Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προβοκάτσια στον Σαμαρά στήνει ο Ερντογάν στην συνάντηση της Άγκυρας στις 5 Μαρτίου

Κλιμάκωση στην συκοφαντική της εκστρατεία κατά της Ελλάδας στο θέμα της δήθεν υπόθαλψης της τρομοκρατίας και μάλιστα με "μανδύα" τις πολιτικές και διπλωματικές ανώτατες επαφές σχεδιάζει η Άγκυρα καθώς νέες διαρροές φέρουν τον ίδιο  τον Τούρκο Πρωθυπουργό  Ταγίπ Ερντογάν, να διαβιβάζει στον Έλληνα ομόλογό του Αντώνη Σαμαρά στις 5 Μαρτίου φάκελο για διασυνδέσεις του DHKP-C στην Ελλάδα...


Η κίνηση αυτή, αν τελικά γίνει, θα αποτελεί, λένε διπλωματικοί αναλυτές,  συνειδητή προσπάθεια υπονόμευσης του ελληνοτουρκικού διαλόγου - κάτι άλλωστε που έχει επισημανθεί από την ελληνική πλευρά, όταν ο κ Ερντογάν υιοθέτησε τα κατευθυνόμενα  δημοσιεύματα που επιχειρούσαν να εμπλέξουν την Ελλάδα με την έκρηξη στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα. Τότε μάλιστα ο κ. Ερντογάν...

Επιβαρύνοντας περισσότερο το κλίμα,  είχε δηλώσει  ότι συζήτησε το θέμα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο Κατάρ - για να εισπράξει ευθεία διάψευση.

 Την πληροφορία περί παράδοσης ''φακέλου'' δημοσιεύει  η εφημερίδα  Aksam  με τον τίτλο « Θα δοθεί στην Αθήνα φάκελος του DHKP-C» και υπογραμμίζει - επιχειρώντας να διαμορφώσει την αντζέντα- ότι πρόκειται για... συνάντηση Κορυφής για την... τρομοκρατία,  μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας… 
Η εφημερίδα γράφει ακόμα ότι στο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου των δύο χωρών που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα στις 5 Μαρτίου, παράλληλα το θέμα της ...«τρομοκρατίας και του DHKP-C» θα τεθεί και  το θέμα «του τεμένους στην Αθήνα»,- κάτι όμως που  για την Αθήνα είναι ανύπαρκτο ως ελληνοτουρκικό ζήτημα!

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ερντογάν θα διαβιβάσει στον Έλληνα Πρωθυπουργό κ Σαμαρά με τον οποίο είχε συναντηθεί στην Ντόχα, το φάκελο που ετοιμάστηκε από την ΜΙΤ, αναφορικά με τις διασυνδέσεις του DHKP-C στην Ελλάδα και θα ζητήσει να μην επιδεικνύεται κατανόηση στις δραστηριότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τα... στρατόπεδα σε Λαύριο,  Κινέττα και σε Ωρωπό-Δήλεσι
Στον φάκελο που ετοίμασε η μυστική υπηρεσία της Τουρκίας MIT υπάρχουν, ισχυρίζεται η εφημερίδα,  διαπιστώσεις αναφορικά με την σχέση του DHKP-C με τα ...στρατόπεδα στο Λαύριο, στην Κινέττα και στον Ωρωπό-Δήλεσι. Στην συνάντηση που θα γίνει θα διατυπωθεί, αναφέρεται, και το αίτημα να γίνει κάποιο βήμα σε σχέση με τα μέλη του DHKP-C που βρίσκονται στην Ελλάδα και ζητείται η έκδοσή τους.

Όσον αφορά τους  ισχυρισμούς Ερντογάν περί  εκπαίδευσής των στελεχών του DHKP-C στην Ελλάδα και περί δήθεν συζήτησης του ''θέματος'' στο Κατάρ, η  Αθήνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών προχώρησε άμεσα σε  κατηγορηματική διάψευση  ότι τέθηκε τέτοιο ζήτημα στη συνάντηση των δυο πρωθυπουργών στο Κατάρ επισημαίνοντας ότι, εάν είχε συμβεί, τότε ο «Έλληνας πρωθυπουργός θα είχε δώσει τη δέουσα απάντηση» και προειδοποιεί ότι οι «ισχυρισμοί αυτοί δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη και υπονομεύουν τις σχέσεις των δύο χωρών»...

Στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ διαψεύδονταν επίσης με τρόπο κατηγορηματικό οι ισχυρισμοί «που τον τελευταίο καιρό, κατά τρόπο ατεκμηρίωτο, αυθαίρετο και ύποπτο επανεμφανίζονται σε κάποιες τουρκικές εφημερίδες» και επισημαίνεται ότι στην «Ελλάδα δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν στρατόπεδα τρομοκρατών ούτε κέντρα εκπαίδευσής τους. Η Ελλάδα έχει υπάρξει θύμα της τρομοκρατίας και έχει ταχθεί στην πρώτη γραμμή του διεθνούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας».
Και περί "Τούρκων" Θράκης κλπ

Παράλληλα κατά το κοινό Υπουργικό Συμβούλιο των δύο χωρών, η εφημερίδα Aksam αναφέρει ότι Τουρκία θα φέρει στην ημερήσια διάταξη το θέμα των μειονοτήτων. Θα επιστήσει την προσοχή στο ότι οι Ρωμιοί στην Τουρκία και οι «Τούρκοι» της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα αποτελούν ένα σημαντικό σύνδεσμο και θα τονιστεί ότι η Τουρκία περιμένει από την Ελλάδα παρόμοια βήματα με αυτά που έπραξε η ίδια.Η ελληνική θέση είναι βέβαια ξεκάθαρη και συγκεκριμένα ότι δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα όπως ελληνική στην Τουρκία και ότι στα θέματα αυτά δεν υπάρχει αμοιβαιότητα. Αναλυτές επισημαίνουν πάντως ότι αν οι διαρροές αυτές έχουν επίσημη προέλευση και πράγματι επιχειρηθεί ο καθορισμός μιας τέτοιας αντζέντας, τότε θα πρόκειται για συνειδητή επιλογή από την τουρκική ηγεσία να τορπιλίσει τον διάλογο πριν καν αυτός (ξανα)αρχίσει.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Η Τουρκια περιμενει απο την Ελλαδα παρομοια βηματα με αυτα που επραξε η ιδια".Να υποθεσουμε λοιπον οτι περιμενει πογκρομ αναλογο εκεινου του 1955, η την μετατροπη της Ιμβρου και Τενεδου σε ανοικτες φυλακες, ωστε οι ελληνικης καταγωγης κατοικοι να εξαναγκαστουν να φυγουν?Το θρασος μεγαλωνει, οταν συναντα ευηκοα ωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]