Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι ζητά το FBI στη Λάρισα;

«Απόβαση» του FBI έγινε στην πόλη της Λάρισας, καθώς την επισκέφθηκαν για πρώτη φορά επίλεκτα μέλη της αμερικάνικης μυστικής αστυνομίας, προσκεκλημένοι της Ελληνικής Αστυνομίας. Σκοπός της αποστολής τους είναι η εκπαίδευση των ελλήνων συναδέλφων τους σε σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

Η παρουσία των αστυνομικών του FBI, ήταν αποτέλεσμα πρωτοβουλίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, η ηγεσία της οποίας είχε υποβάλει σχετικό αίτημα κατά την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη προ καιρού στην Λάρισα.

Η εκπαίδευση έγινε, σε 25 αξιωματικούς αστυνομικών υπηρεσιών της Θεσσαλίας, στο μέγαρο της ΕΛΑΣ, από δύο στελέχη της αμερικανικής υπηρεσίας. Στους αξιωματικούς αναλύθηκαν σύγχρονες τεχνικές και μέσα που χρησιμοποιεί το FBI και δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα στην αποκάλυψη και εξιχνίαση σοβαρών εγκληματικών πράξεων, καθώς και η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα.

Ειδική αναφορά έγινε στο διαδίκτυο, όπως σε περιστατικό κατά το οποίο αποτράπηκε αυτοκτονία στις ΗΠΑ χάρη στην ελληνική αστυνομία που εντόπισε σχετική συζήτηση στο διαδίκτυο.

Συζητήθηκαν επίσης περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων σε πλοία που πλέουν σε διεθνή ύδατα και ο τρόπος αντιμετώπισης τους.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μαλιστα .
    Και τους λαθρεποικους ποιος θα μας πει πως θα τους διωξουμε ;
    Διοτι αυτοι και οι μαφιοζοι αλβανοι του Σαμαρα εφεραν το εγκλημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανάλογη εκπαίδευση έγινε και στα Χανιά πριν από ένα μηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]