Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κατοχή μονιμοποιείται: εγκαθίσταται υπερ-επίτροπος στην Ελλάδα


Απόβαση εμπειρογνωμόνων της Κομισιόν και των κρατών-μελών, μαζί με διορισμό υπερ-επιτρόπου, είναι το επόμενο βήμα που έχουν σχεδιάσει οι τοκογλύφοι για την Ελλάδα.

Και μάλιστα τίθεται σε εφαρμογή μέχρι τον Μάρτιο. Όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του στην "Ημερησία" ο Βαγγέλης Δεμίρης, η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πνεύμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες για την ανάγκη να υπάρξει μονιμότερη στήριξη της Ελλάδας με την παροχή τεχνικής βοήθειας από συγκεκριμένα κράτη-μέλη ή οργανισμούς που διαθέτουν εξειδικευμένη τεχνογνωσία. Όπως αναγνωρίζουν παράγοντες των Βρυξελλών, αυτό συνεπάγεται μια μακροπρόθεσμη παρουσία εμπειρογνωμόνων στην Αθήνα και τη συστηματικότερη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, ώστε να εξευρεθούν τεχνικές λύσεις σε διάφορους τομείς.

Μονιμότερη στήριξη= μονιμότητα της κατοχής και της υποδούλωσης των Ελλήνων και των επόμενων γενεών στα γεράκια της τοκογλυφίας.

Ο υπερ-επίτροπος θα αναφέρεται απευθείας στον επίτροπο Οικονομίας, Όλι Ρεν, για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων. Βασική του αρμοδιότητα θα είναι να συντονίζει το έργο των κλιμακίων που έχουν συσταθεί από την Κομισιόν και τα οποία απαρτίζονται από τεχνοκράτες της Επιτροπής και των κρατών-μελών στους τομείς προτεραιότητας που έχουν συμφωνηθεί με την Ελλάδα σχετικά με την παροχή τεχνικής βοήθειας. Ειδικότερα, πρόκειται για την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, την εύρυθμη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού τομέα, την απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων, το επιχειρηματικό περιβάλλον, τις δημόσιες συμβάσεις και τον ανταγωνισμό, την αγορά εργασίας, τη δημόσια υγεία, τη Δικαιοσύνη και τις εσωτερικές υποθέσεις, τη διοικητική μεταρρύθμιση καθώς και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Περαστικά μας!


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]