Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Συρία έτοιμη να… «ανάψει»


Κάθε μέρα είναι μία ημέρα νέων εξελίξεων στην Συρία. Μετά την τελευταία δημοσίευση για πρόθεση των ΗΠΑ να στηρίξουν με στρατιωτικό εξοπλισμό τους ισλαμοφασίστες τζιχαντιστές φονταμενταλιστές και τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, έρχεται η Ρωσία μέσω του υπουργού Εξωτερικών της, κ. Λαβρόφ για να απαντήσει στην αμερικανική «πρωτοβουλία», υπενθυμίζοντας στους αμερικανούς τα μέχρι στιγμής αποδεδειγμένα και παραδεκτά για την δράση των «ανταρτών».

Έτσι, νέα επίθεση με ευθεία αμφισβήτηση των Αμερικανικών ισχυρισμών υπήρξε κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου του Ρώσου ΥΠΕΞ με την Ιταλίδα ομόλογο του.
“Οι Σύριοι νικούσαν στα πεδία των μαχών. Την συντριβή τους παραδεχόντουσαν ακόμα και οι εκπρόσωποι των ανταρτών. Για ποιόν λόγο να χρησιμοποιούσε χημικά και μάλιστα σε τόσο μικρές ποσότητες;”
Όλα αυτά βέβαια παραμένουν σε θεωρητικό επίπεδο και από τις δύο πλευρές. Αναμένεται να δούμε ποιά θα είναι η πραγματική και όχι η “ιδεολογική” αντίδραση της Ρωσίας σε περίπτωση που οι ΗΠΑ κάνουν πράξη την αθλιότητα της στρατιωτικής βοήθειας στους ισλαμοφασίστες.

Εκατοντάδες στρατιώτες των ΗΠΑ αναπτύχθηκαν στα σύνορα Ιορδανίας – Συρίας
Η βρετανική εφημερίδα The Times, η οποία μετέδωσε αυτή την πληροφορία, σημειώνει πως οι ΗΠΑ κατ’ αυτόν τον τρόπο σκοπεύουν να «στρώσουν το δρόμο για Δύση για τον εξοπλισμό των Σύριων εξεγερμένων».

Η ανάπτυξη αμερικανών στρατιωτών έγινε με το πρόσχημα των στρατιωτικών ασκήσεων, τα οποία πραγματοποιούν αυτή την εβδομάδα οι ΗΠΑ και η Ιορδανία. Μετά την ολοκλήρωση αυτών των ασκήσεων, οι πεζοναύτες θα παραμείνουν στις βόρειες περιοχές της Ιορδανίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία για μερικούς μήνες.

Την παραμονή, οι αρχές των ΗΠΑ δήλωσαν πως έχουν αξιόπιστες πληροφορίες για τη χρήση χημικών όπλων από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις.

Στρατολογούν νέους από την Τσετσενία για τον πόλεμο στη Συρία
Ο ηγέτης της Δημοκρατίας της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ είναι πεπεισμένος ότι ξένες μυστικές υπηρεσίες προσπαθούν να στρατολογήσουν νέους από την Τσετσενία για να πολεμήσουν στο πλευρό της συριακής αντιπολίτευσης.

«Δεν είναι μυστικό για κανένα πως η επονομαζόμενη ως αντιπολίτευση στη Συρία δρα υπό την καθοδήγηση ξένων μυστικών υπηρεσιών. Είναι φυσικό, ότι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι καταφθάνουν στη Συρία από τη Ρωσία, να θεωρούνται για αυτούς ως λιχουδιά»,- δήλωσε ο Καντίροφ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Ρώσους δημοσιογράφους.

Κατά τον Καντίροφ, στη Συρία δεν υπάρχει κανένας «ιερός πόλεμος» παρά μόνο «καλά σχεδιασμένη από εξωτερικές δυνάμεις δράση για την αλλαγή καθεστώτος, την καταστροφή της χώρας, την εξουδετέρωση των ενόπλων δυνάμεών της».

Η «Χεζμπολάχ» συνεχίζει να πολεμά στο πλευρό του Άσαντ
Η σιιτική ομάδα «Χεζμπολάχ» συνεχίζει να συμμετέχει στις πολεμικές επιχειρήσεις στα εδάφη της Συρίας στο πλευρό των στρατευμάτων του Μπασάρ Άσαντ, δήλωσε ο ηγέτης της Χασάν Νασράλα.

«Θα είμαστε εκεί όπου μας χρειάζονται. Αναλάβαμε αυτή την ευθύνη, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», - δήλωσε ο Νασράλ κατά τη διάρκεια εκπομπής της τοπικής τηλεόρασης.

Στις 5 Ιουνίου Σύριοι στρατιωτικοί με την υποστήριξη μαχητών της «Χεζμπολάχ» κατάφεραν να απομακρύνουν τους μαχητές της αντιπολίτευσης από τη στρατηγικής σημασίας πόλη Κουσέιρ.

Τα δυτικά κράτη και οι χώρες του Περσικού Κόλπου επέκριναν έντονα τη συμμετοχή της «Χεζμπολάχ» στις επιχειρήσεις.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]