Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Facebook έδωσε στις αμερικανικές αρχές στοιχεία για 19 χιλιάδες λογαριασμούς

Αφορούσαν κάθε είδους εγκλήματα, από υποθέσεις για εξαφανίσεις ανηλίκων, μέχρι απειλές για τρομοκρατικά κτυπήματα

Το Facebook- το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι παρέδωσε στην Αμερικανική κυβέρνηση δεδομένα τουλάχιστον 19.000 χρηστών του, μετά από αίτημα των αρχών.

Σύμφωνα με το Reuters, το Facebook έλαβε εννέα με δέκα χιλιάδες αιτήσεις για τα δεδομένα των χρηστών του, από διάφορους φορείς της Κυβέρνησης των ΗΠΑ, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Οι αιτήσεις αυτές περιελάμβαναν 18 με 19 χιλιάδες λογαριασμούς χρηστών και αφορούσαν κάθε είδους εγκλήματα, από υποθέσεις για εξαφανίσεις ανηλίκων, μέχρι απειλές για τρομοκρατικά κτυπήματα, αλλά και μικροεγκλήματα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι έδωσε στους αμερικανικούς φορείς τα στοιχεία αυτά, μετά τη συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές εθνικής ασφάλειας.

Η ανακοίνωση του κολοσσού των κοινωνικών δικτύων έρχεται στον απόηχο του σκανδάλου παρακολούθησης προσωπικών δεδομένων μέσω Ίντερνετ από τις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίας, που προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία στους χρήστες του διαδικτύου.

"Με περισσότερους από 1,1 δισ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο, αυτό σημαίνει ότι ένα μικρό κλάσμα του 1% των λογαριασμών των χρηστών μας, αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας της κυβέρνησης των ΗΠΑ" είπε ο Ted Ullyot, γενικός σύμβουλος του Facebook.
Η ανακοίνωση του κολοσσού των κοινωνικών δικτύων έρχεται στον απόηχο του σκανδάλου παρακολούθησης προσωπικών δεδομένων μέσω Ίντερνετ από τις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, που προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία στους χρήστες του διαδικτύου.


Πηγή: Νews.gr

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]