Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κλέφτες, πιάστε τους!

Σίγουρα δεν είναι καθόλου άγνωστη λέξη η κοροϊδία, την οποία ως συνήθη πρακτική επιφυλάσσουν τα κυβερνητικά στελέχη στους πολίτες. Η εξαπάτηση της κοινής γνώμης, η υποκρισία και η παρουσίαση του μαύρου ως άσπρου αποτελούν τα βασικά εργαλεία πειθαναγκασμού (μαζί με την κρατική βία) κάθε εξουσίας που... σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό της.

Ομως εδώ, στην Ελλάδα του Μνημονίου και της εξαθλίωσης, τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Επώνυμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, ομολογεί κυνικά ότι το κράτος εν γνώσει του κλέβει τους πολίτες!

Ο συγκεκριμένος μόνιμος ανώτερος δημόσιος υπάλληλος είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» ότι οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων είναι υπερτιμημένες σε σχέση με αυτές της αγοράς και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ομως δεν πρόκειται να αλλάξουν, δηλαδή να μειωθούν, γιατί στην περίπτωση αυτή η κυβέρνηση δεν θα έπιανε το στόχο των εσόδων από τη φορολογία στα ακίνητα!

Την ίδια κυνική παραδοχή είχε κάνει το υπουργείο Οικονομικών πριν από λίγο καιρό, με τη διαρροή ενός εγγράφου non paper, στο οποίο ομολογούνταν ότι οι αντικειμενικές αξίες δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, καθώς επί της ουσίας δεν υπάρχει αγορά ακινήτων!

Ωστόσο, λίγο καιρό πριν, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, είχε δηλώσει ότι δεν αναπροσαρμόσθηκαν οι αντικειμενικές τιμές, διότι θα πλήττονταν οι λαϊκές γειτονιές. Εκτίμηση που και πάλι κινείται εκτός πραγματικότητας, καθώς ο υπουργός μιλά προφανώς για ανατίμηση και όχι για μείωσή τους!

Είναι προφανές ότι εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη επιχείρηση συνειδητής κλοπής των πολιτών, με πρόσχημα τη δημοσιονομική εξυγίανση. Η κλοπή αυτή είναι ένα έγκλημα διαρκείας, καθώς συνεχίζεται για τουλάχιστον δύο χρόνια και -όπως όλα δείχνουν- θα συνεχιστεί και για πολλά ακόμη χρόνια.

Το κράτος, αφήνοντας ψηλά τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων, επωφελείται από την αυξημένη πρόσοδο των φόρων που επιβάλλει πάνω στα ακίνητα αυτά. Με βάση αυτό τον υπερτιμημένο φόρο πληρώσαμε το χαράτσι και τον ΦΑΠ των προηγούμενων ετών, έτσι θα πληρώσουμε και το νέο ενιαίο φόρο, τουλάχιστον ώς το 2016, οπότε και ίσως υπάρξει αναπροσαρμογή. Κάπως έτσι φτάσαμε και στο λογιστικό πρωτογενές πλεόνασμα...

Το ανάλγητο κράτος όχι μόνο κλέβει φανερά, αλλά το ομολογεί ανενδοίαστα. Και δεν υπάρχει ενεργός μηχανισμός να σταλεί στη φυλακή. Να δικαστεί, τουλάχιστον. Τα μπουντρούμια είναι για τους πολίτες!

Από enet, μοντάζ Γρέκι

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]