Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως στη Συρία δεν έπεσαν χημικά, αλλά "βρώμικη βόμβα" (πυρηνικά);

Αυτός είναι ο ορθολογισμός της Δύσης…

Αφού δεν ήταν χημικά, τότε τι ήταν; Θα μας αφήσουν να μάθουμε ποτέ;

Σας άρεσε το επεισόδιο στον Κόλπο του Τόνκιν και ο πόλεμος του Βιετνάμ; Οι θερμοκοιτίδες του Κουβέιτ και ο Α’ Πόλεμος του Κόλπου; Η σφαγή στο Ρατσάκ και ο πόλεμος στο Κοσσυφοπέδιο; Τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ και ο Β’ Πόλεμος του Κόλπου; Η τρομοκρατική δράση στη Βεγγάζη και ο πόλεμος της Λιβύης; 

Τότε σίγουρα θα λατρέψετε τον θάνατο των αμάχων στην Γκούτα με χημικά αέρια και τον βομβαρδισμό της Συρίας...

Του Thierry Meyssan 
Voltaire Network
14 Σεπτεμβρίου 2013 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ James Clapper ανέφερε ότι 1.429 πολίτες σκοτώθηκαν σε μια μαζική χημική επίθεση σε δέκα χωριά στα προάστια της Δαμασκού, στις 21 Αυγούστου του 2013 [1].

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες δεν ήταν σε θέση να προβούν σε επί τόπου καταμέτρηση των θυμάτων, σύμφωνα με τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του συντονιστή της υπηρεσίας πληροφοριών Alain Zebulun [2]. Και όμως, παρακολούθησαν σε βίντεο το τραγικό τέλος περίπου 281 θυμάτων, ενώ η γαλλική «μη κυβερνητική» οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», καταμέτρησε την εισαγωγή 355 πολιτών σε νοσοκομεία.

Οι μυστικές υπηρεσίες όλων των «συμμαχικών» χωρών ανεξαιρέτως κάνουν αναφορές σε διάφορα βίντεο. Έτσι, οι Αμερικανοί έχουν συλλέξει εκατοντάδες στο YouTube, ενώ οι Γάλλοι έχουν βρει μόνο 47. Η Ουάσιγκτον και το Παρίσι θεωρούν όλο αυτό το οπτικοακουστικό υλικό αυθεντικό. Ωστόσο, κάποια από αυτά τα βίντεο ανέβηκαν στην ιστοσελίδα στις 7:00 π.μ. ώρα Δαμασκού (γεγονός που εξηγεί γιατί φέρουν ημερομηνία 20 Αυγούστου στο YouTube, του οποίου η «βάση» είναι στην Καλιφόρνια), αλλά με έναν καυτό μεσημεριανό ήλιο, πράγμα που σημαίνει ότι γυρίστηκαν εκ των προτέρων! [3 ].

Όλοι οι παρατηρητές έχουν επισημάνει το υψηλό ποσοστό παιδιών μεταξύ των θυμάτων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταμετρήσει 426, δηλαδή πάνω από το 1/3 των θυμάτων. Ορισμένοι παρατηρητές, στους οποίους, όλως περιέργως, δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε Αμερικανοί ούτε Γάλλοι, προβληματίστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι τα θύματα ήταν σχεδόν όλα της ίδιας ηλικίας και δεν υπήρχαν συγγενείς για να τα κλάψουν. Το πιο παράξενο απ’ όλα, ωστόσο, ήταν ότι το χημικό αυτό αέριο έμελλε να σκοτώσει παιδιά και ενήλικες άνδρες, αλλά όχι γυναίκες.

Η ευρεία κυκλοφορία δορυφορικών εικόνων των θυμάτων μέσω τηλεοπτικών σταθμών επέτρεψε σε κάποιες οικογένειες των Αλεβιτών κοντά στην Λατάκεια να αναγνωρίσουν τα παιδιά τους που είχαν απαχθεί δύο εβδομάδες νωρίτερα από τους «αντάρτες». Αλλά η αναγνώριση αυτή άργησε να πραγματοποιηθεί, επειδή υπάρχουν ελάχιστοι επιζώντες της σφαγής από τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Γαλλίας σε χωριά των οποίων οι κάτοικοι στηρίζουν τον πρόεδρο της χώρας τους, και όπου περισσότερα από χίλια πτώματα αμάχων ανακαλύφθηκαν σε μαζικούς τάφους.

Αμερικανοί, Βρετανοί και Γάλλοι συμφωνούν ότι τα θύματα σκοτώθηκαν από φονικό αέριο νεύρων, το οποίο ενδέχεται ή να ήταν το σαρίν ή να περιείχε σαρίν. Ισχυρίζονται ότι βασίζουν τα συμπεράσματά τους σε δικές τους αναλύσεις, οι οποίες έγιναν σε δικά τους εργαστήρια, με βάση δείγματα που συλλέχθηκαν από τις αντίστοιχες μυστικές υπηρεσίες τους. Ωστόσο, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ, οι οποίοι κατέφθασαν στην περιοχή για να συλλέξουν και άλλα δείγματα, αναμένεται να ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους σε δώδεκα ημέρες. Ας σημειωθεί ότι, οι μέθοδοι των αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν από τους Αμερικανούς, τους Βρετανούς και τους Γάλλους παραμένουν άγνωστες στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, κατά την δεοντολογία της οποίας η καλλιέργεια δειγμάτων από ιστούς απαιτεί πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αν και είναι σαφές ότι τα παιδιά πέθαναν από χημική δηλητηρίαση, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτή προήλθε από αέρια. Τα βίντεο δείχνουν ότι ο θάνατος επήλθε ταυτόχρονα με την παραγωγή ενός λευκόχρωμου αφρού, ενώ το σαρίν προκαλεί την έκκριση κίτρινου αφρού.

Οι τρεις Δυτικές δυνάμεις συμφώνησαν επίσης να αποδοθεί η ευθύνη για το συμβάν αυτό, σε διάφορες διαβαθμίσεις, στον Συριακό Στρατό. Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ αναφέρει ότι η υπηρεσία του διαπίστωσε ότι ο Συριακός Στρατός είχε επιδοθεί σε ανάμιξη χημικών ουσιών κατά τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες. Ο πρόεδρος της Βρετανικής Επιτροπής των Υπηρεσιών Πληροφοριών, Jon Day, διαβεβαιώνει ότι για τον Συριακό Στρατό δεν ήταν αυτή η πρώτη του προσπάθεια, αλλά έχει κάνει χρήση χημικών όπλων 14 φορές από το 2012 [4], δηλαδή υπήρξαν τόσες περιπτώσεις χρήσης χημικών όπλων όσα ήταν και τα δημοσιεύματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες για χρήση χημικών όπλων κατά τη διάρκεια του Β’ Πολέμου του Κόλπου.

Οι αποκαλύψεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας επιβεβαιώθηκαν από μια υποκλοπή τηλεφωνικής συνδιάλεξης. Σύμφωνα με αυτή τη συνομιλία, ένας ανώτερος υπάλληλος των Ενόπλων Δυνάμεων της Συρίας έκανε πανικόβλητος μια επείγουσα κλήση προς τον επικεφαλής της μονάδας ελέγχου χημικών αερίων και τον ενημέρωσε για τη σφαγή. Ωστόσο, η υποκλοπή εκείνη δεν έγινε από τους Αμερικανούς, τους Βρετανούς ή τους Γάλλους, αλλά από τη Μονάδα 8200 της ισραηλινής Μοσάντ [5].

Το ζήτημα παραμένει ότι οι αμερικανικές, βρετανικές και γαλλικές μυστικές υπηρεσίες είναι 100% βέβαιες ότι ο Συριακός Στρατός σκότωσε με χημικά αέρια έναν άγνωστο αριθμό αμάχων.

- 1. Για το σκοπό αυτό υποτίθεται ότι χρησιμοποιήθηκε ένα νέο είδος …παλιού αερίου σαρίν, το οποίο, κατά ένα μυστηριώδη τρόπο, δεν επιδρά στον γυναικείο πληθυσμό. 

- 2. Επί τέσσερις ημέρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούσαν την προετοιμασία του εγκλήματος χωρίς να παρεμβαίνουν. 

- 3. Μια μέρα ακριβώς πριν από τη χρήση του, η «μαγεία» του αερίου αυτού σκότωσε τα παιδιά που είχαν απαχθεί από «μαχητές» της Τζιχάντ δύο εβδομάδες νωρίτερα, πάνω από 320 χλμ μακριά. 

- 4. Τα γεγονότα αυτά έγιναν γνωστά μέσα από αυθεντικό οπτικοακουστικό υλικό που γυρίστηκε και κάποιες φορές αναρτήθηκε στο YouTube …πριν καν συμβούν τα γεγονότα αυτά. 

- 5. Τα γεγονότα επιβεβαιώθηκαν μέσω μιας υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που πραγματοποίησε η εχθρική προς τη Συρία χώρα του Ισραήλ. 

- 6. Οι μυστικές υπηρεσίες των Δυτικών διαθέτουν μια μυστική μέθοδο για τον εντοπισμό αερίου σαρίν, η οποία δεν προαπαιτεί την καλλιέργεια ανθρώπινου ιστού. 

- 7. Δεδομένου ότι πρόκειται για την 15η επιχείρηση του είδους, το «καθεστώς» ξεπέρασε το όριο της «κόκκινης γραμμής» και τώρα θα πρέπει να «τιμωρηθεί» με βομβαρδισμούς, οι οποίοι θα του καταστρέψουν εντελώς τα μέσα άμυνας που διαθέτει.

Σε εμάς δεν απομένει παρά να υπενθμίσουμε ένα πράγμα:
Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ο πόλεμος προπαγάνδας είναι το μέγιστο έγκλημα, αφού επιτρέπει να διαπραχθούν όλα τα άλλα εγκλήματα.

Thierry Meyssan

Δαμασκός, 7 Σεπτεμβρίου 2013

[1] "Εκτιμήσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τη χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση της Συρίας στις 21 Αυγούστου 2013 " , Voltaire Network, 30 Αυγούστου 2013.

[2] "Σύνοψη των πληροφοριών των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών γύρω από τη χημική επίθεση της 21ης Αυγούστου 2013 " , Voltaire Network, 2 Σεπτεμβρίου 2013.

[3] "Σχετικά με το οπτικοακουστικό υλικό της σφαγής της 21ης Αυγούστου" , Voltaire Network, 30 Αυγούστου 2013 .

[4] "Επιστολή του προέδρου της μικτής επιτροπής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Βρετανίας αναφορικά με τη Συρία" , Voltaire Network, 29 Aυγούστου 2013.

[5] “Ο ρόλος του Ισραήλ στην διαδικασία της ανακοίνωσης που αφορούσε στην επίθεση εναντίον της Συρίας” , Μετάφραση της Alizée Ville, Voltaire Network, 1 Σεπτεμβρίου 2013.


Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι... 


 
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. Οταν μιλάνε οι υπηρεσίες των δυτικών εμείς θα πρέπει να ακούμε τα αντίθετα .
    Πχ . Ο Κανταφι ειναι κακός . Εμείς λέμε καλός .
    Ο μπαμιας ειναι ειρήνοποιος , εμείς λέμε πολεμοκαπηλος και ούτως καθ´εξης .
    Εγώ το εφάρμοζε απο 20ετιας και δεν κατάφεραν να με οδηγήσουν στις στανες των .
    Κατάλαβα και αντιστάθηκα . Ετοιμάστηκα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κλείστε τηλεόραση και εφημερίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι να λεμε ...τωρα διαβαζα πως θα εξοπλισουν τους χασαπιδες ισλαμοφασιστες οι Γαλλια,Αγγλια.και ΗΠΑ δεν μπορω συνειδησιακα να το χωνεψω πως επιτρεπουμε ολοι οι υπολοιποι λαοι (οχι κυβερνησεις)οι λαοι να συμβαινουν τετοιου ειδουν εθνοκτονιες το 2013...δεν ξερω ποσο εχει το δικαιωμα μια η δυο υπερδυναμεις να ποδοπατουν την δημοκρατια,και τα ανθρωπινα δικαιωματα και την συνειδηση των παιδιων μας κατα πως τις συμφερει και βολευει,για να εξυπηρετουν τα συμφεροντα τους αλλα δεν μπορουμε να επιτρεπουμε στην οποιαδηποτε δυναμη...αφου η υψηστη και μεγαλυτερη δυναμη ειμαστε εμεις οι λαοι δεν μπορω να διανοηθω πως κανουμε τα στραβα ματια,πως βαζουμε νερο στο κρασι μας και παραβαινουμε τις ορθες και ηθικες αρχες μας και δεν αντιδρουμε στις θηριωδιες αυτες στις σκοπιμοτητες αυτες εις βαρος τουεαυτου μας εις βαρος των παιδιων μας...να πως καταστρεφεται το ορθον το ηθικον,οι ισορροπιες,η δικαιωσυνη...απο αυτες τις αισχρες υπερδυναμεις που ομως εμεις εχουμε την ευθυνη για το θρασος τους εμεις επρεπε να εχουμε ενεργοποιηθει με πορειες ,με διαμαρτυριες με οτιδηποτε περνα απο το χερι μας ακομα και να παμε εκει και να μην επιτρεψουμε εμεις οι λαοι να συμβαινουν ολα αυτα τα εκτροπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε δειλοί. Αυτός είναι ο λόγος. Σφάγια που περιμένουμε τη σειρά μας, ελπίζοντας πως ο χασάπης θα μας προσπεράσει, αγνοώντας πως αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει στο διηνεκές

      Διαγραφή
    2. Κωνσταντινε προσωπικα πιστευω πως οι λαοι,ο κοσμος του καθε κρατους εμεις δηλαδη εγω,ο διπλανος μου ,ο γειτονας,ο συναδελφος εχουμε διαφορετικες αποψεις σε πολλα θεματα αλλα εχουμε και παρα πολλες αποψεις που συμφωνουμε που εχουμε την ιδια αντιδραση μα δεν το αφηνουμε να βγει προς τα εξω γιατι φοβομαστε την εκθεση,την κριτικη,τον δαχτυλοδειχτουμενο...ειναι να γινει απο καποιους η αρχη,το ξεκινημα,να γινει ενα γερο κατεβασμα του κοσμου και να απαιτησει συγκεκριμενο πραγμα ενα και μοναδικομε υπομονη και επιμονη,χωρις προκλησεις,με εκπροσωπους ακομματιστα... και να γινει η πρωτη υποχωρηση απο μεριας των κυβερνωντων,των νεοταξιτων...αυτο θα ειναι και το τελος τους...αν μπορουσαμε να το καταλαβουμε την δυναμη που εχουμε ολοι μαζι ενωμενοι με ενα συγκεκριμενο στοχο...

      Διαγραφή
    3. Το σύστημα οριοθέτησε τα μαντριά για να μην βρεθούμε μαζί. Ξέρουν πολύ καλά οι υπηρέτες των ξένων συμφερόντων πως εάν ενωθούμε αυτοί θα εξαφανιστούν από τον χάρτη οριστικά και αμετάκλητα. Βασίζονται στο διαίρει και βασίλευε και δημιουργούν και λειτουργούν μηχανισμούς διατήρησης της ανόητης μεταξύ μας φαγωμάρας. Αυτά τα βλέπουν οι ικανοί και έντιμοι και διστάζουν να κάνουν το βήμα μπροστά, επειδή γνωρίζουν πως θα έχουν την τύχη του Κολοκοτρώνη και άλλων που τόλμησαν να βγάλουν την πατρίδα από τη δουλεία. Έθνος ανάδελφο είμαστε έως ότου χτυπηθούμε ανελέητα. Τότε και μόνο τότε θα καταλάβουμε την δύναμη που έχουμε μέσα από την ένωση μας. Θα ματώσουμε για να το μάθουμε και θα εξευτελιστούν και τα παιδιά μας μαζί μας έως ότου γίνει το ποθητό. Μέχρι τότε, συμφωνώ με τον Κωνσταντίνο, θα παραμείνουμε διαιρεμένοι και δειλοί ελπίζοντας πως το μαχαίρι του χασάπη δεν θα μας πλησιάσει

      Διαγραφή
  4. Οι εχθροί δεν μπήκαν μόνο μέσα από τα τείχη, αλλά φτιάχνουν τους παρακρατικούς τους μηχανισμούς για να τους δουλέψουν όταν χρειαστεί. Αλλού ρίχνουν χημικά ή βρώμικες βόμβες και αλλού ρίχνουν το κατασκευασμένα τους παρακρατικά εργαλεία. Στην Ελλάδα ήδη ήρθαν κάποια από αυτά τα εργαλεία. Και έρχονται και άλλα. Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε από τον ορυμαγδό που μας ετοιμάζουν. Εδώ και χρόνια αναφέρονται σε εμφύλιο. Και αφού δεν τσιμπήσαμε, θα τον στήσουν, για να προχωρήσουν πιό γρήγορα στα σχέδιά τους. Διαιρεμενοι και φτωχοί, αξιοθρήνητοι και δίχως αύριο, θα δεχτούμε κάθε γελοία προσφορα τους για να μας πάρουν αυτό που έχουν σαν στόχο, δηλαδή τον ενεργειακό πλούτο. Δεν θα διστάσουν να αλλάξουν και τα σύνορα, αν νιώσουν πως απειλούνται τα σχέδιά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρομολαγνεία, δε νομίζω ότι θα μπορέσουν ξένοι να στήσουν σκηνικό χάους. Αντίθετα θα ενωθούν όλοι μαζί οι Έλληνες εναντίον ξένων παρακρατικών.

      Διαγραφή
    2. Οι ξένοι , που λες , έχουν έτοιμους αυτούς που θα φέρουν το ΑΠΟΛΥΤΟ χάος .
      Είσαι έτοιμος ;
      Μην ελπιζεις σε άλλους . Ο λαός κοιμάται με τα χαμουρα . Οταν δε ξύπνησε θάναι αργά διότι θα τον ξύπνηση το χατζαρι .
      Απόδειξη ; Μέτρα πόσους έχουν σφαξει και βιάσει . Μίλησε , κουνηθηκε κανένας πουστης ;

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]