Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ισλαμοποίηση της Συρίας

Εκτός από τη γενοκτονία, 7000 χριστιανοί έχουν απαχθεί...

Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Χριστιανικές και άλλες θρησκευτικές μειονότητες, αποτέλεσαν τους στόχους μιας γενικευμένης εθνοκάθαρσης που θα επέτρεπε στο μελλοντικό συριακό ισλαμιστικό καθεστώς την διακυβέρνηση σύμφωνα με τα κορανικά προστάγματα για το δημόσιο βίο.
Ο θρησκευτικός χαρακτήρας του πολέμου στερείται πολιτικών ερεισμάτων και οραμάτων και προσδοκά στη μετατροπή της «Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας» σε «Ισλαμική Δημοκρατία της Συρίας», κατά τα πρότυπα των θεοκρατικών καθεστώτων του Κόλπου οι οποίοι και χρηματοδοτούν αυτήν τη διεθνή εκστρατεία. Απόλυτο παράδειγμα της διακυβέρνησης από τους ιδεολόγους μαχητές της ισλαμιστικής Συρίας, είναι το πολιτειακό σύστημα που εφαρμόζεται στο Χαλέπι σε όσες περιοχές που δεν ελέγχονται από το συριακό στρατό.

Ρεπορτάζ του κρατικού γαλλικού καναλιού TF1 που πραγματοποιήθηκε με τη συναίνεση των ανταρτών αλλά και κάποιους περιορισμούς στην κινηματογράφηση, δίνει πλήρη εικόνα των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που επιβάλλουν στη Συρία. 

Δικαιακό Κορανικό σύστημα της Σαρίας με αυτόκλητους δικαστές που ανήκουν στην Αλ Κάιντα, Αστυνομία Μουσουλμανικών Ηθών, Μυστική αστυνομία που συλλαμβάνει «ιδεολογικά υπόπτους», βασανιστήρια, ενδυματολογικοί και διατροφικοί περιορισμοί, μπλόκα και έλεγχοι…

Ισλαμιστικά τάγματα εφόδου δρούν οργανωμένα τρομοκρατώντας τον πληθυσμό σε καθημερινή βάση: «Είμαστε η καρδιά του Ισλαμιστικού Κράτους που με τη βοήθεια του Αλλάχ θα εδραιωθεί με το τέλος του πολέμου».

Βλ. γαλλόφωνο βίντεο με αγγλικό υποτιτλισμό, TF1 08/09/13



Τα δε στοιχεία της επιστημονικής μελέτης του Βρετανικού Ινστιτούτου Άμυνας IHS Jane’s (Daily Telegraph,16/09/13), επιβεβαιώνουν τον ισλαμιστικό χαρακτήρα του πολέμου σε όλη τη Συρία.

Τα συμπεράσματα του πονήματος που βασίζονται σε επιτόπιες έρευνες, μελέτες στοιχείων, συνεντεύξεις με αντάρτες και πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών, αποφαίνονται ότι «ο 1 στους 2 μαχητές στην Συρία είναι εξτρεμιστής ισλαμιστής», ότι «οι δυνάμεις των ανταρτών που αντιμάχονται το κυβερνητικό συριακό στρατό αποτελούνται κατά το ήμισυ από τζιχαιστές και ισλαμιστές που είναι μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων»(Le Monde/ AFP) και ότι «το στρατόπεδο των εξεγερμένων αποτελείται από περίπου 1000 ένοπλες οργανώσεις ενώ σχεδόν 10.000 είναι οι μαχητές που τελούν υπό τις διαταγές της Al-Qaida». 

Καταληκτικά, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, γύρω στους 35000 με 40000 υπολογίζονται συνολικά οι τζιχαιστές που επιχειρούν στα εδάφη της Συρίας. Ενδεικτική είναι η δήλωση του εκπροσώπου του Ινστιτούτου, Charles Lister: «Η εξέγερση ελέγχεται πλέον από οργανώσεις που έχουν μια ισλαμιστική οπτική της διαμάχης».

Tο Pravoslavie.ru (19/09/13) αναδημοσιεύει την εκ βαθέων συνέντευξη που παραχώρησε σε ρουμάνικο έντυπο Σύριος ορθόδοξος χριστιανός o οποίος επίσης καταγγέλει την ισλαμιστική προοπτική της Συρίας και αναπολεί τις θρησκευτικές ελευθερίες των χριστιανών:


Ως χριστιανός που ζεις στη Συρία πως βλέπεις την σύγχρονη κατάσταση στη χώρα σου;

- Eίμαι Σύριος που σπούδασε στη Ρουμανία.Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και επέστρεψα στη χώρα μου.Η κατάσταση είναι πολύ θλιβερή, γιατί ενώ η Συρία εδώ και κάποια χρόνια ήταν μια από τις καλύτερες χώρες του κόσμου (το 2009, ήταν το 4ο πιο ειρηνικό κράτος παγκοσμίως και το 2010 ήταν στην 8η θέση τουριστικής αναψυχής στην αντίστοιχη κατάταξη) τώρα η κατάσταση άλλαξε και η Συρία το 2012 περιλαμβάνεται στις 10 πιο δυστυχείς χώρες παγκοσμίως.

Η καταστροφική αυτή μεταβολή πραγματοποιήθηκε πολύ γρήγορα και ήταν ένα σοκ τόσο για μένα όσο και για όλους τους απανταχού Σύριους…

Αυτά που θα πω ίσως είναι σοκαριστικά για εσάς που είστε παραπληροφρημένοι από τα δυτικά ΜΜΕ. 

Απ’την οπτική ενός Σύριου χριστιανού εγώ σας διαβεβαιώνω ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Συρία δεν είναι μια επανάσταση. Γιατί να έχουμε ανάγκη από μια επανάσταση όταν πηγαίναμε ελεύθερα σε σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία; 

H διαφθορά στη χώρα μου ήταν στο βαθμό που υπάρχει σε κάθε χώρα.Την ίδια εποχή τα δικαιώματα που απολαμβάναμε ήταν ασύγκριτα σε σχέση με άλλες μουσουλμανικές χώρες.
Ένας χριστιανός ζούσε πολύ καλά. Είχε τα ίδια δικαιώματα που είχε και ένας μουσουλμάνος. Δεν αισθάνθηκα ποτέ αποκλεισμένος ή ότι είχα ανάγκη από περισσότερη ελευθερία. Ως χριστιανός είχα κάθε δικαίωμα που είχε και ο μουσουλμάνος εκτός του να γίνω πρόεδρος. Είχαμε περισσότερα δικαιώματα σε σχέση με τους ομοδόξους μας σε κάποιες χριστιανικές χώρες ή χώρες με κοσμικό κράτος.

Επομένως δεν υπήρξαν διαδηλώσεις ήταν όλα κατασκευασμένα;

- Όταν ξεκίνησε η υποτιθέμενη επανάσταση κάποιοι βγήκαν στους δρόμους για να ζητήσουν μεταρυθμίσεις.Στην πραγματικότητα η χώρα μας έχει ανάγκη από μεταρύθμιση.Αλλά η Δύση και οι αραβικές χώρες δεν επικροτούσαν τον πολιτικό προσανατολισμό της Συρίας. Χρησιμοποίησαν αυτές τις ειρηνικές διαδηλώσεις για να προωθήσουν ένοπλους μουσουλμάνους εξτρεμιστές και κατ’αυτόν τον τρόπο προκλήθηκε η κρίση.

Αυτή τη στιγμή η Συρία είναι γεμάτη από ξένους τρομοκράτες που προέρχονται από 83 χώρες.Κάποιοι είναι από Ευρώπη, Αυστραλία, ΗΠΑ, Αγγλία, ενώ η πλειοψηφία τους προέρχεται από τις αραβικές χώρες και την Τουρκία. Στην κατοχή των τρομοκρατών βρέθηκε οπλισμός προερχόμενος από Ισραήλ, Γαλλία, ΗΠΑ, Αγγλία. 

Πολλοί από τους φίλους μου σκοτώθηκαν. Δολοφονήθηκαν από ξένους που δεν γνωρίζουν ούτε αραβικά ή τα μιλούν σε διαφορετική διάλεκτο. Σχίζεται η καρδιά μου κάθε φορά που ακούω σε ΜΜΕ ότι ο συριακός στρατός σκοτώνει πολίτες ή ότι ο πρόεδρος Bachar Al-Assad σκοτώνει πολίτες καθώς εμείς οι Σύριοι βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια ποιός σκορπίζει τον θάνατο, ποιός σκοτώνει τους στρατιώτες μας. 

Οι χριστιανοί στη Συρία δεν διώχθηκαν ποτέ μέχρι την ψευδεπίγραφη επανάσταση. Ως το 2010 η Συρία ήταν ένας παράδεισος για τους χριστιανούς. Μόνο στη Συρία οι χριστιανικές γιορτές είναι επίσημες αργίες του Κράτους. Οι χριστιανοί που είναι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν δικαίωμα να καθυστερούν στην εργασία τους την Κυριακή προκειμένου να παραβρεθούν στην θεία λειτουργία. Η ανακαίνιση των χριστιανικών ιστορικών μνημείων της Συρίας είναι γνωστή σ’όλον τον κόσμο και αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της θρησκευτικής ελευθερίας των χριστιανών.

Η Δαμασκός είναι η έδρα 3 Πατριαρχών. Αυτή είναι η πόλη με τον μεγαλύτερο αριθμό Πατριαρχών σ’όλον τον κόσμο… Έζησα στη Ρουμανία 7 χρόνια και σας λέω εντίμως ότι δεν πιστεύω ότι οι ρουμάνοι χριστιανοί έχουν περισσότερη ελευθερία από τους σύριους χριστιανούς με εξαίρεση την δυνατότητα να γίνει κανείς πρόεδρος που παραμένει αποκλειστικό προνόμιο της μουσουλμανικής κοινότητας. 

Τα προβλήματα για τους χριστιανούς άρχισαν μετά την λεγόμενη επανάσταση.
Οι εξτρεμιστές τρομοκράτες επιτέθηκαν σε πολλά χωριά. Πολλοί χριστιανοί εξωθήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Πολλούς τους σκότωσαν μόνο και μόνο γιατί ήταν χριστιανοί. Η Εκκλησία της Συρίας επιβεβαιώνει ότι περισσότεροι από 4200 χριστιανοί σκοτώθηκαν σ’αυτόν τον πόλεμο, 21 εκκλησίες και 8 μοναστήρια καταστράφηκαν και περισσότεροι από 7000 χριστιανοί απήχθησαν. 

Εμείς οι Σύριοι βρεθήκαμε σ’αυτήν την κατάσταση, εμείς που ήμασταν τόσο περήφανοι που ζούσαμε σε μια από τις πιο ειρηνικές χώρες του κόσμου.

Η Συρία δια μέσου των αιώνων δίδαξε στον κόσμο την δύναμη του πολιτισμού και όχι τον πολιτισμό της δύναμης. 
Αυτό είναι το μόνο που θέλω να πω σ’ολόκληρο τον κόσμο.

(Alexandru Cautis για το kamikazeMagazine, 15/09/13).


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η ισλαμοσποίηση της Συρίας, η ισλαμοποίηση της ανατολικής Μεσογείου γενικότερα, η ισλαμοποίηση της κεντρικής Αφρικής και η ισλαμοποίση του Καυκάσου κάτι πρέπει να μας λένε κανονικά. Δεν έχουμε παρά να ρίξουμε μια ματιά στο χάρτη και να διαβάσουμε λίγο Μπρεζίνσκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]