Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι ετοιμάζει η Μέρκελ στους Ευρωπαίους;

Ο ενιαίος μηχανισμός εγγύησης καταθέσεων στην Ευρωζώνη δεν μπορεί να γίνει ξεκαθάρισε η Μέρκελ, ανάβοντας εκ νέου φωτιές για επικείμενα κουρέματα καταθέσεων.

Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στη Δρέσδη, η Γερμανίδα καγκελάριος, δήλωσε ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, η Γερμανία δεν πρόκειται να εγκρίνει αυτό το σχέδιο και που κινδυνεύει να αφήσει τους Γερμανούς φορολογούμενους να πληρώνουν τα λάθη τραπεζών σε άλλα κράτη της ευρωζώνης.
Θέλει να μας πει δηλαδή, ότι οι δικές της τράπεζες στη Γερμανία (μαζί με τις περιφερειακές) είναι καθαρές;

Όπως είπε, άποψη της κυβέρνησής της είναι ότι στο μέλλον, οι μέτοχοι των τραπεζών θα πρέπει επίσης να επωμίζονται το βάρος των χρηματοοικονομικών οργανισμών που προσφεύγουν στα ευρωπαϊκά κονδύλια στήριξης.

Τι ετοιμάζει άραγε η γερμανίδα καγκελάριος;
Με τα μνημόνια βάζει χέρι σε οικονομίες κρατών, τις οποίες καταστρέφει...
Με τα μνημόνια μετακινεί καταθέσεις σε γερμανικές τράπεζες, στηρίζοντας ουσιαστικά την γερμανική οικονομία για μία δύσκολη στιγμή (όταν αυτή έρθει)...
Με τα μνημόνια βάζει χέρι στον ιδιωτικό χρυσό, ενώ παράλληλα είτε αγοράζει χρυσό είτε επιστρέφει γερμανικός χρυσός που ήταν σε ξένες τράπεζες...
Η κυρία Μέρκελ μήπως ετοιμάζεται για αποχώρηση της Γερμανίας από την ευρωζώνη, έχοντας εξασφαλίσει πως τα παίρνει όλα; Άλλωστε, αν η Γερμανία παραμείνει θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη (και όχι μόνο δίνοντας εγγυήσεις σε δανεισμούς όπως έκανε στην Ελλάδα, γεγονός που το ομολόγησε ο ίδιος ο Σόιμπλε), τη στιγμή που μπορεί να αποχωρήσει με τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη και με την υπόλοιπη Ευρώπη να πέφτει στα πόδια της προσφέροντας γη και ύδωρ για οικονομική στήριξη από την κραταιά Γερμανία...
Ας το σκεφτούμε, σαν πιθανή εξέλιξη...

Αναγνώστης

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]