Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καλώς ήρθατε στο... club

Γιατί οι Γερμανοί έχουν καταρρίψει όλους τους κανόνες της διπλωματίας

Γράφει ο Τειρεσίας

Τι έχει αποδειχθεί στην πράξη με τους Ευρωπαίους; Δηλαδή, τους Γερμανούς, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Οτι η πρώτη λύση που προτείνουν, όταν ανακύπτει ένα ζήτημα, είναι η καλύτερη. Υπό την έννοια ότι ...πονάει λιγότερο. Αν τολμήσεις και τους πεις «όχι», τότε ετοιμάσου για ανασκολοπισμό. Οι τύποι έχουν ανατρέψει όλους τους κανόνες της διπλωματίας. Και όποιος έχει αντίρηση, ας μπει στον κόπο να ρωτήσει τους Κύπριους.

Η ιστορία είναι λίγο ως πολύ γνωστή. Όταν τους πρότειναν το μικρό κούρεμα των καταθέσεων, στην πρώτη λύση που είχε κατέβει στο τραπέζι των συνομιλιών, μιλούσαν μόνο για τις μεγάλες, από 100.000 ευρώ και πάνω. Άφηναν απείραχτες τις μικρές, που αφορούσαν και τον πολύ κόσμο, ενώ δεν πείραζαν και τη Λαϊκή, που με 1002 προβλήματα - και την υποστήριξη του ΕLA - θα εξακολουθούσε να λειτουργεί. Οι Κύπριοι ωστόσο έκαναν δύο ασυγχώρητα, όπως αποδείχθηκε, λάθη.

Σημειώστε:

α) Επέμεναν να μπουν και οι μικροί καταθέτες στη διαδικασία του κουρέματος, για να επιμερίσουν το κόστος, που με βάση τη γερμανική πρόταση επιβάρυνε - αλλά όχι υπέρμετρα, μόλις 9,9% - μόνο τους μεγάλους καταθέτες

β) Είπαν ένα υπερήφανο "όχι" στο σύνολο της πρότασης, θεωρώντας ότι στη διαπραγμάτευση θα κερδίσουν κάτι καλύτερο (και στην καθυστέρηση, θα πάρουν και κανένα ρούβλι απ΄ τους Ρώσους).

Αλλα φευ, δεν τους βγήκε τίποτα. Κατ αρχάς, στο Βερολίνο τους "γύρισε το μάτι" απ την πρώτη στιγμή που η Λευκωσία προσπάθησε να προστατεύσει τους μεγάλους καταθέτες, σκεπτόμενοι ότι προσπαθούν να καλύψουν τους Ρώσους ολιγάρχες. Και στην Ελλάδα έχουμε μάθει καλά πλέον τι σημαίνει όταν το Βερολίνο "τα παίρνει στο κρανίο". Αρχές της εβδομάδας, το έμαθαν και στη Λευκωσία.

Οταν ήρθε και το "όχι", έγινε κέντα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς ιστορία. Το κούρεμα έγινε σε όλους, η Λαική έκλεισε και οι υπόλοιπες που άνοιξαν, φυτοζωούν. Στην Κύπρο μόλις τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν που έμπλεξαν...

Πηγή: Βόρεια
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]