Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπό ατμόν οι ισχύουσες ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο


  • Η ομαλοποίηση των σχέσεων Τουρκίας και Ισραήλ «τροχοπέδη» στην κυπριακή ΑΟΖ 
  • «Θα συνομιλήσουμε με την Τουρκία για το φυσικό αέριο»
Υπό ατμόν τίθενται οι ισχύουσες ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς η ομαλοποίηση των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ αναμένεται να αποτελέσει καίριο ρυθμιστή των επικείμενων εξελίξεων, από τις οποίες ούτε η Ελλάδα ούτε κυρίως, η Κύπρος δεν πρόκειται να εξέλθουν αλώβητες.

Μάλιστα, το επίσημο «συγγνώμη» του Ισραήλ προς την Τουρκία, αναφορικά με την επίθεση στου τουρκικό καράβι «Μαβί Μάρμαρα» το οποίο απέστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στην Λωρίδα της Γάζας, θέτει εν αμφιβόλω ακόμα και την συμφωνία Ισραήλ – Κύπρου για την εκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ.

Μιλώντας στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «CNNTURK», ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Α. Λιελ, καθιστά σαφές πως η ομαλοποίηση των σχέσεων με την Τουρκία θα επιφέρει δραματικές αλλαγές στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κληθείς να απαντήσει εάν «θα διακόψετε την συνεργασία σας με την Κύπρο και θα επιδιώξετε την συνεργασία της Άγκυρας στο πεδίο των ερευνών για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο», ο Ισραηλινός πολιτικός απέφυγε να απαντήσει ευθέως. Τέλος, όσον αφορά το φυσικό αέριο, ο Α. Λιελ διαμήνυσε πως «θα συνομιλήσουμε με την Τουρκία», βάζοντας «βόμβα» στις ισχύουσες διακρατικές σχέσεις.

Πηγή: Βanking Νews

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]