Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι νέοι επιτηρητές της τρόικας στην Ελλάδα

  • Σε μόνιμο επιτηρητή της χώρας αναμένεται να αναδειχθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM)  
  • Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να παρέχει σε τριμηνιαία βάση αναλυτική ενημέρωση για την ταμειακή της κατάσταση
Μια ιδέα για τη νέα μορφή της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας στο κοντινό μέλλον, όταν και θα αποχωρήσει το ΔΝΤ από τη χώρα έχουν λάβει το τελευταίο διήμερο τα κυβερνητικά στελέχη.

Σε μόνιμο επιτηρητή της χώρας αναμένεται να αναδειχθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM), ο οποίος έχει απορροφήσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), το βασικό δανειστή της Ελλάδας από το Μάρτιο του 2012 έως και σήμερα.

Στελέχη του ESM συμμετέχουν για πρώτη φορά στις αποστολές των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας και ήδη έχουν ξεκινήσει τις επισκέψεις στα υπουργεία. Τα στελέχη του ESM θα έχουν συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους στο υπουργείο Οικονομικών, στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων θα βρεθούν τα μεγέθη του προϋπολογισμού, η εξυπηρέτηση του χρέους, η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και ζητήματα σχετικά με τις τρέχουσες και μελλοντικές χρηματοδοτικές ανήκες.

Σημειώνεται πως βάσει των συμβάσεων που έχει συνομολογήσει η Ελλάδα με τον EFSF είναι υποχρεωμένη να παρέχει σε τριμηνιαία βάση αναλυτική ενημέρωση για την ταμειακή της κατάσταση στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στηρίξεως. Κατά πληροφορίες ο ESM αναμένεται να αποκτήσει μόνιμο γραφείο στην Αθήνα.


Πηγή: News.gr




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]