Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΑΟΖ, Ευρώπη και ελληνικό «καμουφλάζ»

Πέρα από κόμματα και ιδεολογίες θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η ιδέα της κυβέρνησης ν’ αναβαθμίσει το θέμα της ΑΟΖ και των ελληνικών κοιτασμάτων σε ευρωπαϊκό δεν είναι καθόλου κακή. Αντίθετα μπορεί να δώσει το απαραίτητο «καμουφλάζ», μιας και πολλοί εντός συνόρων φοβούνται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θ’ ανοίξει τους ασκούς τους Αιόλου στην περιοχή μας και αναζητούν συμμάχους. Ας αξιοποιηθεί επιτέλους ουσιωδώς η θέση μας στην Ενωμένη Ευρώπη. Άλλωστε οι Βρυξέλλες επιδιώκουν την εξασφάλιση ενεργειακής ασφάλειας για την γηραιά ήπειρο. Η Ελλάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτήν την επιθυμία βάσει της αρχής των αμοιβαίων συμφερόντων. 
 
Η συγκεκριμένη κυβερνητική τακτική, σε περίπτωση που είναι ειλικρινής, πρέπει να υποστηριχτεί από το σύνολο του πολιτικού φάσματος. Ωστόσο, επειδή οι Ευρωπαίοι δεν ήταν πάντα έντιμοι απέναντί μας, η Αθήνα οφείλει να χρησιμοποιήσει και το «μαξιλάρι» της Ρωσίας, η οποία επιδιώκει την συνεργασία με την Ελλάδα για πολλούς και διάφορους λόγους που πολλάκις έχουμε αναφέρει από αυτήν την ιστοσελίδα.

Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν για τις Μεγάλες Δυνάμεις σταθερή επένδυση στην Ανατολική Μεσόγειο και αυτό γιατί η Τουρκία έχει χάσει πλέον τα ερείσματα που διέθετε στην διεθνή σκηνή. Μέχρι και ταινία-υπερπαραγωγή για την γενοκτονία των Αρμενίων ετοιμάζεται στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Αυτό ονομάζεται πολιτιστική νίκη έναντι του νέο-οθωμανισμού και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο αρμενικό λόμπι των Η.Π.Α.

Ο ρόλος Ελλάδας και Κύπρου αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο, αν αναλογιστεί κανείς την συμφωνία Ισραήλ-Ρωσίας για την εκμετάλλευση τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου κοντά στην ελληνό-κυπριακή ΑΟΖ. Αυτό γιατί υπάρχει το σενάριο κατασκευής αγωγού που θα διοχετεύει το υγροποιημένο αέριο μέσω Κύπρου και Κρήτης στην ηπειρωτική Ελλάδα και εν συνεχεία στην Ιταλία. Σ’ αυτό το σημείο να υπογραμμίσουμε την τεράστια γεωστρατηγική σημασία της Κρήτης, κάτι για το οποίο είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενο πόνημά μας.

Συμπερασματικά λοιπόν, η Ελλάδα είναι σε θέση, εφόσον παίξει σωστά τα χαρτιά της, ν’ αποκομίσει οφέλη υπό τις συγκεκριμένες συγκυρίες. Τα ξένα συμφέροντα υπάρχουν και εποφθαλμιούν τον πλούτο της χώρας μας. Η πολιτική είναι όμως ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο πεδίο. Τα πάντα ρει και ουδέν μένει. Ποτέ δεν ξέρει κανείς πως έρχονται τα πράγματα. Λύσεις σωτηρίας υπάρχουν πάντα, ειδικά για έθνη που έχουν αποδειχτεί ανθεκτικά στον χρόνο.

Πηγή  ΠΥΓΜΗ.gr

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Καθόλου κακή ιδέα της κυβέρνησης για ΑΟΖ, αλλά εμένα γιατί κάτι μου λέει ότι τα όριά της θα τα αποφασίσουν άλλοι (όχι Έλληνες και όχι Τούρκοι); Εδώ έβαλαν Γερμανούς να μας κυβερνούν! Ήταν τυχαίο νομίζετε, στην συγκεκριμένη συγκυρία που αποφάσισαν να ανοίξουν τα κοιτάσματα; Όταν διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία τι έκαναν; Έβαλαν τους κυονόκρανους να φυλάνε τσίλιες, ενώ Αμερικάνοι και Γερμανοί έχωναν το χέρι βαθιά στο βάζο με το μέλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις να φοβάσαι για το ποιός θα πάρει τις αποφάσεις. Διότι, ποιά είναι η "κυβέρνηση" που αναβάθμισε το θέμα σε "ευρωπαϊκό"; Όλοι γνωρίζουμε πως ελληνική κυβέρνηση με ανεξάρτητες αποφάσεις δεν υφίσταται, άρα...

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]