Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνάντηση μουφτή Κομοτηνής με τον Αντίλ Αχμέτοφ


  • Η μειονότητα της Θράκης απασχόλησε τον πρόεδρο του ΟΑΣΕ για την καταπολέμηση των διακρίσεων κατά των μουσουλμάνων 
  • Ο κ. Αχμέτοφ ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τις δραστηριότητες της Μουφτείας στην Κομοτηνή για τις οποίες ο σοφολογιότατος Μουφτής τον ενημέρωσε λεπτομερώς
Ο μουφτής Κομοτηνής, Μέτσο Τζεμαλή, συνοδεία εκπροσώπων μειονοτικών ΜΚΟ, συναντήθηκε με τον προσωπικό απεσταλμένο προεδρεύοντος του ΟΑΣΕ για την Καταπολέμηση των Διακρίσεων κατά των Μουσουλμάνων, Αντίλ Αχμέτοφ ο οποίος μετέβη στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει σειρά επαφών. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διήρκεσε περί τη μία ώρα, ο κ Αχμέτοφ και ο σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής συζήτησαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης ειδικότερα και το Ισλάμ γενικότερα.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα. Ο κ. Αχμέτοφ ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τις δραστηριότητες της Μουφτείας στην Κομοτηνή για τις οποίες ο σοφολογιότατος Μουφτής τον ενημέρωσε λεπτομερώς. Οι κύριοι Τζεμαλή και Αχμέτοφ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στην οικονομική στενωπό από την οποία διέρχεται η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, γεγονός που συμβάλλει δυστυχώς στην πρόκληση κοινωνικών αναταραχών, θύματα των οποίων είναι πολλές κοινωνικά ευπαθείς ομάδες όπως οι μουσουλμάνοι μετανάστες.

Εξέφρασαν μάλιστα την επιθυμία και την πίστη τους ότι η κρίση αυτή θα ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε να επανέλθει η κοινωνική γαλήνη.

Πηγή: Χρόνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Έχουμε προεδρεύοντα στον ΟΑΣΕ για την καταπολέμηση των διακρίσεων κατά των Χριστιανών στη Θράκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]