Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γενικός Γραμ. ΥΠΟΙΚ: Ο κατώτατος μισθός είναι ακόμα υψηλός!

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών. Τι απαντoύν επίσημα ΥΠΟΙΚ και υπουργείο Εργασίας

Υψηλό(!) θεωρεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως λειτουργεί αρνητικά για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ο κ. Μέργος σημείωσε πως...

«στην Ελλάδα το μοναδιαίο κόστος εργασίας έχει μειωθεί, αλλά ο κατώτερος μισθός είναι ακόμη υψηλός και επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην πορεία προς την ανάπτυξη».

Με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του κ. Μέργου το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας πως για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού.


«Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε σε συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τον κατώτατο μισθό στη χώρα μας, από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο -όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Eυρωζώνης- έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat», επισημαίνει το ΥΠΟΙΚ.

Με ακόμα πιο κατηγορηματικό τρόπο, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, άδειασε τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Μέργο, δηλώνοντας, από το περιστύλιο της Βουλής: 

«Έχω δηλώσει κατ' επανάληψη ότι ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλός και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του προγράμματος. Μοναδικό ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας».


Πηγή: Βόρεια
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]