Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σημίτη και πρώην υπουργούς καλεί ως μάρτυρες ο Τσοχατζόπουλος

 Τη Δευτέρα ξεκινάει η δίκη κατά του πρώην υπουργού για το «μαύρο πολιτικό χρήμα» από εξοπλιστικά προγράμματα

Τον Κώστα Σημίτη και υπουργούς της κυβέρνησής του επιχειρεί «να φέρει» ο Άκης Τσοχατζόπουλος ως μάρτυρες στη δίκη του, που ξεκινά τη Δευτέρα, για το «μαύρο πολιτικό χρήμα» από εξοπλιστικά προγράμματα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει αποστείλει δέκα εξώδικες επιστολές στα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου που εγκρίθηκαν οι αγορές για τα υποβρύχια και τα TORM1, στις οποίες φέρεται να χρησιμοποιεί «προσωπικό τόνο» προς τους παραλήπτες τους και τους καλεί να προσέλθουν να καταθέσουν στη δίκη του.

«Σε καλώ να εμφανιστείς στο δικαστήριο για να καταθέσεις τι γνωρίζεις για τις κρίσιμες τέσσερις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ», φέρεται να γράφει στα εξώδικα, τα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- απευθύνονται στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τους τότε υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο, Κώστα Λαλιώτη, Θεόδωρο Πάγκαλο, Αλέκο Παπαδόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Γιώργο Ρωμαίο και Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και στους τότε επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η κίνηση αυτή του Άκη Τσοχατζόπουλου έρχεται σε συνέχεια του αιτήματος που έχει υποβάλει, σε διάφορα στάδια της διαδικασίας, για περαιτέρω ανάκριση, ώστε να κληθούν να καταθέσουν τα τότε μέλη του ΚΥΣΕΑ και υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που είχαν εμπλοκή με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Το αίτημά του αυτό δεν έγινε δεκτό από τη Δικαιοσύνη, καθώς κρίθηκε ότι «πρέπει να απορριφθεί διότι στο παρόν στάδιο το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε είναι επαρκές», όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.


Πηγή: Βόρεια 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]