Ερντογάν και Έρογλου συνεχίζουν να "φορτώνουν" με εποίκους την κατεχόμενη Κύπρο
Του Κώστα Βενιζέλου
Πρόγραμμα πολιτογράφησης Τούρκων εποίκων σε «υπηκόους» του ψευδοκράτους, υλοποίησε σε μεγάλους αριθμούς το κατοχικό καθεστώς, προχωρώντας με γρήγορους ρυθμούς. Ενόψει των ψευδοεκλογών της 28ης Ιουλίου, αυτό ήλθε στο φως της δημοσιότητας καθώς είναι προφανές πως η προηγούμενη λεγόμενη κυβέρνηση των κατεχομένων είχε πρόθεση να αξιοποιήσει και «εκλογικά» τη μαζική παραχώρηση «υπηκοοτήτων».
Ομως, είναι σαφές πως ο σχεδιασμός διαμορφώθηκε στην Άγκυρα και εφαρμόζεται από τους εγκάθετους της στην κατεχόμενη Κύπρο και αφορά την προσπάθεια επιβολής νέων τετελεσμένων δια της αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα του νησιου. Το θέμα αυτό έρχεται κατά καιρούς στη δημοσιότητα, όταν ξεσπά στα κατεχόμενα κομματική αντιπαράθεση.
Η νέα «υπουργό εσωτερικών», Γκιουλσιούν Γιουτζέλ, ενόψει των ψευδοεκλογών, προχώρησε σε καταγγελία. Ανέφερε πως η «κυβέρνηση» Κιουτσιούκ το τελευταίο δίμηνο της εξουσίας της διαμοίρασε «υπηκοότητες» κατά εκατοντάδες στα κατεχόμενα. Σε δηλώσεις της στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν, η Γιουτζέλ ανέφερε ότι από την 1η Απριλίου μέχρι τις 31 Μαΐου 2013 η «κυβέρνηση» Κιουτσιούκ είχε παραχωρήσει την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους σε 823 άτομα, τα 710 με «υπουργική» απόφαση και τα 123 με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου».
Οι περισσότερες «υπηκοότητες», σημείωσε, δόθηκαν με αποφάσεις του «υπουργικού» στις 29 και 30 Μαΐου. Θα ερευνηθούν, είπε, 850 περιπτώσεις τέτοιων παραχωρήσεων, σημειώνοντας ότι την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου έγιναν 28 νέες ενοικιάσεις εκ μέρους της «κυβέρνησης» και 30 ενοικιαγορές. Μάλιστα, ανέφερε, δόθηκε προκαταρκτική άδεια λειτουργίας σε βενζινάδικο το οποίο δεν πέρασε καν από την αρμόδια «επιτροπή» στα κατεχόμενα. Γενικά, ανέφερε η κ. Γιουτζέλ, ενώ από το 2004 μέχρι το 2009 είχαν δοθεί 97 «υπηκοότητες», από το 2009 μέχρι το 2013 «συμπεριλαμβανομένων συζύγων και παιδιών» δόθηκαν «υπηκοότητες» σε 2.377 άτομα. «Αυτή είναι μια τρομακτική διαφορά», σημείωσε.
Όπως αναφέρουν στοιχεία, τα οποία είδαν στο πρόσφατο παρελθόν το φως της δημοσιότητας, σε δυο μόνο μέρες παραχωρήθηκαν 26 «υπηκοότητες» ενώ σε άλλη απόφαση δόθηκαν ακόμη 16 (22 Απριλίου 2013 η απόφαση, δημοσίευση της στην «εφημερίδα κυβερνήσεως» στις 2 Μαΐου).
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας δια της ψευδοκυβέρνησης παραχώρησε «υπηκοότητα» σε 5.617 άτομα. Κι αυτό κατά την περίοδο 1η Μαΐου 2009-8η Φεβρουάριο του 2013. Σε κάθε συνεδρίαση του «Συμβουλίου των Υπουργών» παραχωρούνταν «ιθαγένειες» του ψευδοκράτους σε 15-20 άτομα. Με βάση το σχεδιασμό, ο αριθμός των 5.617 θα έφθανε στις 10.000 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Την τελευταία περίοδο στον Τύπο των κατεχομένων δημοσιεύονται και ονόματα και όλοι παρουσιάζονται γεννηθέντες στην Τουρκία, δηλαδή είναι έποικοι.
Όσον αφορά τον αριθμό των εποίκων, υπάρχει ένα πέπλο σιωπής. Όπως και για τον ακριβή αριθμό του πληθυσμού στην κατεχόμενη Κύπρο.
Είχε ανακοινωθεί ότι βάσει των αποτελεσμάτων της απογραφής που έγινε στα κατεχόμενα στις 4 Δεκεμβρίου 2011, ο πληθυσμός ήταν 294.906. Ο αριθμός αυτός αμφισβητείται και από Τουρκοκύπριους, οι οποίοι χαρακτηρίζουν την εικόνα που επιχειρείται να δοθεί ως παραπλανητική. Είναι προφανές πως στόχος της Άγκυρας και του κατοχικού καθεστώτος, είναι να αποκρύψουν τους πραγματικούς αριθμούς, πρωτίστως το σχέδιο μεταφοράς πληθυσμού από την Τουρκία στο ψευδοκράτος.
Με βάση αποσπασματικά στοιχεία που βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, ενώ το 2005 η αύξηση του πληθυσμού ήταν 1%, το 2006 το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 16.9%. Επίσης, το 1990 στα λεγόμενα κρατικά νοσοκομεία εξυπηρετήθηκαν 100,000 ασθενείς ενώ το 2008 παρείχαν υπηρεσίες σε 700.000 ασθενείς. Μπορεί κανείς να φανταστεί ποιος είναι ο αριθμός το 2013.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...