Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όροι Πούτιν για συμμετοχή της Ρωσίας στην επέμβαση στη Συρία

Παραμονή της Συνόδου Κορυφής ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συμμετοχής σε στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία, στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι το καθεστώς Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα. Έθεσε επίσης ως προϋπόθεση μια τέτοια παρέμβαση να τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συμμετοχής σε στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία, στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι το καθεστώς Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα.

Έθεσε επίσης ως προϋπόθεση μια τέτοια παρέμβαση να τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

"Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο μόνο το Σ.Α του ΟΗΕ μπορεί να επιβάλει ποινές και να τιμωρήσει ένα κυρίαρχο κράτος. Όποιες άλλες προσεγγίσεις που επιχειρούν να αιτιολογήσουν τη χρήση βίας εναντίον ενός κράτους, είναι αδικαιολόγητες" είπε χαρακτηριστικα ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Οι δηλώσεις Πούτιν έγιναν στο περιθώριο τηλεοπτικής συνέντευξής του, η οποία αναρτήθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Στη συνέντευξή του ο Ρώσος πρόεδρος, σημείωσε ότι δική του πεποίθηση είναι ότι τα χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν από αντικαθεστωτικούς συνδεδεμένους με την Αλ Κάιντα, και τόνισε ότι η χώρα του προτίθεται να εκπληρώσει τα συμβόλαια στρατιωτικής εξόπλισης της Συρίας.

O κ. Πούτιν ανέφερε επίσης πως η Ρωσία θα συνεχίσει να εκπληρώνει τα οπλικά της συμβόλαια με τη Συρία.

Ερωτηθείς εάν η Ρωσία θα συμφωνούσε με μια στρατιωτική δράση εάν αποδειχθεί πως είναι η Δαμασκός που πραγματοποίησε την επίθεση με χημικά όπλα ο Ρώσος Πρόεδρος απάντησε: «Δεν το αποκλείω αυτό».



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]