Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαρκογιαννάκης: Το Σύνταγμα απαγορεύει τη βίαιη προσαγωγή Παπανδρέου

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση σήμερα το πρωϊ σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή, ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τη «λίστα Λαγκάρντ» κ. Μαρκογιαννάκης είπε πως το Σύνταγμα δεν επιτρέπει τη βίαιη προσαγωγή του κ. Παπανδρέου ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυς, όπως προφανώς (λέμε εμείς) θα συνέβαινε με κάθε απλό πολίτη.

Συγκεκριμένα επικαλέστηκε την βουλευτική ιδιότητα του κ. Παπανδρέου και είπε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 62, βουλευτική ασυλία) «Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος». Επομένως δεν μπορεί να διαταχθεί από την εξεταστική επιτροπή η βίαιη προσαγωγή του βουλευτή κ. Παπανδρέου.

Εμείς θα προσθέταμε πως ακόμα και αν δεν είχε τη βουλευτική ιδιότητα ο κ. Παπανδρέου, ακόμα και τότε θα υπαγόταν στην προστασία του άρθρου 86 του Συντάγματος, ως διατελέσας μέλος κυβέρνησης. Δηλαδή ακόμα και η αναφορά του ονόματός του στο πλαίσιο κάποιας εξέτασης, θα σταματούσε αμέσως τη διαδικασία και ο σχετικός φάκελος θα αποστελλόταν αμελλητί στη Βουλή.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η μόνη λύση είναι η αλλαγή αυτού του Συντάγματος, αυτού του πολιτικού συστήματος. Άλλη λύση δεν υπάρχει.

Πέτρος Χασάπης




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]