Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με δακρυγόνα και κανόνια νερού διώχνουν τους διαδηλωτές από την Ταξίμ

Οι αρχές δεν επιτρέπουν στους διαδηλωτές να εισχωρήσουν στην πλατεία Ταξίμ

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την πλατεία Ταξίμ και χρησιμοποιούν δακρυγόνα και κανόνια νερού, ώστε να μην πλησιάσουν οι διαδηλωτές.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Χουσεΐν Αβνί Μουτλού, δήλωσε πως η είσοδος στην Ταξίμ απαγορεύεται προς το παρόν για το κοινό. Οι διαδηλωτές αναγκάστηκαν να κινηθούν σε γύρω δρόμους.

Ωστόσο, τη νύχτα οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και αύξησαν τη χρήση δακρυγόνων στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης ως απάντηση στην ρίψη δακρυγόνων και νερού από την αστυνομία για να φύγουν οι διαμαρτυρόμενοι από το πάρκο Γκεζί.


Σύμφωνα με όσα ανέβαιναν στο Twitter, ασθενοφόρα παρέλαβαν τραυματίες, ενώ μεταξύ των παρόντων στην πλατεία ήταν ηλικιωμένοι και παιδιά. Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε δύο ώρες μετά το τελεσίγραφο του Ερντογάν προς τους διαδηλωτές να εκκενώσουν την πλατεία.

Σήμερα, Κυριακή, θα έχουν συγκέντρωση κατά των διαμαρτυριών οι οπαδοί του κόμματός του. Ο Ερντογάν είναι πλέον αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση της δεκαετούς θητείας του. Για περισσότερο από δύο εβδομάδες οι διαδηλώτες δείχνουν να αδιαφορούν για τις προειδοποιήσεις Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν τραβάει το σχοινί χωρίς να φοβάται το αίμα. Έβγαλε τον στρατό στους δρόμους για να χτυπήσει και εαν παραστεί ανάγκη να πυροβολήσει τους διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ. Κανείς δεν έχει καταλάβει ποια ήταν η ανάγκη αυτή καθώς οι διαδηλωτές του πάρκου Γκεζί είναι απλοί πολίτες, άοπλοι με μοναδικό όπλο τα πανώ και τις ντουντούκες.

8 φορτηγά της στρατοχωροφυλακής εμφανίστηκαν στην περιοχή Μετζιντιγιέκιογ, σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Ταξίμ, κοντά στην περιοχή Κουρτουλούς(κάποτε σφύζουσα ελληνική κοινότητα)και τώρα μέρος που σου προκαλεί κατάθλιψη βλέποντας μερικούς εκατοντάδες ηλικωμένους Έλληνες.

100 άνδρες του στρατού περίμεναν με τα όπλα στα χέρια κάποια εντολή για να επέμβουν. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε η συνδρομή τους στις επιχειρήσεις της αστυνομίας. Μόνο η παρουσία τους όμως έδειξε τις προθέσεις της κυβέρνησης και τον σκληρό τρόπο αντιμετώπισης των διαδηλωτών που εδώ και 19 ημέρες πραγματοποιούσαν ειρηνική διαδήλωση.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]