Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιερώνυμος: Θα πάει χαμένη μία ή δύο γενιές ανθρώπων...

Την πεποίθηση του πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει και βγει από την κρίση εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος τόνισε όμως πως «μία ή δύο γενιές ανθρώπων θα ταλαιπωρηθούν».
Σε συνέντευξη του στην ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας ο κ.Ιερώνυμος τόνισε «βοηθούν όλοι οι Έλληνες ακόμα και οι πτωχοί, λιγότερο οι πλούσιοι», ενώ στη συνέχεια τόνισε πως «η Ελλάδα θα βγει από το αδιέξοδο», αλλά «θα ταλαιπωρηθεί και θα πάει χαμένη μία ή δύο γενιές ανθρώπων».
Στη συνέχεια, ο Ιερώνυμος αναφέρθηκε και στην εκκλησιαστική περιουσία, για την οποία ανέφερε πως «όση έχει μείνει από τις κατά καιρούς λεηλασίες, θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη εάν επιτευχθεί μία συνεργασία Εκκλησίας, Κυβερνήσεως και Πολιτικών Κομμάτων. Η Εκκλησία από μόνη της δεν μπορεί να κάνει τίποτε, διότι χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις. Η Εκκλησία έχει κάνει τις προτάσεις της», αναφέρουν Τα Νέα.
Ο Ιερώνυμος, είναι ο πρώτος προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος που επισκέφθηκε επίσημα την Ελληνοαμερικανική κοινότητα τα τελευταία πενήντα χρόνια. Συγκεκριμένα, είναι προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και θα ξεκινήσει την επίσκεψή του την Τετάρτη 15 Μαΐου από τη Βοστώνη, όπου το Σάββατο στις 18 Μαΐου θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτωρ Θεολογίας από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού.
Από voria
Σχόλιο ιστολογίου: Κι εσείς, μετά από την διαπίστωση αυτή που έχει γίνει πολύ καιρό πριν από την ίδια την κοινωνία, τι σκοπεύετε να κάνετε γι αυτό κ. Ιερώνυμε; Οι απλές διαπιστώσεις και ανακοινώσεις, δυστυχώς, δεν αρκούν. Θα δεχτείτε σιωπηλά και αυτή την γενοκτονία; Θα σιωπήσετε τη στιγμή που το ποίμνιό σας εξαθλιώνεται; Ποιά η δική σας ευθύνη, πέρα από τις τραγικές διαπιστώσεις κύριε ιεράρχα; Οι διαπιστώσεις δεν θα χορτάσουν κανέναν, δεν θα γιατρέψουν κανέναν ασθενή στα ανύπαρκτα νοσοκομεία, δεν θα δώσουν κανένα χαμόγελο στα παιδιά που λιπιθυμάνε από την πείνα στα σχολεία, δεν θα αδειάσουν καμία φυλακή -το αντίθετο μάλιστα, θα δημιουργήσουν νέες φυλακές, νέους κρατούμενους, νέες οικογενειακές τραγωδίες-, δεν θα αναστήσουν κανέναν από τους μέχρι στιγμής υπάρχοντες νεκρούς... Τι σκοπεύετε, λοιπόν, να κάνετε, κύριε Ιερώνυμε; Έχετε αναλογισθεί σε τι ακριβώς αντιστοιχεί το σκήπτρο που κρατάτε; Έχετε αναλογισθεί τις ευθύνες σας απέναντι στους ανθρώπους και στον Θεό;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΟΙΑ Η ΜΟΡΦΗ , ΤΟΙΑΔΕ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασε Κων/νε και ο Ιερωνυμος εδειξε τι σκοπευη να κανη .
    Αυτον δεν ειδε πρωτον ο αυτιστικος J.P πριν ανοιξη τις πορτες της κολασεως ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]