Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το περιστατικό με τους φοιτητές με το μυαλό ενός τεχνοκράτη



Όπως γνωρίζετε, δύο φοιτητές στη Λάρισα έχασαν τη ζωή τους από τις αναθυμιάσεις, στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν. Όχι, δεν ανάψανε τον λέβητα ή τους θερμοσυσσωρευτές ή τη σόμπα ή το τζάκι, αλλά κατασκευάσανε ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι.

Εάν δεν γνωρίζετε τί είναι το μαγκάλι, ψάξτε το στο Google ή ρωτήστε τους παππούδες σας, όπου και αν βρίσκονται.

Θα προσπαθήσουμε σε λίγες γραμμές να σας δείξουμε πώς σκέφτεται ένας Στουρνάρας, ένας σημίτειος τεχνοκράτης, όταν ακούει τέτοιου είδους ειδήσεις.


1) Τα παιδιά αυτά έδωσαν Πανελλήνιες Εξετάσεις και πέρασαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

2) Όταν βγήκαν τα τελικά αποτελέσματα, προφανώς έγινε ένα οικογενειακό συμβούλιο, έγινε ένας οικονομικός προγραμματισμός και αποφασίστηκε ότι θα προχωρήσουν στην επένδυση που λέγεται “απόκτηση ενός πτυχίου”.

3) Κατα τη διάρκεια αυτής της επένδυσης, το οικονομικό περιβάλλον επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να διαταραχθούν οι συντελεστές – παράγοντες του εγχειρήματος.

4) Αυτό σημαίνει πως η επένδυση αυτή είχε από την αρχή τεράστιο ρίσκο, λόγω της οικονομικής κατάστασης των οικογενειών, η οποία έθετε το παραπάνω εγχείρημα υπο σοβαρή αμφισβήτηση.

5) Όταν εμφανίστηκαν οι δυσκολίες προμήθειας βασικών αγαθών, είχαμε αυτόματα την υπαγωγή της οικογένειας σε καθεστώς ελεγχόμενης ή περιορισμένης χρεοκοπίας.

6) Αυτό θα έπρεπε να οδηγήσει την οικογένεια στην προσωρινή ή οριστική παύση της επένδυσης, προκειμένου να μην υπάρξει επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης.

Συμπέρασμα: Δεν έπρεπε ποτέ να σπουδάσουν τα συγκεκριμένα παιδιά, σε διαφορετική πόλη από την κατοικία των γονιών τους. Η επένδυση είχε πολύ μεγάλες πιθανότητες αποτυχίας, λόγω αστάθμητων οικονομικών παραγόντων.

Κάπως έτσι σκέφτεται ένας τεχνοκράτης στο άκουσμα τέτοιων ειδήσεων.

“Παράπλευρες απώλειες” λέγονται στις πολεμικές επιχειρήσεις.

“Στατιστικό σφάλμα” θα το βαφτίσουν οι οικονομολόγοι…



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]