Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το αμερικανικό πλοίο που "ακτινογράφησε" τη Λιβύη, πάει Συρία

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό Mahan που στην επιχείρηση  βομβαρδισμού  της Λιβύης έπαιξε καθοριστικό ρόλο λόγω της δράσης του τηλεκατευθυνόμενου εναέριου οχήματος αναγνώρισης ScanEagle  που διέθετε, πλέει προς την Συρία.
Όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ το  USS Mahan (DDG 72) εξοπλισμένο με σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας ξεκίνησε την Παρασκευή από τον ναύσταθμο Norfol  της Βιρτζίνια και κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο. 

Σύμφωνα με την  ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού το αντιτορπιλικό θα βρεθεί υπό τις διαταγές του 6ου Στόλου επιχειρήσεων των ΗΠΑ, στον τομέα ευθύνης που περιλαμβάνει τη Μεσόγειο, τη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη, για να εκτελέσει “ασκήσεις στον τομέα της αντιπυραυλικής άμυνας”. Το πλοίο θα ενεργεί ανεξάρτητα.

Η "ακτινογραφία" της Λιβύης

Το  2011, στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ  Unified Protector κατά του καθεστώτος της Λιβύης το πλοίο είχε έναν από τους πιο καθοριστικούς ρόλους:


Λειτούργησε ως ''ομάδα'' με το σύστημα μη επανδρωμένων αεροσκαφών παρακολούθησης και αναγνώρισης ScanEagle που έφερε στο κατάστρωμα του.  Σε συντονισμό με  τα ιπτάμενα ραντάρ  AWACS. το τηλεχειριζόμενο ScanEagle που πετούσε συνεχώς 72 ώρες και εκτός των άλλων αποστολών ,πήγαινε πάνω από τους στόχους σε χαμηλό ύψος και έδινε live σε πραγματικό χρόνο έγχρωμες εικόνες  για εκτίμηση των ζημιών της μάχης και για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του βομβαρδισμού.Αν δηλαδή κρινόταν αναγκαίο από τους επιχειρησιακούς διοικητές επέστρεφαν αμέσως τα αεροσκάφη και ολοκλήρωναν το έργο τους! Ειδικοί λένε ότι το ScanEagles μαζί με το  πλοίο Mahan πέτυχε σε ποσοστό 100% την αποστολή τους στις  1.154 ώρες πτήσης και τις 167 εξόδους που έγιναν.


"Αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, δεν περίμενε κανείς», δήλωσε ο υπεύθυνος για το ScanEagle  υπολοχαγός Nick Townsend."Παίρνουμε τις απαραίτητες πληροφορίες και τις διναμε απευθείας στους φορείς λήψης αποφάσεων γρήγορα χωρίς να περάσει από τα στρώματα των πολύπλοκων συντονισμού ", ανέφεραν αρμόδιοι.


Οπότε καταλαβαίνετε τι σημαίνει η άφιξη του για τα σχέδια κατά της Συρίας, ιδίως αν εξακολουθεί να φέρει το σύστημα ScanEagles. Που και αν δεν το έχει,σε κάποιο άλλο'ή άλλα  πολεμικά πλοία θα είναι...   


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]