Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κομισιόν: Χρειάζεται ριζική μεταρρύθμιση των συνταξιοδοτικών


Τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να αναδιοργανώσουν ριζικά τα συνταξιοδοτικά τους συστήματα και να συγκρατήσουν το χρέος, αναφέρει έκθεση της Κομισιόν.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι περίπου οι μισές από τις 27 χώρες της Ένωσης θα έχουν ποσοστό χρέους/ΑΕΠ μεγαλύτερο του 60% το 2014.

Επίσης, η έκθεση σημαίνει «συναγερμό» για την Ισπανία και την Κύπρο, αναφέροντας ότι οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν δημοσιονομικές πιέσεις στο άμεσο μέλλον, ήδη από το 2013.

Οι ειδικοί της κομισιόν επισημαίνουν ότι «η επιδείνωση των δημοσιονομικών θέσεων και οι αυξήσεις στα κυβερνητικά χρέη από το 2008-09, μαζί με την δημογραφική μεταβίβαση εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού, καθιστούν και τα δύο μαζί τη δημοσιονομική βιωσιμότητα μια οξεία πολιτική πρόκληση».

Η έκθεση βιωσιμότητας είναι μια λεπτομερής έρευνα στο χρέος του δημοσίου τομέα στην ΕΕ. Λαμβάνει υπόψη τις δημογραφικές τάσεις που θα μπορούσαν να ασκήσουν πιέσεις στα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας μακροπρόθεσμα.

Επισημαίνεται ακόμη ότι συνολικά το επίπεδο χρέους/ΑΕΠ της ευρωζώνης δεν θα αλλάξει πολύ στις επόμενες δεκαετίες, εάν δεν αλλάξουν οι πολιτικές. Η βασική πρόβλεψη κάνει λόγο για το χρέος της ευρωζώνης να φθάσει στο 88,6% του ΑΕΠ το 2020 και το 86,3% του ΑΕΠ το 2030, ενώ για φέτος προβλέπεται στο 92,8%.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]