Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΣΟΚ: Παιδομάζωμα τζιχαντιστών για να χτυπήσουν Κούρδους…

«Παιδομάζωμα» λαμβάνει χώρα στις υπό αντικαθεστωτικές δυνάμεις ελεγχόμενες πόλεις της Συρίας, σύμφωνα με λιβανέζικες πηγές. Πιο συγκεκριμένα, στην πόλη Τελ-Αμπαγιάντ οι δυνάμεις του «Ισλαμικού Κράτους Συρίας και Ιράκ» (ISIS) απαιτούν από τις οικογένειες της περιοχή, είτε να στείλουν έναν υιό να στελεχώσει τις δυνάμεις τους είτε να πληρώσουν… πρόστιμο (προφανώς για να «ενοικιαστούν» μισθοφόροι «μαχητές της ελευθερίας»).

Και έναντι ποιανού θα πρέπει αυτά τα ανεκπαίδευτα στη μάχη παιδιά να πολεμήσουν; Εδώ λοιπόν είναι το ενδιαφέρον της υπόθεσης, αφού οι δυνάμεις του ISIS θα πρέπει να προχωρήσουν σε τζιχάντ (Ιερό Πόλεμο) όχι κατά των δυνάμεων του Άσαντ αλλά κατά των Κούρδων και των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας που έχουν δημιουργήσει.

Το πρόστιμο δε κυμαίνεται στα 4.500 δολάρια. Το κάλεσμα για Τζιχάντ κατά των Κούρδων γίνεται από τους μιναρέδες των τοπικών τζαμιών ενώ οι Κούρδοι εμφανίζονται ως «αποστάτες».


Σύμφωνα με την ίδια πηγή το «παιδομάζωμα» λαμβάνει χώρα από τη στιγμή που τα περισσότερα τάγματα του «Απελευθερωτικού Στρατού της Συρίας» φαίνεται να εγκαταλείπουν την περιοχή και να αφήνουν μόνους τους Τζιχαντιστές του ISIS.

Είναι γνωστό ότι οι «αντικαθεστωτικοί» μετά τις ήττες που γνώρισαν οι ισλαμιστικές τους μονάδες από τους Κούρδους προσπαθούν να κλείσουν το μέτωπο με αυτούς έτσι ώστε να ισορροπήσουν λίγο την κατάσταση και να μην αφήσουν τον Κουρδικό παράγοντα να συνεχίσει να αναπτύσσει την έως τώρα προνομιακή σχέση με τη Δαμασκό.

Το εντυπωσιακό δε της υπόθεσης είναι ότι οι μαχητές του ISIS στην κυριολεξία «πουλούν προστασία» στην πόλη ενώ οι εκβιασμοί τους προς τους κατοίκους της έχουν εξοργίσει την τοπική κοινότητα.

Πως όμως ακριβώς διαμορφώνεται η κατάσταση επί του πεδίου; Οι δυνάμεις του ISIS αυτή τη στιγμή φαίνεται να κατέχει μία περιοχή με οχτώ περίπου συνοικισμούς πέριξ και πλησίον της πόλης Τελ-Αμπαγιάντ, ενώ οι Κούρδοι αντιπροσωπεύουν το 30% περίπου μία περιοχή η οποία αριθμεί περί τους 200.000 ανθρώπους.

Η συγκεκριμένη δε πόλη φιλοξενεί κοινότητες Αράβων, Τουρκμένων και Αρμενίων. Πολλοί δε κάτοικοι της περιοχής κυρίως Άραβες (και εδώ είναι το αξιοπερίεργο) μετατράπηκαν σε πρόσφυγες όταν η πόλη πέρασε στον έλεγχο των Τζιχαντιστών του ISIS.

Πηγή Defence-Point



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]