Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα πρόκληση Τούρκου υπουργού: O Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία!

Προκλητικές απόψεις περί Χριστιανισμού εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Περιβάλλοντος  και… Αστικοποίησης, Ερντογκάν Μπαϊρακτάρ, ο οποίος υποστήριξε ότι “Ο Χριστιανισμός έχει πάψει να αποτελεί θρησκεία και μετεξελίχθηκε σε … πολιτισμό, ο οποίος όμως δεν διδάσκει, ούτε προσφέρει έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής, ειρήνη και ευτυχία”!

Συγκεκριμένα, o Τούρκος υπουργός κατά την διάρκεια συνεδρίου που διοργανώθηκε από το τμήμα γυναικών του κυβερνώντος ισλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) είπε «Η θρησκεία των τριών μεγαλύτερων χωρών στον πλανήτη δεν είναι η μουσουλμανική και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε . Από την Κίνα, την Ινδία και τις ΗΠΑ, μόνο η τελευταία μπορεί να θεωρηθεί ως χριστιανική – μονοθεϊστική – χώρα. Αλλά στις ΗΠΑ η πνευματικότητα και το θρησκευτικό συναίσθημα μειώνεται διαρκώς.

Στον κόσμο υπάρχουν 2,5 δισεκατομμύρια χριστιανοί που έχουν απωλέσει την πνευματικότητά τους. Ο χριστιανισμός δεν είναι πλέον θρησκεία. Είναι πλέον πολιτισμός. Αλλά δεν μπορεί αν είναι έτσι μια θρησκεία. Μια θρησκεία διδάσκει, είναι τρόπος ζωής που προσφέρει στο άτομο ειρήνη και ευτυχία».

Τα σχόλια δικά σας… εμείς, απλά τονίζουμε πως η κυβέρνηση της Ελλάδας πιστεύει στην Ελληνοτουρκική φιλία και αγνοεί ηθελημένα τις (σε καθημερινή σχεδόν βάση) προκλήσεις της Άγκυρας...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Με το Χριστιανισμό, πώς να προωθήσεις την παιδοφιλία και την καταπίεση;
    Το Ισλάμ είναι η χαρά του εφέντη, βέβαια, με την καταπίεση των γυναικών, των φτωχών και τα γιουσουφάκια στο πλάι του αφεντικού! Νόμιμο και ηθικό να παντρεύονται εξηντάρηδες δεκάχρονα κοριτσάκια. Κι όποιον έχει αντιρρήσεις, τον σκοτώνουμε σαν άπιστο, που αμφισβητεί το θέλημα του Αλλάχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το τιμημα της ορθοδοξιας για να λεει αυτος ο κοντοπυθαρος,αγραμματος τις ανοησιες του,ειναι αμεσα δυο γενοκτονιες που εκανα οι κοντινοι προγονοι του.Πανω απο 1.500.000 ελληνες σφαγιαστηκαναπο τους τουρκους,στην Μικρα Ασια,και αλλοι τοσοι,απλα χαθηκαν.Επισης αλλοι 1.500.000εινει Αρμενιων σφαγιαστηκαν και εκδιωχθησαν...εχει ομως μεινει εκει ο πολιτισμος μας,εχουν μεινει τα καμπαναριακαι οι Αρχαιοι ναοι,και οσο υπαρχουν αυτα ποτε δεν προκειτε να γινουν δικα τους τα μερη αυτα,φωναζουν ΕΛΛΑΔΑ,ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο τη μιά έχει δίκαιο, διότι ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία όπως είναι το Ισλάμ ή ο Βουδισμός. Είναι Εκκλησία και ζωή, όχι κανόνες.
    Θυμηθείτε τη μελέτη του πατρός Ι. Ρωμανίδη: "Θρησκεία είναι νευροβιολογική ασθένεια.."

    Απο την άλλη το οτι το αντιλαμβάνεται αυτό ως μειονέκτημα, έχει άμεση σχέση με την διαπίστωση του Σμέμαν πως η Οθωμανική Αυτοκρατορία μέσα σε 500 χρόνια, δεν έβγαλε ένα σπουδαίο πρόσωπο ή έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Ο χριστιανισμός δεν είναι πλέον θρησκεία. Είναι πλέον πολιτισμός. Αλλά δεν μπορεί αν είναι έτσι μια θρησκεία. Μια θρησκεία διδάσκει, είναι τρόπος ζωής που προσφέρει στο άτομο ειρήνη και ευτυχία».
    Τα σχόλια δικά σας…

    ΚΧ
    Θέλετε τα δικά μας σχόλια; Τότε, ας γράψω ότι ο Τούρκος υπουργός αστικοποίησης κλπ., έρχεται δεύτερος και ιδρωμένος. Τον πρόλαβε ο π. Ι. Ρωμανίδης, όπως άλλωστε γράφει και ο ύπερθεν Ανώνυμος σχολιαστής. Το ζήτημα αυτό άρχισε να μας απασχολεί από τις αρχές του περασμένου αιώνα, όπου η Χριστιανοσύνη έγινε πλέον χριστιανισμός, και πολύ σωστά το επισημαίνει ο Τούρκος υπουργός αστικοποίησης και άλλων τινών : "Ο χριστιανισμός ... είναι πλέον πολιτισμός". Και κάθε πολιτισμός (σημειώσατε την κατάληξη -ισμός), συμπληρώνουμε εμείς, έρχεται και παρέρχεται αφήνοντας πίσω του τα θλιβερά σημάδια μιας αίρεσης.

    Τώρα, το μόνο που μας απέμεινε, είναι ότι προσπαθούμε να αναπαλαιώσουμε την αίρεση αυτή έχοντας πάντα πρότυπο το αρχαϊκό μοντέλο της. Οι τρείς μονοθεϊστικές θρησκείες με τον ένα θεό για όλους αποτελούν πλέον κοινό τόπο και αυτές, υποθέτουμε, είναι υπεύθυνες και αρμόδιες για την αναπαλαίωση που επίκειται.

    Ωστόσο, υπάρχουν και οι αρχαϊκές σφαγές, που εμπεριέχονται στο πρότυπο. Είναι άλλο ζήτημα αυτό. Το έχουν αναλάβει οι ηγέτες των τριών μονοθεϊστικών δογμάτων και θα το διευθετήσουν, κι αυτό το υποθέτουμε, με τα γνωστά "αγάπης λόγια" του agapismus. Δεν παραβλέπουμε όμως ποιος τελικά θα επικρατήσει. Δεν το λέμε, διότι ενδεχομένως να μας προσάψουν την κατηγορία της εχθροπάθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα λαμβάνουμε σοβαρά τι είπε το γελοίο αυτό τουρκομόγγολο ???
    Άξιος του μισθού του και της μαλ...ίας του.
    Εννοια του και πλησιάζει ή ώρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τις απαντήσεις που δώσατε, σίγουρα είναι μία σημαντική προσπάθεια για να βγάλουμε συμπεράσματα.
    Ο Τούρκος είναι έξυπνος, δηλαδή αυτός που έγραψε για τον Τούρκο, εσεις πόσο μυαλό μπορείτε να διαθέτετε για να αποδείξετε ότι είσαστε ΕΒΡΑΙΟΙ;
    Εκανα λάθος να νομίζω ότι θα υπάρχει κάποιος που θα έβλεπε την φόλα.
    Ζήτω οι Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Έλληνες, βεβαίως και είναι Έλληνες. Είναι όμως και Χριστιανοί και το οφείλουν στους πατέρες τους. Όχι στους προγόνους, διότι οι πρόγονοι μετενόησαν. Και από πρόγόνοι έγιναν πλέον πατέρες. Νομίζω καταλαβαίνεις τη διαφορά. Πατέρες έχουν φυσικά και πολλοί άλλοι, δεν σημαίνει όμως αυτό, ότι είναι όλοι τους ιουδαιοχριστιανοί - αυτό δα μας έλλειπε! -, όπως δεν είναι όλοι Έλληνες, όσοι φιλοσοφούν άνευ ευτελείας, οι λόγοι ευνόητοι, και οπωσδήποτε μετά ... κλπ.

      Διαγραφή
  7. Ο τουρκομογγόλος, βρήκε υπεραπιστή. Συγχαρητήρια φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]