Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στη Ρουμανία σήμερα και αύριο ο Παπανδρέου. Μεθαύριο;

Tι λένε εκείνοι οι ψηφοφόροι στην Αχαΐα;

Πληροφορηθήκαμε από το Voria.gr  ότι στη Ρουμανία θα βρεθεί σήμερα και αύριο ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προσκεκλημένος του πρωθυπουργού και προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα.

Ο κ. Παπανδρέου θα είναι κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο του Κόμματος, το οποίο διεξάγεται στο Βουκουρέστι.

Η ομιλία του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα, ενώ το βράδυ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας και αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Τίτους Κορλατεάν, θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του.

Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι μετά τις αρνήσεις του Γ. Παπανδρέου να προσέλθει στην Προκαταρκτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ αποφασίστηκε να μην κληθεί εκ νέου ο πρώην πρωθυπουργός.

Τη σχετική πρόταση ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να επανακληθεί ο Γ. Παπανδρέου. Την πρόταση ψήφισαν εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ.

Ελεύθερο το πεδίο, λοιπόν, για τον πρώην πρωθυπουργό για ταξίδια και μετά για… περισσότερα ταξίδια. 

Κωνσταντίνος




Διαβάστε επίσης:
Μαρκογιαννάκης: Το Σύνταγμα απαγορεύει τη βίαιη προσαγωγή Παπανδρέου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Τι θα πει πρότειναν να επανακληθεί αλλά καταψηφίστηκε; Κανονικά πρέπει όλοι να τον αρπάξουν απο το μουστάκι και βουρ στην Προκαταρκτική. Μας κυβερνούν κομμώτριες. Ξυπνάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω για μεθαύριο αλλά σε κάτι μήνες στο ελικόπτερο το βλέπω το ξεφτέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ελικόπτερο; Για να φύγει; Μα, έχει πετάξει το πουλάκι και γελάει με την ηλιθιότητά μας.

      Διαγραφή
  3. ΔΙΩΞΑΝΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΡΑΞΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ.
    Διαπιστώσεις ερωτήματα και απορίες μετά από τρία χρόνια…
    Γράφει ο Ν Βράχος 21.4.13
    Ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ίσως, ο μοναδικός Έλληνας πρωθυπουργός, που καταπολεμήθηκε και υπονομεύθηκε τόσο σκληρά και τόσο βρόμικα, όταν τόλμησε να "αγγίξει" πραγματικά τη διαφθορά, τόσο από τους διαπλεκόμενους όσο και από μνηστήρες της πολυθρόνας του.
    Και πράγματι κάνει εντύπωση, που βρέθηκαν όλοι οι..αυθόρμητοι και όλοι οι..αγανακτισμένοι "φτωχοί", μόλις διέταξε να αρθεί το απόρρητο των τραπεζικών λογαριασμών. Μόλις "έπιασε" τους ..κολωνακιώτες "εφαψίες " της εφορείας. Μόλις μάθαμε ότι υπάρχουν επαγγελματίες που δηλώνουν ...300-500 ευρώ το μήνα όταν για ενοίκιο του γραφείου τους θέλουν τουλάχιστον ..1500 Ευρώ το μήνα, έγινε πολιτικός «σεισμός»;
    *Που βρέθηκαν "ξαφνικά" όλοι οι επαναστάτες του ..καναπέ;
    *Που βρέθηκαν "ξαφνικά" όλοι λάθρα διαβιούντες;
    *Πως "ξαφνικά" έκλεισαν οι τραπεζικοί κρουνοί του διεθνούς δανειοληπτικού κατεστημένου;
    *Πως μέσα σε ένα μήνα άδειασε η Ελλάδα από..Ευρώ; Που ήταν αυτά τα χρήματα; Ποιοι τα είχαν και γιατί τα "έβγαλαν " στο εξωτερικό; ΄Ηταν μαύρα και φοβήθηκαν; ΄Η ήταν ..άσπρα και έπεσαν οι μάσκες της πατριδοκαπηλίας;
    *Πως ξαφνικά όλοι οι ..Ελληνάρες αγόρασαν σημαίες κομματικής "ευκαιρίας";
    *Πως επετεύχθη το πολιτικό ,,θαύμα του ‘’Λαζάρου’’ Σαμαρά;
    *Πως οι.. Ελληναράδες έγιναν τόσο επιλήσμονες; Τελικά εκείνο που έχει σημασία είναι η κουτάλα και όχι τα πρόσωπα ή η "χώρα" η "το μέρος" , γιατί η λέξη πατρίδα ..απεσύρθη από το λεξιλόγιο των.. ελληναράδων .
    *Είναι δυνατόν όλη η Ευρώπη να γνωρίζει την ΑΘΛΙΑ οικονομική μας κατάσταση και να μη το ξέρουν ο Καραμανλής και ο..Σαμαράς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ΑΘΛΙΑ οικονομική μας κατάσταση, τη μαγείρεψε ο εικονιζόμενος...
      που "άγγιξε" τη διαφθορά με τ' αδερφάκια του, τη μανούλα και τον Dr. διαφθορά τον Σόρος. Μέχρι μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο τον κουβάλησε τον διεθνή απατεώνα.
      Όχι ότι ΟΛΟΙ οι άλλοι είναι καλύτεροι, αλλά αυτός είναι μακράν ο χειρότερος όλων.

      Διαγραφή
  4. Ήδη «κάστρα των διεφθαρμένων» κατά του Γιώργου Παπανδρέου πέφτουν το ένα μετά το άλλο. Η διαδικτυακή ενημέρωση, υποκαθιστά σε πολλούς τομείς την αδυναμία ή την αδράνεια(;) της δικαιοσύνης.
    Ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού διέψευσε ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ όλα τα πληρωμένα και εμπαθή φερέφωνα , ξαναμπαίνει στα σπίτια μας. Τον καλοδέχονται τα παιδιά μας που ξέρουν και μπορούν να μάθουν τα νέα από όλο τον κόσμο.
    Ο καθηγητής Γιώργος Παπανδρέου, περιζήτητος σε όλο τον κόσμο, αρχίζει σιγά –σιγά να διαβάζει τα χιλιάδες μηνύματα ΟΛΩΝ των Ελλήνων που του ζητούν να σκεφθεί σύντομα την ώρα της επιστροφής. Όλοι αντιλαμβάνονται, βλέποντας το θλιβερό φαινόμενο του Αντώνη Σαμαρά να υφίσταται όλο αυτόν τον ευτελισμό δημόσια, αδίστακτα και επίπονα από την Μέργκελ των Γερμανών, αντελήφθη γιατί ο περήφανος εκφραστής και υπερασπιστής των Ελληνικών συμφερόντων Γεώργιος Παπανδρέου, δεν ήταν αποδεκτός και αρεστός από τους «αιρετούς» φασίστες της Κεντρικής Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν η Ελλάδα ψυχορραγούσε ‘’κάποιοι’’ κύριε Σαμαρά της έπιναν το αίμα.
    Τι κάνει η Δικαιοσύνη;
    865.000 προσλήψεις μέσα σε πέντε χρόνια
    Το κύμα των διορισμών
    Προσλήψεις από 7 Μαρτίου 2004 έως 30 Ιουνίου 2009
    • Ορισμένου χρόνου-εποχικοί 330.515
    • Μόνιμοι και αορίστου χρόνου 167.230
    • Συμβασιούχοι έργου 161.383
    • Ωρομίσθιο προσωπικό 120.826
    • Αναπληρωτές καθηγητές 83.636
    • Θητεία 1.542

    Ένα δεύτερο Δημόσιο δημιούργησε η ΝΔ στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή, στήνοντας βιομηχανία προσλήψεων που ξεπέρασαν τις 865.000. Οι περισσότερες μάλιστα από τις μισές - 57% - έγιναν με αδιαφανείς διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ καθώς αφορούσαν συμβασιούχους έργου ή ορισμένου χρόνου. Αντιθέτως το μόνιμο προσωπικό, η πρόσληψη του οποίου γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια, περιοριζόταν στο 19%.

    Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΕΤΙΑ

    Ενδεικτικό είναι πως μόνο μέσα σε ένα έτος, το 2008 πραγματοποίησε 112.716 νέες προσλήψεις, ενώ και στο πρώτο εξάμηνο του 2009 πρόλαβε να εγκρίνει άλλες 65.061 θέσεις. Συγκριτικά μάλιστα με το αντίστοιχο διάστημα του πρώτου εξαμήνου του 2008, παρατηρήθηκε αύξηση 35,2% στον αριθμό των προσλήψεων.
    Η πρακτική αυτή της τότε κυβέρνησης είχε συναντήσει έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που κατ' επανάληψη είχαν καταγγείλει τις προσλήψεις από το παράθυρο σε διάφορους φορείς του Δημοσίου.
    «Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση είναι αδιόρθωτη και ανάλγητη. Το κράτος της κυβέρνησης της ΝΔ είναι σπάταλο και πελατειακό. Υποσχέθηκαν περιστολή δαπανών λόγω της κακής κατάστασης στην οποία έφεραν την οικονομία της χώρας», σχολίαζε τότε ο Ντίνος Ρόβλιας , που είχε αναλάβει μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου την παρακολούθηση των προσλήψεων.
    «Αντί να περιστείλουν τις δαπάνες, σε σχέση με τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, τις αυξάνουν. Ρουσφετολογούν ακατάπαυστα με χρήματα του ελληνικού λαού», προσέθετε. Στα χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή εξάλλου καθιερώθηκε η διαβόητη προφορική συνέντευξη στις προσλήψεις, προκαλώντας σάλο με τις ερωτήσεις που γίνονταν και την πριμοδότηση προς τα γαλάζια παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]