Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκική προπαγάνδα: "Μπλέκουν" την Ελλάδα με την έκρηξη στην Άγκυρα!



  Στο στόχαστρό τους βάζουν ξανά την Ελλάδα ορισμένοι κύκλοι στην Τουρκία διοχετεύοντας σε μικρή - ευτυχώς - μερίδα του τουρκικού Τύπου ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C , είχε δήθεν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδο στο Λαύριο και ότι πήγε στην Τουρκία από την Ελλάδα! Και αυτό όταν οι περισσότερες εφημερίδες - βάσει και των σχετικών πληροφοριών- γράφουν ότι προερχόταν από την Γερμανία όπου ήδη η Άγκυρα ψάχνει τυχόν διασυνδέσεις του μέσω διακρατικής συνεργασίας.

Όπως είναι φυσικό, ο τουρκικός Τύπος δίνει ευρεία δημοσιότητα στην επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα που είχε ως συνέπεια να χάσουν την ζωή τους η «ζωντανή βόμβα» και ο Τούρκος άνδρας ασφάλειας της αμερικανικής Πρεσβείας. Για τον βομβιστή αυτοκτονίας Ετσεβίτ Σανλί μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C η Hurriyet, όπως και άλλες εφημερίδες , αναφέρουν ότι έγινε γνωστό ότι είχε περάσει παράνομα πριν μερικές μέρες στην Τουρκία από την Γερμανία και ότι γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί με ποιους συναντήθηκε. Επίσης εστάλη κατεπείγον μήνυμα από το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών για την διαπίστωση των διασυνδέσεων του Σανλί στην Γερμανία . Ο Σανλί είχε αποφυλακιστεί το 2001 επειδή έπασχε από την ασθένεια Wernicke Korsakoff. Ο ίδιος είχε λάβει μέρος στην επίθεση που είχε γίνει με ρουκετοβόλο το 1997 στο κτήριο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Κωνσταντινούπολης και στην Λέσχη Χαρμπιγιέ της Κωνσταντινούπολης. Ο Σανλί είχε λάβει μέρος και στην απεργία πείνας αργότερα, το 2000 που είχε γίνει κατά των φυλακών τύπου F.

Η Haberturk στο δημοσίευμά της σημειώνει ότι ο Σανλί το 2009 ήταν υπεύθυνος της οργάνωσης DHKP-C στο Βερολίνο και στην συνέχεια έγινε υπεύθυνος της οργάνωσης στην Κολωνία. Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Σανλί έκανε είσοδο στην Τουρκία από την Ελλάδα με πλαστό διαβατήριο.Αυτή είναι η πρώτη έμμεση αναφορά στην Ελλάδα - ακολουθούν ωστόσο άλλες με τις προπαγανδιστικές ψευδείς αναφορές περί ...στρατοπέδου στο Λαύριο κλπ.μ με ορισμένες από αυτές να έχουν και αντιφάσεις μεταξύ τους! Βασικό μοτίβο το ...Λαύριο, για το οποίο εδώ και μερικούς μήνες γράφουν συνεχώς χωρίς στοιχεία και έχει αναδείξει το OnAlert.

Η Yeni Safak στο σχετικό δημοσίευμα της αναφέρεται και αυτή στην περίπτωση των 15 υπόπτων μελών της οργάνωσης για τους οποίους γράφει ότι διαπιστώθηκε πως έμειναν για κάποιο διάστημα σε 5 διαφορετικές χώρες και ότι οι χώρες αυτές είναι η Ελλάδα, η Γερμανία , το Βέλγιο , η Αυστρία και η Συρία . Η εφημερίδα τονίζει και αυτή πως ο δράστης της επίθεσης Ετσεβίτ Σανλί είχε έρθει- προσέξτε- από την Γερμανία. Περί διαμονής του δράστη στην Γερμανία - με έμμεση αναφορά στην Ελλάδα- κάνει λόγο και η Zaman που αναφέρει σχετικά ότι η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας με Έκθεση της έναντι πιθανών επιθέσεων , είχε προειδοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως και ότι από τα 15 αυτά άτομα, τα 8 είχαν εκπαιδευτεί στην Ελλάδα, οι 4 από τους 7 τρομοκράτες βρίσκονται στην Γερμανία , ο ένας στην Συρία και οι δύο στο Βέλγιο . Στην Έκθεση είχε αναφερθεί τα ονόματα αυτών που βρίσκονται στην Γερμανία και μεταξύ των ονομάτων αυτών ήταν -προσέξτε - και το όνομα του Ετσεβίτ Σανλί.

H Taraf σε σχετικό δημοσίευμά της αναφέρει ότι οι τουρκικές αρχές είχαν εντοπίσει 15 μέλη του DHKP-C τα οποία ετοιμάζονταν για νέες επιθέσεις που θα προκαλούσαν θόρυβο. Η τουρκική Ασφάλεια είχε εντείνει τις εργασίες της για την εξακρίβωση των 15 υπόπτων που θα προέβαιναν σε επιθέσεις και οι οποίοι φέρονταν να είχαν εκπαιδευτεί - σσ προφανώς όλοι - σε όπλα, βόμβες στο στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα. Τονίζεται στην εφημερίδα πως μεταξύ των 15 ήταν και ο Ετσεβίτ Σανλί ο οποίος έγινε γνωστό - προσέξτε - ότι ζούσε στην Γερμανία.

Η εφημερίδα Bugun στο δημοσίευμα σχετικά με τον Ετσεβίτ Σανλί αναφέρει ότι όταν άρχισαν οι απεργίες πείνας ήταν στις φυλακές Ουμρανιέ και τότε προσεβλήθη από την ασθένεια Wernicke Korsakoff. Τότε, το 2002, αποφυλακίστηκε για ένα 6μηνο για θεραπεία. Ο Σανλί για τον οποίο από τότε ελήφθη απόφαση για σύλληψη, είχε μεταβεί, υποστηρίζει χωρίς στοιχεία η εφημερίδα, στο ...στρατόπεδο του DHKP-C στο Λαύριο όπου έτυχε εκπαίδευσης και συμπεριελήφθη στον κατάλογο αυτών που μπορεί τελικά να γίνουν «ζωντανές βόμβες» . Η εφημερίδα γράφει ότι δεν έγινε γνωστό πότε ο Σανλί εισήλθε στην Τουρκία. Να σημειωθεί ότι η ακροδεξιά εφημερίδα Bugün και πριν λίγο καιρό είχε επιχειρήσει να μπλέξει το Λαύριο, ισχυριζόμενη - με τίτλο « η συμφωνία προδοσίας του Λαυρίου» - πως η οργάνωση DHKP-C «έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες!» Η τουρκική εφημερίδα ισχυριζόταν τότε πως «η συμφωνία προβλέπει την εκπαίδευση των μελών της οργάνωσης στο κέντρο εκπαίδευσης στο Λαύριο''.

Αντίθετα απολύτως βέβαιη ότι ότι ο δράστης πήγε στην Τουρκία από την Ελλάδα - και μάλιστα από το Λαύριο- εμφανίζεται η Star. Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο Σανλί έγινε γνωστό ότι πριν από 10 μέρες ήρθε στην Τουρκία από το ...στρατόπεδο του Λαυρίου!

Είναι φανερό από τις τεράστιες αντιφάσεις ότι κάποιοι κύκλοι - δυστυχώς μέσα στις κρατικές δομές της γείτονος - διαρρέουν ψεύδη κατά της Ελλάδας αφού γνωρίζουν καλά και πού ήταν ο δράστης ( Γερμανία) και ότι στο Λαύριο δεν υπάρχει ...στρατόπεδο εκπαίδευσης... Τούρκων τρομοκρατών όπως ούτε στο Λουτράκι ή στην Κινέτα και στο Δήλεσι, όπως είχαν αναφέρει άλλα ευφάνταστα προβακατόρικα δημοσιεύματα για τα οποία υπήρξε και διάψευση από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.


Πηγή: On Alert
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]