Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τέρενς Κουίκ: Η κυβέρνηση παραδίδει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στην Άγκυρα!

Η Τουρκία άνοιξε γραφείο στη Μυτιλήνη που προωθεί ασθενείς από τη Λέσβο σε νοσοκομεία στα τουρκικά παράλια!!!
Σχεδιάζουν και δωρεάν περίθαλψη σε άπορους και άνεργους!!!

Σε ένα μείζον εθνικό ζήτημα, αυτό της παροχής υπηρεσιών υγείας σε μόνιμους κατοίκους της Λέσβου από τα τουρκικά νοσοκομεία, αναγκάζεται να επανέλθει με νέα Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Την ώρα που ο Υπουργός Υγείας, κωλυσιεργώντας αναιτιολόγητα αρνούνταν και αρνείται να απαντήσει στην Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ για την τραγική υποβάθμιση του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, η Άγκυρα, φρόντισε να απλώσει κι άλλο τα πλοκάμια της στη λεσβιακή κοινωνία, ιδρύοντας στη Μυτιλήνη γραφείο προώθησης ασθενών από τη χώρα μας σε Μονάδες Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στα τουρκικά παράλια.

Όπως αποκαλύπτει ο τέως Βουλευτής και νυν επικεφαλής Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Εκλογική Περιφέρεια της Λέσβου Σπύρος Γαληνός, στις πληροφορίες του οποίου βασίστηκε η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «το συγκεκριμένο θέμα, καταγγέλθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα, από το Σύμβουλο και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Παναγιώτη Προβέτζα».

«Αληθεύει ότι η Άγκυρα, προτίθεται να δημιουργήσει γραφείο παραπομπής Ελλήνων ασθενών από τη χώρα μας προς τα τουρκικά παράλια; Εάν ναι, ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε να μην υλοποιηθεί το εφιαλτικό αυτό «σενάριο»;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να εξασφαλιστεί η υγειονομική θωράκιση των νησιών μας «ώστε να μην υπάρξει η επιδιωκόμενη εξάρτηση και σε θέματα Υγείας από τα απέναντι τουρκικά νοσοκομεία που ήδη διαφημίζονται».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

Ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο
Θέμα: Στην Τουρκία στέλνει ασθενείς γραφείο που λειτουργεί στην Μυτιλήνη

Κύριοι Υπουργοί,

Με ιδιαίτερη λύπη και οργή αναγκάζομαι να επανέλθω σε ένα μείζον εθνικό ζήτημα, αυτό της παροχής υπηρεσιών υγείας σε Έλληνες ακρίτες ασθενείς από τουρκικά νοσοκομεία, αφού καθ’ όσο χρόνο ο Υπουργός Υγείας κωλυσιεργώντας αναιτιολόγητα αρνούνταν και αρνείται να απαντήσει στην 6122/22.01.2013 Ερώτησή μου για την τραγική υποβάθμιση του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, η Άγκυρα, φρόντισε να απλώσει κι άλλο τα πλοκάμια της στη λεσβιακή κοινωνία, ιδρύοντας στην οδό Καβέτσου γραφείο προώθησης ασθενών από τη χώρα μας σε Μονάδες Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στα τουρκικά παράλια.

Όπως αποκαλύπτει ο τέως Βουλευτής και νυν επικεφαλής Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Εκλογική Περιφέρεια της Λέσβου Σπύρος Γαληνός «το συγκεκριμένο θέμα, καταγγέλθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα, από το Σύμβουλο και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Παναγιώτη Προβέτζα».

Ο ίδιος, μιλώντας χθες στο «Ε», ισχυρίσθηκε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, ωστόσο οι πληροφορίες που είχε, ήταν από έγκυρη πηγή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΜΠΡΟΣ, ήδη έχει ξεκινήσει σχετική επικοινωνία για το συγκεκριμένο ζήτημα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ενώ αργά χθες το βράδυ επρόκειτο να συνεδριάσει για το θέμα το Διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου.

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται μία μέρα μετά από την αποκάλυψη που έκανε τοπική ιστοσελίδα η οποία προωθεί το Ιατρικό Κέντρο «ΚΙΟΡΦΕΖ» που εδρεύει στο Αδραμύττι της Τουρκίας, το οποίο χρησιμοποιώντας ως «βιτρίνα» τη δημιουργία ενός Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών, έχει ήδη προβεί στην εκμίσθωση κτιρίου στη Μυτιλήνη, για να τους παράσχει ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου…

Φημολογείται μάλιστα ότι το συγκεκριμένο γραφείο, σε ένα κρεσέντο «ανθρωπισμού» και προκειμένου να προωθήσει ευκολότερα τους Έλληνες ακρίτες ασθενείς στις Μονάδες Παροχής Υπηρεσιών Υγείας της γείτονος, προτίθεται να καλύψει όλα τα έξοδα στους απόρους συμπολίτες μας, περιθάλπτοντάς τους εντελώς δωρεάν.

Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες, ο Ιατρικός σύλλογος Μυτιλήνης αλλά και το Νοσοκομείο Μυτιλήνης ετοιμάζουν σχετικές ανακοινώσεις για το θέμα αυτό…

Κύριοι Υπουργοί,

Την ώρα που ο τομέας της Υγείας, θυσιάζεται ως Ιφιγένεια στο βωμό των μνημονιακών επιταγών των τοκογλύφων δανειστών μας, την ώρα που οι Έλληνες ακρίτες στερούνται ένα εκ των βασικών κοινωνικών αγαθών, την ώρα που δίνεται η χαριστική βολή στο κοινωνικό κράτος, την ώρα που η Αθήνα σφυρίζει αδιάφορα, η Άγκυρα, αργά και μεθοδικά, υφαίνει ιστό πολλαπλών εξαρτήσεων στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Οικονομία, στον Τουρισμό και στον Πολιτισμό δημιουργώντας τις συνθήκες μιας μελλοντικής «αφομοίωσης» της ελληνικής κοινωνίας από το άκρως επικίνδυνο για τα εθνικά μας συμφέροντα γειτονικό κράτος.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κκ Υπουργοί:

1.Αληθεύει ότι η Άγκυρα, προτίθεται να δημιουργήσει γραφείο παραπομπής Ελλήνων ασθενών από τη χώρα μας προς τα τουρκικά παράλια; Εάν ναι, ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε να μην υλοποιηθεί το εφιαλτικό αυτό «σενάριο»;

2.Με ποιο τρόπο θα εξασφαλίσετε την υγειονομική θωράκιση των νησιών μας ώστε να μην υπάρξει η επιδιωκόμενη εξάρτηση και σε θέματα Υγείας, από τα απέναντι τουρκικά νοσοκομεία που ήδη διαφημίζονται;

3.Προτίθεστε να καταργήσετε το «χαράτσι» εισαγωγής των Ελλήνων ασθενών στα νοσοκομεία της Επικράτειας;

4. Γνωρίζετε ότι η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό συνταγματικά κατοχυρωμένο; Κατανοείτε ότι παραβιάζεται το άρθρο 21 παρ. 3 του Συντάγματος στο οποίο αναφέρεται ότι «το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων»;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]