Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: «Δεν περίμενα να δω στην Ελλάδα καταστάσεις Αφρικής»



«Δεν περίμενα ότι οι καταστάσεις της Αφρικής θα έφταναν κάποτε στην πατρίδα μας», είπε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’ από την Νέα Αλικαρνασσό της Κρήτης όπου βρίσκεται.

«Ένα προσκύνημα ταπεινό είναι εδώ κάθε φορά που έρχομαι στην Αλικαρνασσό στον τόπο που με γέννησε και με ανέθρεψε. Έτσι λοιπόν σήμερα ανήμερα του Αγίου Ελευθερίου θέλω να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά και κουράγιο σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που έχουμε φτάσει. Η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί όταν δούμε ο ένας τον άλλο κατά πρόσωπο με αγάπη και συμπόνια», ανέφερε σε χθεσινές δηλώσεις του μετά τη θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του εορτάζοντος Αγίου Ελευθερίου στη Νέα Αλικαρνασσό, σύμφωνα με την romfea.gr.

«Και με την πιο παράξενη φαντασία κανείς δεν μπορούσε να περιμένει ότι φτάσαμε εδώ. Όμως πρέπει να δούμε την πραγματικότητα, ήρθαν αυτές οι ημέρες. Και όταν περιέγραφα τις καταστάσεις της Αφρικής με την φτώχεια και την εξαθλίωση δεν περίμενα ότι οι ίδιες εικόνες θα έφταναν κάποτε στην πατρίδα μας», τόνισε.

Ο ίδιος δεν θέλησε να σχολιάσει πώς η κατάσταση στη χώρα έφτασε σε αυτό το σημείο, ενώ ζήτησε από τον κόσμο να κάνει κουράγιο, σημειώνοντας πως μπορεί οι Έλληνες να έχουν πέσει, ωστόσο γρήγορα θα ξανασηκωθούν στα πόδια τους. 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]