Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Σεισμόσημο" για όλα τα ακίνητα ζητά η τρόικα


Αλλεπάλληλες... σεισμικές δονήσεις σε όλη την επικράτεια αναμένεται να προκαλέσει η νέα απαίτηση της τρόικας για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων για φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές).

Κι αυτό καθώς θα φέρει νέα βάρη στα ακίνητα, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν φτάσει στα όρια της φοροδοτικής τους ικανότητας εξαιτίας της πληθώρας φόρων και τελών που τα βαρύνουν.

Μάλιστα η «σύσταση» της τρόικας να επιβληθεί «σεισμόσημο» σε όλα τα ακίνητα αναμένεται να συζητηθεί κατά τη διάρκεια του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος ξεκινά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οχλήσεις προς την κυβέρνηση για το θέμα έχουν ξεκινήσει από την περασμένη άνοιξη με τους εκπροσώπους των δανειστών μας να προβάλλουν το επιχείρημα ότι επιβαρύνεται κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός με πρόσθετα και μη αναμενόμενα κονδύλια λόγω των χρηματοδοτήσεων για την αποκατάσταση ακινήτων ύστερα από φυσικές καταστροφές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μετά την ενημέρωσή τους για συνέπειες του πρόσφατου σεισμού στη Φθιώτιδα επανέφεραν στο προσκήνιο της υποχρεωτικής ασφάλισης των ακινήτων προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κρατικές αποζημιώσεις.

Μάλιστα, έχει προετοιμαστεί ένα σχέδιο το οποίο αφορά στη δημιουργία ενός Ταμείου που θα ασφαλίζει τα ακίνητα μέχρι ενός ύψους και θα δίνει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες τη δυνατότηα να συμπληρώνουν την ασφάλιση για μεγαλύτερα κεφάλαια που θα ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία του ακινήτου.

Έθνος της Κυριακής


Πηγή: Ενικός



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Καλέ μας δουλεύετε;!;!Λες και δεν ξέρουμε πώς λειτουργούν οι ασφαλιστικές (που είναι παραρτήματα των τραπεζών)!
    Μόλις γίνει ο σεισμός και πρέπει να σε αποζημιώσουν, θα την "κάνουν με ελαφρά" σαν τον Ψωμιάδη. Και μη νομίζετε ότι η Τρόικα δεν το ξέρει αυτό... ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΔΙΔΑΞΑΝΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκαλοπατακι σκαλοπατακι , διαλυουν το κρατος των Ελληνων .
    Ειπαμε πειραματοζωα οι Ελληνες και σαν πετυχουν (που ΔΕΝ) , επειτα σε ολους τους τσιτσιφιογκους κουτοφραγκους , που νομιζουν οτι αυτοι ειναι ενταξει και οτι οι "κυβερνησεις "τους θα φροντισουν να μην καταντισουν σαν και τους τεμπελιδες , πονηρους και αχρηστους τριτοκοσμικους Ελληνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κωλο σήμα θα πάρουν και ένα κωλοδακτυλοσημα δώρο απο εμάς πάντως .
    Τα παιδιά του τόξου ας τους δώσουν οτι γουστάρουν . Ούτως η άλλως η υπογραφή των εφιαλτων έχει την ίδια αξία με την κλανια μιας κοιτάς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]