Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εικονική πραγματικότητα

Γράφει η Θάλεια Χούντα 

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε ακούσει τα πάντα σχετικά με την α’ ή β’ εξεταστική επιτροπή της Βουλής, τις ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων, τις πολιτικές ευθύνες των εμπλεκομένων κλπ. Τα κανάλια και οι εφημερίδες μας έχουν ¨βομβαρδίσει¨ με συνεχείς εκπομπές και άρθρα και οι πολιτικοί μας, για μία ακόμη φορά, έχουν παρελάσει από τους δέκτες μας.

Κατ’ ουσία κάνουν όλοι, ως να ζούσαμε σε άλλον τόπο και … ξαφνικά πάθαμε εθνικό σοκ από την αποκάλυψη της εμπλοκής πολιτικών προσώπων σε υποθέσεις συγκάλυψης, παράνομου πλουτισμού και υπόπτων κινήσεων. Αυτή είναι η δική τους εκδοχή των πραγμάτων, που την έχουν στηρίξει στην εικονική πραγματικότητα που θεωρούν, ότι είμαστε. Η δική μας εκδοχή είναι, ότι γίνεται άλλη μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, ώστε να μην εστιάσουμε στο πραγματικό.

Ποιο είναι αυτό; Η αλήθεια των αριθμών: 3.400.000 συνάνθρωποί μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η ανεργία έχει ξεπεράσει το 1/3 του εργατικού δυναμικού της χώρας. Εξαφανίζονται ολόκληροι κλάδοι εργασίας. Μαθητές λιποθυμούν από υποσιτισμό. Για όλα αυτά τι κάνουν οι αρμόδιοι και οι ¨συνεργάτες¨ τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης; Τι έχουν να προτείνουν; Τους ρωτάει κάποιος;

Ντροπή και αίσχος είναι τα πρώτα που θα έπρεπε να νιώθουν. Την πιο όμορφη, ευλογημένη και περήφανη χώρα την κατάντησαν ερείπια και τους κατοίκους της χωρίς αύριο. Όλοι οι οικονομολόγοι έχουν καταλήξει σε ένα συμπέρασμα, που εμείς το βιώνουμε αλλά αυτοί, όπως διατυμπανίζουν, δεν το γνώριζαν. Τα νούμερα του χρέους δεν βγαίνουν! Και ενώ γνωρίζουν την αλήθεια αυτή, συνεχίζουν να επιβάλλουν πρόσθετους φόρους, συνεχίζουν να μειώνουν τους μισθούς, συνεχίζουν να ενισχύουν μόνο τις τράπεζες και έχουν το θράσος να μιλάνε για ξένες επενδύσεις. Δηλαδή θα γίνουμε οι φτηνοί εργάτες, με μισθούς της εξαθλίωσης και με μηδενικά δικαιώματα, αφού στους ξένους επενδυτές η κυβέρνηση προσφέρει τα πάντα σε μία ερειπωμένη χώρα και κυρίως αυτή την εικόνα που δημιούργησαν. Για όλα αυτά θα αποδοθούν ευθύνες; Τα πρόσωπα είναι γνωστά και οι πράξεις προβλεπόμενες στους νόμους.

Είναι επιτακτική κοινωνική απαίτηση, να τροποποιηθεί το Σύνταγμα και οι σχετικές διατάξεις περί ευθυνών των πολιτικών και ειδικής παραγραφής. Ό,τι ισχύει για τον πολίτη, πρέπει να ισχύει και για τον πολιτικό. Το αυτονόητο της δίωξης σε περίπτωση πλημμέλειας δεν μπορεί να το έχουμε αναγάγει σε μείζον ζήτημα. Η δικαστική οδός υπάρχει και είναι αρμόδια να κρίνει, χωρίς εξεταστικές ή άλλες επιτροπές.

Να είστε σίγουροι, ότι υπάρχουν ακόμη οι θαρραλέοι, που θα αναδειχθούν από την μαστιζόμενη κοινωνία και σύντομα, πολύ σύντομα, θα δρομολογήσουν τις εξελίξεις. Την πραγματικότητα την δική μας και των παιδιών μας, θα την διαμορφώσουμε εμείς, που δεν είμαστε δέσμιοι κάποιου συμφέροντος.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]