Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θράκη: Η δράση των συμμοριών οπλίζει τα χέρια πολιτών

Η εγκληματικότητα στην Θράκη έχει ανέβει κατακόρυφα. Το τελευταίο θύμα της εγκληματικής δράσης των συμμοριών που λυμαίνονται τα χωριά του νομού Ξάνθης, ήταν ένας υπέργηρος στο χωριό Βαφέικα, ο οποίος αφού βασανίστηκε από τους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του, προκειμένου να ομολογήσει που έχει κρυμμένα τα λεφτά του, στη συνέχεια έγινε θύμα μίας φρικιαστικής πράξης. Οι ληστές (οι οποίοι διαφεύγουν την σύλληψη μετά από 5 «χτυπήματα» στο ίδιο χωριό) του έκοψαν δάχτυλα του χεριού του για να… ομολογήσει την κρύπτη των χρημάτων…!!!

Αν και το τελευταίο αυτό περιστατικό, που έγινε προ δύο ημερών και υπέπεσε στην αντίληψή μας, είναι ξεκάθαρα κάτι πολύ περισσότερο από ληστεία, η τοπική Αστυνομική Διεύθυνση δηλώνει πως δεν μπορεί να δράσει λόγω… έλλειψης προσωπικού! Και με δεδομένη την στάση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κάτοικοι αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και άρχισαν να οργανώνονται σε νέους «Μάηδες» (μικρές ομάδες περιφρούρησης των χωριών).

Όμως, κι επειδή το «φαινόμενο» των ληστειών δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένη περιοχή (αφορά ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη)  κι οι οργανωμένες συμμορίες κυκλοφορούν σε όλα τα χωριά κι επειδή θύματα ληστειών πέφτουν και κάτοικοι μουσουλμανικών χωριών, μαθαίνουμε πως σε ένα από αυτά τα μουσουλμανικά χωριά αποφασίσθηκε η δημιουργία περιπόλων ένοπλων πολιτών (όπως μας αναφέρθηκε από πολλούς κατοίκους)…
Φυσιολογική αντίδραση, αφού κανείς δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να δεχτεί την παραβίαση του οικογενειακού του ασύλου, κανείς δεν είναι διατεθειμένος να σιωπήσει και να μην αντιδράσει σε αλήτες που κυκλοφορούν (σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τουρκόγυφτους της περιοχής αλλά και Βούλγαρους) και εγκληματούν εις βάρος ανήμπορων να υπερασπιστούν την ζωή τους γερόντων.

Εδώ, όμως, τίθεται και ένα μεγάλο θέμα, αφού οι ένοπλες περιπολίες θέτουν αυτομάτως σειρά ζητημάτων ασφαλείας που δεν άπτονται μόνο της αντιμετώπισης των συμμοριών, αφού οι ένοπλες περίπολοι αφορούν χωριό στο οποίο έχει υψηλό επίπεδο πρόσβασης το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Σε αυτό το σημείο, σταματούμε, επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και ίσως θα πρέπει να επιληφθούν αρμόδιοι να λύσουν το πρόβλημα της εγκληματικότητας για να μην υπάρξουν στο μέλλον «ατυχή περιστατικά» από κάποιους "έξυπνους" που θα αφορούν περαστικούς πολίτες από το συγκεκριμένο χωριό...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]