναν δεν διόρισε με το ζόρι. Ο ενδιαφερόμενος κίνησε γη και ουρανό για τον μίτο μιας γνωριμίας για βόλεμα. Ξενύχτησε στο γραφείο του βουλευτή, αξίωσε απ’ τον υπουργό τον κοντοχωριανό του, βολεύτηκε και το’ χε καμάρι. Για τις «αποδοτικές» γνωριμίες του.

Όλα χάθηκαν στην άβυσσο της υποκρισίας κι όλοι βαράνε. Τους σημερινούς που «απαρνήσαντο» εαυτούς κι είναι αγνώριστοι. Το κράτος που βάλθηκε να κοιτάξει τον εαυτό του. Οι αντιπολιτευόμενοι που καλούνται να συγκυβερνήσουν για την Ελλάδα και το αρνούνται, λυσσάζοντας για δικές τους καρέκλες. Με αρωγούς καλαμπουρτζήδες τύπου Λυριτζή που μιλάει για νοσοκομεία χωρίς γάζες, αλλά δεν μας εξηγεί πού πήγαν τα (δανεικά) λεφτά, τότε που υπήρχαν στο τραπέζι, αλλά το ξαλάφρωνε (και ο ίδιος), τσεπώνοντας χιλιάρικο τη μέρα. Για τις εξυπναδούλες και τα καλαμπούρια του, που συνεχίζει σε ιδιωτικό κανάλι, χαϊδεύοντας αηδώς το μούσι του. Και η κα Τσαπανίδου; Τα ίδια, συν την…ωραιοπάθεια και τη λογοδιάρροια.

Να πάμε στους κατεξοχήν φυτευτούς του δημόσιου βίου μας. Θυμίζουν «εργαζόμενους» της Βουλής και παραπέμπουν στην ένοχη σιωπή αυτών που τους διόρισαν. Τα Πανεπιστήμια (της Αθήνας) κλειστά, ο Πρύτανης «ποιεί την νήσσαν» χωρίς να παραιτείται και οι φοιτητές κάνουν αυτό που ξέρουν (καλά) να κάνουν. Καταλήψεις! Κι ούτε ένας τους βγαίνει να καταγγείλει εκλεκτικές συγγένειες καθηγητών και φοιτητών επ’ ωφελεία αμφοτέρων.

Το γράψαμε για δημάρχους που βόλεψαν το σόι τους. Το ξαναλέμε για τους «Διοικητικούς» σε πόστα «κληρονομικώ δικαιώματι». Είναι μια λέξη μαγική, με πολλά ονόματα. Συνεπωνυμίες! Δημοσιεύστε την και, μετά τον εξευτελισμό τους(;)…προτιμείστε τους συνεπώνυμους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]