Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβέρνηση προσωπικοτήτων και ψήφο ανοχής θα επιδιώξει ο Τσίπρας;

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλλον δεν έχει διδαχτεί τίποτε από την ψήφο συνενοχής του ΛΑΟΣ και την μετέπειτα καταστροφική του πορεία
Η εξουσία σαγηνεύει με την πρώτη της «ματιά» και ο Αλέξης φαίνεται πως αποτελεί την πλέον τρανταχτή απόδειξη


Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την λήψη της διερευνητικής εντολής από τον Κάρολο Παπούλια στις δύο το μεσημέρι θα παρουσιάσει μια συνολική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Στον πυρήνα της πρότασης του κ. Τσίπρα είναι η απόρριψη του μνημονίου και των "βάρβαρων μέτρων" τα οποία σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ το συνοδεύουν.
Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του Συνασπισμού θα ανακοινώσει την κυβερνητική πρόταση του κόμματός του.

Στην καρδιά της ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η απόρριψη του μνημονίου προκειμένου να μπει φρένο στην ύφεση και "στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων". Όπως επισήμανε ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, "από την ακύρωση των μέτρων λιτότητας και την αντικατάστασή τους από μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας και φορολογίας του συσσωρευμένου πλούτου προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για τη στήριξη των φτωχών και των αδύναμων στρωμάτων"...

Η πρόταση του Συνασπισμού θα περιγράφει τη διαδικασία προς την σταδιακή καταγγελία του μνημονίου. Ο κ. Τσίπρας δεν απορρίπτει την ιδέα σχηματισμού μιας κυβέρνησης προσωπικοτήτων η οποία κατά μείζονα λόγο θα υλοποιήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

"Αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συμφωνήσουν στην απόρριψη του μνημονίου δεχόμαστε την ψήφο ανοχής", αποκαλύπτει κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτοντας επίσης ότι ο Συνασπισμός δεν θα πει όχι στην πρόταση του δικομματισμού για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι η απόρριψη του μνημονίου. Επίσης ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει και από τους εταίρους και δανειστές της χώρας να εξηγήσουν ποιο είναι το σχέδιό τους για να σταματήσουν οι καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων ώστε να επιστρέψει η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει επίσης αλλαγή του εκλογικού νόμου ώστε να ισχύσει η αρχή της αναλογικότητας και άμεσα μέτρα προστασίας των ασθενών εισοδημάτων.

Θα ζητήσω "μορατόριουμ" για το χρέος

«Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, αλλά θέλω μορατόριουμ για το χρέος» δήλωσε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι το κόμμα του «δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξει τα Μνημόνια» και προσθέτει: «Είμαι ακόμη έκπληκτος, αν και τις τελευταίες ημέρες είχαμε καταλάβει ότι η αποδοχή του κόσμου αυξανόταν. Ο ελληνικός λαός είπε όχι στο Μνημόνιο».

Αναφορικά με τα «επόμενα βήματα και τα μηνύματα προς την Ευρώπη», τονίζει ότι «το πρώτο, είναι ένα μορατόριουμ επί του χρέους. Το δεύτερο, μια σοβαρή καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου. Το τρίτον, αξιόπιστα προγράμματα για να ξαναρχίσει να αναπτύσσεται η οικονομία».

Ερωτηθείς «αν η Ευρώπη αρνηθεί να σας ικανοποιήσει, θα βγείτε από το ευρώ;» ο πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς απαντά: «έχουμε ένα εξαιρετικό όπλο. Το έχει αναγνωρίσει, πλέον, και η Άνγκελα Μέρκελ: όταν πληγεί ένας στόχος, οι αγορές αναζητούν αμέσως το επόμενο. Πρόκειται για ευρωπαϊκή κρίση και ξεπερνιέται μόνο με ευρωπαϊκή λύση. Είναι ο λόγος για τον οποίο ζητήσαμε μια σύνοδο της Ένωσης, αφιερωμένη στο πρόβλημα του δημόσιου χρέους. Δεν βλέπετε ότι το μνημόνιο απέτυχε εντελώς, ότι εμείς οι Έλληνες δεν καταφέρνουμε να βγούμε από αυτή την τρομερή ύφεση; Όπου και αν πήγε να προτείνει τις συνταγές του, το ΔΝΤ προκάλεσε μόνο ζημιές και χρεοκοπίες».

Ο Αλέξης Τσίπρας, δεν απορρίπτει τη διαπίστωση της Ιταλίδας απεσταλμένης ότι «η ψήφος αυτή θα μπορούσε και να ερμηνευθεί ως απόρριψη της λιτότητας και όχι ως μετακίνηση των εκλογέων προς τα αριστερά». Δηλώνει, όμως, ότι «επειδή έχει επίγνωση του κινδύνου αυτού, από σήμερα θέλει να ανοίξει το κόμμα του στις προτάσεις των ψηφοφόρων. Η αλήθεια, όμως, τώρα, είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει αριστερή κυβέρνηση».

Σε σχέση με πιθανή συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ, τονίζει «δεν είναι εφικτή με αυτούς τους ηγέτες και όσο το κόμμα στηρίζει τα Μνημόνια. Αν όμως κάποιος πεισθεί ότι πρόκειται για αυτοκτονικό πρόγραμμα, είμαστε έτοιμοι να τον δεχθούμε».



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αν ξαναγίνουν εκλογές και οι δύο τους δεν πάρουν τα απαραίτητα ποσοστά για να κυβερνήσουν, τον Αλεξάκη τον έχουν έτοιμο, δεν θα ξεμείνει το σύστημα. Αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπαναχωρήσει και η "απόλυτη απόρριψη του μνημονιου" θα δώσει θέση στη "σταδιακή καταγγελία του μνημονίου" και στο "μορατόριουμ επί του χρέους". Τότε οι δήθεν διεθνείς επιτροπές για το λογιστικό προσδιορισμό του χρέους θα δίνουν ρεσιτάλ Γκολντμαν-Σαξισμού και όλες οι υπόλοιπες παπαρολογίες θα συνοδεύονται με υπερβολική φορολόγηση και εκ περιτροπής εργασία που θα τα βαφτίσουν αντίστοιχα ως "σοβαρή καταπολέμηση της φοροδιαφυγής" και "αξιόπιστα προγράμματα για να ξαναρχίσει να αναπτύσσεται η οικονομία". Αυτά δηλαδή που προεκλογικά σκόπευαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]