Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολιτικώς ορθοί νόμοι...

Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς

«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Βολταίρος

Έντονη συζήτηση γίνεται αυτές τις μέρες σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση στην βουλή νέο "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο τύπου «εχθροπάθεια».
Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει βαρύτατες ποινές φυλάκισεις -έως έξι χρόνια και εξοντωτικά πρόστιμα έως 20.000 ευρώ- για όσους εκφέρουν δημοσίως «ρατσιστικό λόγο» και για όσους αρνούνται εγκλήματα πολέμου ή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ή υποβιβάζουν την σημασία αυτών.
Μόνο ρίχνοντας κανείς μια ματιά στις διατάξεις που θα προβλέπει ο νέος νόμος αντιλαμβάνεται και την σκοπιμότητα, αλλά και την προέλευση του νομοσχεδίου...

Η Ελλάς με το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επιτέλους «εκσυγχρονίζεται» και ανεβαίνει στο άρμα των Εθνών, εκείνων που εδώ και δεκαετίες έχουν θεσμοθετήσει τα αδικήματα γνώμης και έχουν ποινικοποιήσει την ελεύθερη έρευνα και την αμφισβήτηση δογματικών απόψεων, σχετικά με Ιστορικά γεγονότα.
Πράγματι ο υφυπουργός δικαιοσύνης Δ. Καραγκούνης δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής»:
«Πρέπει η Ελλάδα να ενταχθεί σε αυτές τις πρωτοποριακές ρυθμίσεις και όχι να είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης στην αντιρατσιστική νομοθεσία, με μισόλογα, εξαιρέσεις και αποτρεπτικές ποινές, που αντί να λύνουν μεγαλώνουν το πρόβλημα. Τέτοιες ατελέσφορες ως τώρα ως τώρα ρυθμίσεις εκμεταλλεύονται οι ξενόφοβοι και οι ρατσιστές, επικαλούμενοι τη δημόσια τάξη ώστε να ξεφύγουν και να δρουν ανενόχλητοι».

Είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση θορυβημένη από τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα κάνει ακόμη μια υποχώρηση στις έντονες πιέσεις που έχει δεχθεί από «διεθνείς παράγοντες», ώστε να τεθεί εκτός νόμου συγκεκριμένος πολιτικός χώρος.
Όμως οι εμπνευστές του νόμου, μη γνωρίζοντες την Ελληνική πραγματικότητα και την δικομανία του Έλληνα, δεν μπορούν να φανταστούν τις απρόβλεπτες συνέπειες που θα έχει ο νέος νόμος στην πολιτική ζωή του τόπου.
Ο Έλληνας μετά από τρία χρόνια σκληρής λιτότητας, θα δει την ελευθερία της γνώμης του να περιορίζεται από την ίδια την δημοκρατία που, υποτίθεται πως προστατεύει αυτή του την ελευθερία.
Αυτό δεν θα έχει το αποτέλεσμα που προσδοκούν οι ξένοι και εγχώριοι εμπνευστές του νόμου.
Αν ο Ελληνας δει στελέχη μέλη και βουλευτές συγκεκριμένου πολιτικού χώρου να σέρνονται στα δικαστήρια με τον «αντιρατσιστικό» νόμο, απλώς θα εκλάβει αυτό ως ρατσισμό εναντίον του και οι διωχθέντες θα ηρωοποιηθούν στα μάτια του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημοκρατία.

Οι εμπνευστές αυτού του νόμου -που μάλλον έχει υπερατλαντική προέλευση- δεν μπορούν να φανταστούν πόση δουλειά θα ανοίξουν στα Ελληνικά δικαστήρια μετά από τις εμπνευσμένες διατάξεις του νέου νόμου.
Θα αρχίσει μια νέα δικαστική φάμπρικα, όπου Έλληνες διαφόρων πολιτικών χώρων αλλά και Έλληνες και ξένοι θα αλληλομηνύονται.
Αν μη τι άλλο, η ζωή, η πολιτική ζωή του τόπου μετά από ένα χρόνο σχετικής ηρεμίας θα γίνει και πάλι «ροκ»...

Με ανάλογους νόμους σαν κι αυτόν που θέλει να φέρει προς ψήφιση η σημερινή κυβέρνηση, έχουν διωχθεί και φυλακιστεί πολλές γνωστές προσωπικότητες (λ.χ. ο ιστορικός Ντέιβιντ Ίρβινγκ) για αδικήματα γνώμης.
Το μόνο όμως που κατάφεραν αυτές οι διώξεις ήταν να ηρωοποιήσουν τους διωκόμενους και να αυξήσουν την αμφισβήτηση γύρω από τον σύγχρονο κόσμο.
Η πολιτική ορθότητα, σε ρόλο Ιεράς εξέτασης, επιχειρεί να ποινικοποιήσει την ελευθερία της έκφρασης και να αναγάγει ιστορικά γεγονότα σε εξ αποκαλύψεως αλήθειες.
Η Νέα Τάξη, σκοπίμως ευνοεί κάθε είδους μειονότητα (εθνική, θρησκευτική ή σεξουαλική) εντός των εθνών, στοχεύοντας κατευθείαν στην διάλυση της Εθνικής ομοιογένειας.
Όμως, όσες έρευνες έχουν γίνει από ανεξάρτητους φορείς, έχει αποδειχθεί ότι η επιβαλλόμενη πολιτικώς ορθή συμπεριφορά δεν οδηγεί στην ομαλή συμβίωση των διαφόρων ομάδων εντός μιας κοινωνίας, αλλά -αντιθέτως- οδηγεί στην αύξηση της εχθρότητας και της καχυποψίας...

Η αλήθεια είναι αλήθεια και δεν μπορεί να φοβάται την έρευνα και την αμφισβήτηση. Η Ιερά εξέταση έκαψε πολλούς, αλλά ακόμη κι έτσι δεν μπόρεσε να ανακόψει την μεταρρύθμιση...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Και αν το ειπε ο Βολτερος ενταξει ; Θα το κανουμε σημαια ;
    Αν ειχαμε δημοκρατια , δεν θα χρειαζοντουσαν νομοι που θα απαγορευαν σε οποιονδηποτε να μιλα, αρκει να ελεγε κατι .
    Οταν σε σφαζουν και σου παιρνουν την Πατριδα , ποιος νομος θα με σταματηση να μιλησω ;
    Τα καθηκια που εκλεψαν την εξουσια εδω πολλες δεκαετιες θα μου το απαγορευσουν;
    Ειμαστε ολοι οι Ελληνες υπο διωγμο και οι διωχτες θα με δικασουν επειδη να το λεω ;
    Δεν παμε καλα .Ποτε δεν πηγαιναμε , αλλα τουτο το εκτρωμα ειναι καθοδηγουμενο απο σαταναδες .Και εμεις θα μιλαμε για πολιτικως ορθως παπαριες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]