Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το οικονομικό τέλμα και οι «success» ανοησίες


Είνα γνωστό απο την θυμοσοφία του λαού μας, ότι ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται… Δεν θα μπορούσε να βρεί ιδεωδέστερη λύση αυτή η ρήση, στην τραγική οικονομική πραγματικότητα της πατρίδας μας, όπου ο κοινωνικός και οικονομικός μας ιστός έχουν αποδομηθεί πλήρως καθιστώντας την Ελλάδα κρανίου τόπου και που όμως πάραυτα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επιχειρεί με ανείπωτο πολιτικό θράσος, με ασύστολα ψεύδη και επικοινωνιακά τεχνάσματα, να πείσει ότι η οικονομία είναι σε καλό δρόμο, ότι σύντομα και δη το 2014 θα εξέλθουμε απο το τούνελ και θα βγούμε στις αγορές, ότι δρομολογογείται η αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της Ελλάδος και ότι η χώρα μας μοναδικό παράδειγμα παγκοσμίως «success story», πέτυχε να εξέλθει απο το σπιράλ θανάτου της ύφεσης.

Προαφανώς πρόκειται για «success» πολιτικές ανοησίες, που ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει και επιχειρεί με τους μηχανισμούς προπαγάνδας του να τις επιβάλλει. Αφού είναι δυστυχώς αυτές οι πραγματικότητες της ζωής, που αποτυπώνουν ωμά και αφτιασίδωτα την τραγική αλήθεια.

Ας δούμε όμως ποια είναι η γνώμη τριών έγκυρων φορέων για την αποτίμηση αξιολόγηση της εθνικής μας οικονομίας και ποιές είναι οι αλγεινές προβλέψεις τους για το οδυνηρό μέλλον της, που τάχατες ο κύριος πρωθυπουργός δεν γνωρίζει.

Ας ξεκινήσουκμε κατ΄αρχήν απο τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Προβόπουλο που μίλησε σχετικά και με τον προϋπολογισμό του 2014. Ύφεση για δυο ακόμα χρόνια βλέπει ο διοικητής, ανατρέποντας κάθετα τις προσδοκίες για ανάπτυξη 0,6% το 2014. Ζήτησε ακόμα απο τα πιστωτικά ιδρύματα να προετοιμαστούν για παν ενδεχόμενο και αξίωσε το πλεόνασμα των 8-9 δις απο την ανακεφαλαιοποίηση να παραμείνει στις τράπεζες, για να μην καταρρεύσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, που είναι πολύ πιθανόν να προκύψει.

Το δεύτερο καμπανάκι κινδύνου αντίπερα στις πολιτικές φαντασιώσεις του κ. Σαμαρά για ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας, ήλθε απο την ανεξάρτητη κοινοβουλευτική Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής. Θεσμικό όργανο για την αξιολόγηση της εθνικής μας οικονομίας, αδέσμευτο, που με παρρησία και με την έμπεδη γνώση αξιόλογων οικονομολόγων - τεχνοκρατών, δίνει το στίγμα της εξέλιξης των μακροοικονομικών μας μεγεθών.
Μεταξύ πολλών σοβαρών αρνητικών προβλέψεων που κάνει για την εθνική μας οικονομία η επιτροπή, αρνείται πλήρως τις προβλέψεις για έξοδο της Ελλάδος στις αγορές το 2014 και ως κατακλείδα της ανάλυσής της θεωρεί ότι αν δεν γίνει κούρεμα του χρέους, ο στόχος για την διαμόρφωσή του το 2020 είναι παντελώς απροσέγγιστος.

Και το τρίτο καμπανάκι κινδύνου ήλθε απο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που διαβλέπει τραγικές εξελίξεις για την εθνική μας οικονομία και συνιστά βεβαίως την επέλαση ενός αρμαγεδδώνα νέων εισπρακτικών μέτρων, που θα δώσει την χαριστική βολή σε ότι εναπομείναν όρθιο έχει μείνει στην έρημη χώρα. Ειδικότερα το ΔΝΤ, προτείνει κατά αδήριτο τρόπο νέα μέτρα ύψους 7 δις ευρώ, μέχρι το 2016. Θεωρεί αναγκαίο το κούρεμα του χρέους με την συμμετοχή του επίσημου τομέα, ώστε να διαμοφωθεί αυτό στο 124% του ΑΕΠ το 2020, ενώ αποτιμά ως μη εφικτό το πρωτογενές πλεόνασμα για φέτος.

Προβλέψεις παντελώς ξένες με τις πολιτικές ανοησίες για «success story» της εθνικής μας οικονομίας, που εξαγγέλει κείθεν κακείθεν στα ταξίδια του ο προφητάναξ της «σωτηρίας» κ. Σαμαράς, με τους μαθητευόμενους μάγους του οικονομικού του επιτελείου.

Την ώρα όμως που η κυβέρνηση στα όρια της πολιτικής απάτης επιστρατεύει μύρια όσα τερτίπια πολιτικής επικοινωνίας, για να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό για την πραγματική πορεία της εθνικής μας οικονομίας, η οδυνηρές πραγματικότητες της ζωής ΛΕΝΕ ΩΜΑ άλλα.

Μόλις προχθές αυτοκτόνησε στην Αμαλιάδα ένας τραγικός πατέρας τριών παιδιών, πνιγμένος απο τα χρέη και αδυνατώντας να προσφέρει στα δύσμοιρα παιδιά τα στοιχειώδη.
Εχει ξεπεράσει τους 5.000 έλληνες η λίστα ντροπής των αυτοκτονιών, που αποτελεί όνειδος και στίγμα ανεξάλειπτο για την πολιτισμένη Ελλάδα της Ακρόπολης και του Παρθενώνα.
Είναι ντροπή αίσχιστη, στην Ελλάδα που αποτέλεσε τον πολτισμικό φωτοδότη της οικουμένης, να αυτοκτονούν συμπατριώτες μας επειδή δεν έχουν πλέον να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα καρβέλι ψωμί.

Αλλά και πόσο απίστευτη είναι η ηθική αναλγησία της κυβέρνησης και των βαστάζων της, που έχουν το απύθμενο πολιτικό θράσος να βγαίνουν στα κανάλια και να λένε ότι οι αυτοκτονίες οφείλονται σε ψυχολογικά προβλήματα και όχι στην οικονομική ισοπέδωση των ελλήνων πολιτών!

Θράσος, ηθική αναλγησία και πολιτική ασχήμια, απο όλους τους αρλεκίνους της θλιβερής δικομματικής οπερέτας των Σαμαρά, Βενιζέλου που μας κυβερνά.

Είναι καιρός όμως και οι έλληνες πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να ορθώσουν το ανάστημά τους και να πούν ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ στον τραγικό πολιτικό θίασο που μας κυβερνά.

Όλοι στους δρόμους, όλοι δυναμικά, αλλά με δημοκρατικό ήθος και ευπρέπεια στους κοινωνικούς αγώνες, για να έλθει η απελευθέρωση απο το άγος του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ στο λαό μας.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]