Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακριτολογίες

Γράφει ο Ακρίτας

Ένα σλόγκαν πλανιέται πάνω από το μνημονιακό κόσμο. Το θατσερικό σλόγκαν του ΤΙΝΑ (There Is No Alternative). 
Σε μία ανιερή συμμαχία νεοσυντηρητικών, νεοφιλελευθέρων, νεοεθνικιστών και αριστερών εθνομηδενιστών προσπαθεί να μας πείσει να αποδεχθούμε την πραγματικότητα όπως είναι, επειδή «δεν υπάρχει άλλη λύση».
Μας κοπανάνε συνεχώς πως «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση» και για να μας βομβαρδίζουν με τα φερέφωνα ΜΜΕ τους, καλλιεργώντας κάθε λογής σοκ, δέος, φοβίες και ανασφάλειες. 
Καλλιεργούν εντέχνως την πολιτική ανασφάλεια στις μάζες για να τις κάνουν να φοβηθούν και να μην έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. 
Μας θέλουν παραλυμένους για να μην μπορούμε να αντισταθούμε στη «μοναδική τους» σκέψη τους, για να μην προτείνουμε, ψάχνουμε και να διεκδικούμε «εναλλακτικές λύσεις» – ούτε καν να ονειρευόμαστε έναν «άλλο κόσμο».
Και το οξύμωρο στην υπόθεση είναι ότι αυτό το σλόγκαν το ανακυκλώνουν οι ίδιες πολιτικές, πνευματικές και δημοσιογραφικές δυνάμεις που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν το φαυλοκρατικό μεταπολιτευτικό καθεστώς. 
Αυτές οι είναι οι ΤΙΝΕΣ.

***

Παραιτήθηκε η Βούλτεψη για προσωπικούς λόγους.
Η Βούλτεψη δεν ήταν αυτή που ήταν εναντίον του μνημονίου και μετά την κολοτούμπα Σαμαρά έγινε υπέρμαχη του «there is no alternative» ή σε όλα ναι στο μνημόνιο;
Ας είμαστε σοβαροί και ας κοιτάμε και λίγο το παρελθόν του κάθε πολιτικού και κυρίως των πράξεών του. 
Και εν πάση περιπτώσει πως να το κάνουμε: ο Γεωργιάδης είναι η ιδανική περίπτωση Υπουργού για την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής. 
Άλλωστε άπό την αρχή είναι υπέρμαχος της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους. 
Βέβαια από εθνικόφρονας έγινε ...«φιλελεύθερος» και φεντεραλιστής. 
Αυτό είναι μία άλλη ιστορία, την οποία κάποιος θα την βρει ξαναβλέποντας το παρελθόν του κυρίου όταν ήταν στο ΛΑΟΣ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]