Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νόμος απαγορεύει την ανάρτηση της Ελληνικής Σημαίας στις οικίες!


Με αφορμή την απαγόρευση Ελληνίδας να φωτογραφηθεί με την Ελληνική Σημαία στη Ακρόπολη και την ενημέρωσή μας ότι αυτό απαγορεύεται από σχετικό νόμο είπαμε να δούμε αν η απαγόρευση σταματά εκεί. Και όμως, μετά λύπης διαπιστώσαμε ότι υπάρχει απαγόρευση ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας και στις οικίες μας.

Πιο συγκεκριμένα με τον νόμο 851/1978 Αρ.2 παρ. 2α βλέπουμε ότι η Εθνική Σημαία δύναται να επαίρεται:

Κατά την διάρκεια Εθνικού ή Δημοσίου Πένθους υπό ιδιωτών εις οικείας, καταστήματα, γραφεία, επιχειρήσεις και λοιπούς χώρους ασκήσεως επαγγέλματος, κατόπιν αποφάσεως του Υπουργού των Εσωτερικών.

Στην παράγραφο 1 του ιδίου άρθρου βλέπουμε ότι βάσει νόμου η Σημαία παραμένει καθ' εκάστην ογδόης πρωινής μέχρι της δύσεως του ηλίου σε κυβερνητικά κτήρια, δημόσιες υπηρεσίες, εκπαιδευτήρια και μονάδες στρατού.

Το άρθρο 3 τέλος αναφέρει για το υποχρεωτικό της ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας σε δημόσια ή μη κτήρια κατά τις δημόσιες εορτές και επίσημες τελετές.

Από τα παραπάνω λοιπόν συμπεραίνουμε ότι ένας πολίτης που θέλει να έχει σε ιστό στο μπαλκόνι του την Ελληνική Σημαία δε μπορεί γιατί αυτό βάσει νόμου επιτρέπεται μόνο σε εθνικές εορτές, σε εθνικό πένθος και σε επίσημες τελετές τις οποίες εκτάκτως αποφασίζει η Κυβέρνηση.

Βέβαια υπάρχουν και οι ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες, οι οποίες είναι κράτηση μέχρι δύο μηνών, ή πρόστιμο ή και τα δύο προηγούμενα. Απορούμε βέβαια που τόσο καιρό δεν τον έχουν διυλίσει κάποιοι ανθέλληνες τον νόμο αυτόν για να κάνουν καταγγελίες σε όσους Έλληνες έχουν στο μπαλκόνι τους την Ελληνική Σημαία.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. Προς ιδιοκτήτη του ιστολογίου: Γράφετε οτι δεν είστε δημοσιογράφος αλλά κάνετε αυτό που δε κάνουν αυτοί....είναι όμως κρίμα να μη βάζετε το όνομά τους στο άρθρο που δημοσιεύετε....το αγιορήτικο βήμα το έκανε, εσεις που το πήρατε απο εκεί γιατι δε το κάνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει ενεργή πηγή (λινκ) που οδηγεί απ' ευθείας στο άρθρο σας αγαπητέ μη συνάδελφε. Ελπίζω αυτή την ένδειξη να την απαιτήσετε και από τους δικτυακούς τόπους συναδέλφων σας. Επέλεξα τον δικό σας δικτυακό τόπο, ανάμεσα σε εκατοντάδες που έκαναν την αναφορά. Πραγματικά λυπάμαι πολύ, δεν θα επαναλάβω αυτή την επιλογή

      Διαγραφή
    2. Και πολύ καλά θα κάνεις αγαπητέ Κωνσταντίνε. Εσύ τους σέβεσαι και τους τιμάς έμπρακτα. Αυτοί, είναι οι "γεννήτορες" των ειδήσεων...! Μην τους πω καμιά βαριά κουβέντα μεσημεριάτικα...

      Διαγραφή
    3. Αυτό είναι βρε μπαγλαμά το θέμα ή το να ενημερωθεί ο κόσμος για κάτι τόσο σημαντικό. Υπάρχουν κάποια άρθρα ξέρεις για τα οποία δεν αξιώνουμε "πνευματικά δικαιώματα" και το συγκεκριμένο που αναφέρεται στη σημαία είναι σίγουρα ένα απο αυτά.

      Διαγραφή
  2. Με συγχωρείτε αλλά που ακριβώς φαίνεται ότι απαγορεύεται η έπαρση σημαίας στα μπαλκόνια ή σε στέγες των σπιτιών;Ας χαλαρώσουμε λίγο με την τρομοσπερμία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξαναδιάβασε: "Πιο συγκεκριμένα με τον νόμο 851/1978 Αρ.2 παρ. 2α βλέπουμε ότι η Εθνική Σημαία δύναται να επαίρεται: Κατά την διάρκεια Εθνικού ή Δημοσίου Πένθους υπό ιδιωτών εις οικείας, καταστήματα, γραφεία, επιχειρήσεις και λοιπούς χώρους ασκήσεως επαγγέλματος, κατόπιν αποφάσεως του Υπουργού των Εσωτερικών." Το κατόπιν αποφάσεως, δηλαδή εξαιρέσεως... σου λέει κάτι;

      Διαγραφή
    2. Ειναι δυνατον να εισαστε τοσο ηλιθιοι που να πιστευετε αυτη τη μπαρουφα και μετα να περηφανευεστε οτι ειστε Ελληνες; Εσεις ειστε η ντροπη των Ελληνων......

      Διαγραφή
  3. Διαβάστε πιό προσεκτικά τον νομο και μην τρώτε τις λεξεις που δεν σας βολέυουν και μην παραποιήτε εκ προθέσεως την νομοθεσία. Γράφεις ότι: η Εθνική Σημαία δύναται να επαίρεται:
    H Νομοθεσία γράφει: Η Εθνική Σημαία δύναται επίσης να επαίρεται: α)Κατά την διάρκεια Εθνικού ή Δημοσίου Πένθους, υπό ιδιωτών εις οικείας, καταστήματα, γραφεία, επιχειρήσεις και λοιπούς χώρους ασκήσεως επαγγέλματος, κατόπιν αποφάσεως του Υπουργού των εσωτερικών.
    Γιατί τρώς την λέξη ΕΠΙΣΗΣ και διαστρευλώνεις την νομοθεσία;

    Γιάννης Πούπαλος καθ. Φ.Αγωγής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσοι υποστηρίζετε ότι απαγορεύεται η ανάρτηση της Eλληνικής σημαίας το κάνετε ή από ημιμάθεια ή από πρόθεση. Στην φράση της νομοθεσίας : Η Εθνική Σημαία δύναται επίσης να επαίρεται: Αποκρύπτετε την λέξη < επίσης > παραποιείτε την νομοθεσία για να αλλάξετε το νόημα της.

    Τον Νόμο 851/1978 μπορεί ο καθένας μας να τον βρει στο διαδίκτυο. Η παράγραφος 2α του Άρθρου 2 λέει αυτολεξεί τα εξής:
    --------------------------------------------------------------------------------
    Η Εθνική Σημαία δύναται επίσης να επαίρεται: α)Κατά την διάρκεια Εθνικού ή Δημοσίου Πένθους, υπό ιδιωτών εις οικείας, καταστήματα, γραφεία, επιχειρήσεις και λοιπούς χώρους ασκήσεως επαγγέλματος, κατόπιν αποφάσεως του Υπουργού των εσωτερικών. Μία φράση κλειδί καθοριστικής σημασίας είναι το << Κατά την διάρκεια Εθνικού ή Δημοσίου Πένθους>>. Μόνο τότε περιμένουμε την απόφαση του Υπουργού των εσωτερικών να μας πει υπό ποιες προϋποθέσεις θα την αναρτήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]