Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε τροχιά εκλογών η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. - Ποιοι στηρίζουν ποιους

Με φόντο το συνέδριο που αναμένεται να λάβει χώρα το καλοκαίρι, οι μηχανές του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ έχουν αρχίσει να ζεσταίνονται. Το πρώτο επίπεδο που θα δρομολογηθούν οι αλλαγές είναι αυτό της νεολαίας του κόμματος.... Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος ετοιμάζεται να παραδώσει τα ηνία μετά από μια ομολογουμένως επιτυχημένη πορεία τριών ετών, όπου κατάφερε να προσδώσει έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά στη φυσιογνωμία της. 

Ήδη, η σχετική ονοματολογία έχει ξεκινήσει. Ο Σάκης Ιωαννίδης, από την Πάντειο, φέρεται να έχει τη στήριξη της απερχόμενης ηγεσίας αλλά και του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη. 

Επίσης, ο Ανδρέας Τσώκος, από το Πολυτεχνείο, με έντονα ερείσματα στο περιβάλλον του Μάκη Βορίδη αλλά και του Άρη Σπηλιωτόπουλου, ανεβαίνει συνεχώς. Μάλιστα, φαίνεται να έχει τη στήριξη και του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. 

Μια ακόμη υποψηφιότητα, από τα ΤΕΙ, είναι ο Στράτος Γρομπανόπουλος, με ισχυρή παρουσία στη Θεσσαλονίκη, περιοχή στην οποία ήταν αδιαμφισβήτητη η επίδραση του Ανδρέα Παπαμιμίκου.
Όπως όλα δείχνουν, η μάχη θα είναι αμφίρροπη και τα επεισόδια πολλά. Μάλιστα, κάποιοι προδικάζουν και χτυπήματα "κάτω από τη ζώνη", κάτι βεβαίως που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Πρωτίστως, σε επίπεδο κοινωνίας και δευτερευόντως στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Πάντως, μέχρι στιγμής, ο πρωθυπουργός φαίνεται να έχει επιλέξει τη στάση της ουδετερότητας. όπως εξάλλου είχε πράξει-ο ίδιος τουλάχιστον και όχι όλοι οι συνεργάτες του- και κατά την προηγούμενη μάχη του 2010, ανάμεσα στον Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον Κώστα Χατζή. 

Βέβαια, επειδή το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές είναι μεγάλο, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η εμπλοκή -που σίγουρα θα υπάρξει- από συνεργάτες του πρωθυπουργού και αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]