Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Oι Αμερικανοί… ανησυχούν για το φυσικό αέριο!

Ο αμερικανικός παράγων ανησυχεί, λένε, για το ενδεχόμενο ρωσικές εταιρείες να πλειοδοτήσουν στο σχετικό διαγωνισμό και να αποκτήσουν την ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ.
Με τον τρόπο αυτό, λένε οι ανησυχούντες,  η Ρωσία θα καταφέρει να ελέγξει τη ροή του φυσικού αερίου όχι μόνο προς την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη!
«Και εσάς τι σας κόφτει;» θα ήταν η εύλογη ερώτηση.

Όμως, οι Αμερικανοί και όχι μόνο, θέλουν να έχουν λόγο για τα ενεργειακά στην περιοχή επειδή τα ..«λεφτά είναι πολλά», τα συμφέροντα μεγάλα και το γεωστρατηγικό παίχνιο ακόμα μεγαλύτερο.
Ουδείς αμφισβήτησε ποτέ το γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας μας. Απλώς, ορισμένες ψοφοδεείς ελληνικές κυβερνήσεις, δεν τολμούσαν να σηκώνουν ανάστημα, όταν και όπου  έπρεπε,  με αποτέλεσμα να εισακούονται οι …ανησυχούντες.
Θυμίζω ότι ανάλογες ανησυχίες εξέφραζε ο αμερικανικός παράγων, με πρωταγωνιστή εκείνον τον  προκλητικό και ανεκδιήγητο κ. Μπράϊζα, και για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
Εκεί τα …κατάφερε  και το έργο ματαιώθηκε.

Κατά τη γνώμη μου οι «ανησυχίες» αυτές αποτελούν «δώρο» για την κυβέρνηση!
Προσφέρουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Ελλάδα να ξαναμπεί στο παιχνίδι με αποφασιστικό ρόλο για την τελική έκβασή του.
Θεωρώ, επίσης, ότι ανεξαρτήτως των «ανησυχιών» και των «πιέσεων» το ενδιαφέρον των ρωσικών εταιρειών πρέπει να αντιμετωπιστεί  όχι  μόνο με οικονομικούς, αλλά και πολιτικούς (στρατηγικούς) όρους.
Για να διαπιστώσουμε, επί πλέον, αν οι Ρώσοι εκτός από τα ….λόγια θα προχωρήσουν παραπέρα και στα έργα.
Και κάτι τελευταίο. Θέλω να ελπίζω ότι τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει η Κυβέρνηση και όχι το … «ημιαυτόνομο κρατίδιο του ΤΑΙΠΕΔ»…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Σωστά γράφεις πως οι Αμερικανοί θέλουν να επιβάλλουν την ενεργειακή μας πολιτική, αλλά δε θα την απαιτήσουν από τον Σαμαρά. Θα την υπαγορεύσουν στον επόμενο "Σωτήρα", ο οποίος θα προσκληθεί στην Ουάσιγκτον προ των εκλογών, προκειμένου να προσκυνήσει και να πάρει το χρίσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :-) μη φοβούτε παίδες Ελλήνων και μη,όπου δεν ανησυχεί ένας Έλληνας ανησυχούν οι «φίλοι» του. ο επόμενος σωτήρας αμαλιάζεται ! όσο για τους για τους Ρώσους αδελφούς μας,πιθανότατα στα ζόρικα να μας βοηθήσουν όσο και την Σερβία. οι ελάχιστες μνήμες συνεισφέρουν στον σχηματισμό αναλόγων συμπερασμάτων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]