Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Handelsblatt: Σε εσκεμμένη ύφεση οδηγεί η τρόικα την Κύπρο

Οι πολιτικές λιτότητας που υπαγορεύει η τρόικα στην Κύπρο οδηγούν τη χώρα σε εσκεμμένη ύφεση, όπως ακριβώς συνέβη και στην Ελλάδα, υποστηρίζει με σημερινό της άρθρο η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Στο ερώτημα εάν η κυπριακή οικονομία οδηγείται στην καταστροφή, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η πρόσφατη συμφωνία της τρόικας...
στην Κύπρο δείχνει ότι η ύφεση δεν είναι απλώς «ατύχημα», αλλά μέρος συγκεκριμένου προγράμματος.
«Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέρ Μπλανσάρ παραδέχθηκε δημόσια ότι η λιτότητα που επέβαλε το ταμείο στον ευρωπαϊκό νότο προκάλεσε οικονομική καταστροφή. Παρ'όλα αυτά η εφαρμογή της λιτότητας συνεχίζεται», αναφέρει το δημοσίευμα.
Η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, να προχωρήσει σε δημοσιονομική εξυγίανση ισάξια με το 7% του ΑΕΠ. Στη συμφωνία αναφέρεται με απλά λόγια ότι «αν δεν αποδώσει η λιτότητα η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε ακόμα περισσότερες περικοπές».
Η πτωτική πορεία της οικονομίας δεν μπορεί να είναι προς το συμφέρον των δανειστών, επισημαίνει ο αρθρογράφος. Η ύφεση θα δυναμιτίσει την αποπληρωμή των πιστώσεων και θα οδηγήσει σε νέο δανεισμό. Κατά τη γνώμη του, δύο λόγοι υπάρχουν πίσω από τη συγκεκριμένη πολιτική.
Είτε επιδιώκεται εξασθένηση του εθνικού κράτους και μεταφορά κυριαρχικών δικαιωμάτων στις Βρυξέλλες, είτε συμβαίνει αυτό που περιγράφει στο βιβλίο του «Showdown» ο Ντιρκ Μίλερ, ότι στόχος είναι η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της Κύπρου από τρίτους με ελάχιστο κόστος.
Η Λευκωσία θα πρέπει να καταθέσει στην τρόικα προς έγκριση σχέδιο εκποίησης των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης. Και επειδή οι διαπραγματεύσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών δεν θα μάθουμε ποτέ ποια συμφέροντα εκπροσωπεί η τρόικα, καταλήγει το δημοσίευμα.
Πηγή: Deutsche Welle
Από:  naftemporiki.gr

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Βρε που καταντισαμε !
    Οι κατακτητες να βαζουν ορους και μετρα και εμεις να τα αναλυουμε και να προσπαθουμε να δουμε αν ειναι και λογικα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα που βλέπουμε σε επανάληψη τι έκαναν σε μας, θα ανοίξουμε επιτέλους τα στραβά μας να δούμε την αλήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τρόϊκα δεν ήρθε μόνη της στην Ελλάδα - Κύπρο.

    Την έφεραν οι ψηφοφόροι που ψήφισαν ΓΑΠ - Σαμαρά - Χριστόφια - Αναστασιάδη.

    Γιατί διαμαρτύρονται τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Τροϊκα την εφεραν ολες οι προδοτικες κυβερνησεις με τους γενιτσαρους απο το "74 .
      Οσοι λοιπον ψηφιζαν τα κομματα , δεν εχουν ΚΑΝΕΝΑ δικαιωμα να δειχνουν με το δακτυλο ΚΑΝΕΝΑΝ .
      Για να ειμαστε δικαιοι .

      Διαγραφή
    2. Βουνό το δίκιο σου! Από το '81, μόλις πήρε τις εκλογές ξεμπροστιάστηκε κι ο Andrew. Μετά, όλα πήραν το δρόμο τους.

      Διαγραφή
    3. Μην ξεχνας και τους πριν , που ετοιμασαν τον δρομο για τον Andrew .Και ο Αndrew (υπακουοντας στο κοινο τους αφεντικο) τους εκανε προεδρους !

      Διαγραφή
    4. Καλά, για τον "εθνάρχη" δε θα το συζητήσουμε καν... Αυτός ήταν σκυλάκι της Φρειδερίκης. Αλλά και ο μπαμπάς Παπανδρέου έφερε τους Εγγλέζους να δοκιμάσουν για πρώτη φορά τις ναπάλμ σε Έλληνες. Έχει βαθειές ρίζες η αλητεία.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]