Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στον μονόδρομο του χρέους και της ιστορίας...


Τώρα που η επερχόμενη καταιγίδα είναι ορατή σε όλους, ας φροντίσουμε να ετοιμαστούμε για να την ξεπεράσουμε. Ας ενωθούμε, ας πιαστούμε χέρι με χέρι, για να μην χαθεί κανένας στο πέρασμά της. 

Η επόμενη ημέρα θα μας βρει σοφότερους και κυρίως πανέτοιμους να αποδώσουμε στους σύγχρονους νέρωνες αυτό που τους αξίζει... 
Μέχρι τότε, όμως, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο για να θυμηθούμε όσα μας ενώνουν και να αφήσουμε στην άκρη όλα εκείνα που τοποθέτησαν ανάμεσά μας για να μας χωρίζουν. 

Το κύμα σηκώνεται, τα σύννεφα γίνονται μαύρα, το φως χάνεται, όμως εμείς δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποιοί είμαστε, πρέπει να θυμηθούμε όλοι μας από που ερχόμαστε για να βρούμε τον δρόμο μας και να πάμε εκεί που ιστορικά πάντα πορευόμασταν. 
Οι "άρχοντες" έχασαν τα προσωπεία τους και αποφάσισαν να μας χτυπήσουν με όλη τους τη δύναμη. Θα δοκιμάσουν τα πάντα, οι σύγχρονοι εφιάλτες, για να μας λυγίσουν, να μας γονατίσουν και να μας υποτάξουν...
Εμείς θα αντέξουμε επειδή έτσι πάντα γινόταν, επειδή έτσι μας τοποθέτησε η ιστορία... να αντέχουμε. 
Και όταν οι δήμιοί μας κουραστούν, εμείς θα ξεκινήσουμε την δική μας πορεία προς τον δικό τους όλεθρο και την δική μας απελευθέρωση. 

Από δώ και πέρα το μέλημά μας είναι να μείνουμε ενωμένοι και να αναδείξουμε χωρίς ίχνος ματαιοδοξίας τους νέους ηγέτες - ανθούς του έθνους που βρίσκονται ανάμεσά μας. 
Ας ετοιμαστούμε το λοιπόν, επειδή έχουμε δύσκολο, επίπονο και μακρύ δρόμο μπροστά μας. 

Όσο πιό γρήγορα βρούμε τον Έλληνα μέσα μας, τόσο πιό γρήγορα θα συντομεύσει και η καταιγίδα που έρχεται να μας ισοπεδώσει. 
Όσο πιό κοντά βρεθούμε μεταξύ μας, τόσο πιό δύσκολο θα είναι να μας νικήσουν σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο, που χωρίς κανόνες, θέλει να μας κάνει σκλάβους και να πουλήσει την πατρίδα μας στα παζάρια του διεθνισμού και της Νέας Τάξης. 

Δεν υπάρχει καν θέμα αν μπορούμε να σταθούμε ικανοί και άξιοι, γιατί είναι θέμα επιβίωσης, θέμα αξιοπρέπειας, θέμα ιστορικής συνέπειας, θέμα τιμής για όλους όσους γνωρίζουν το χρέος προς την πατρίδα, το χρέος προς την μητέρα γη που μας ανέθρεψε, το χρέος προς τους νεκρούς αλλά και προς τους αγέννητους. 

Η ιστορία μας ξανατοποθετεί απέναντι στην ευθύνες μας. Ή θα πολεμήσουμε με τα θηρία και θα τιμηθούμε ή θα κρυφτούμε φοβισμένοι και θα διαγραφούμε με τα χρώματα της ντροπής. 
Σε αυτό το δίλημμα οι πρόγονοί μας απαντούσαν με συνέπεια και τασσόταν πάντα υπέρ του δικαίου, της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας. Υπέρ των οσίων και των αγίων...

Το ίδιο θα πράξουμε κι εμείς. Έτσι ξέρουμε, έτσι κάνουμε. Από πάντα...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΩΑΝΝΗ...
    ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...
    ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΜΟΥ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΤΑΚΤΙΚΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ...
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ...
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ.
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΑΕΥΣ http://pnemorem1.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κωνσταντίνε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης επιβάλλει, τώρα που το εθνικό "αεροπλάνο" χάνει επικίνδυνα ύψος,να βρεθή ο πιλότος και το πλήρωμα με τις καλλίτερες προδιαγραφές.
    Λυπούμαι που θα το γράψω αλλά από το παλαιό υποστατό πολιτικό σύστημα δεν προκύπτει κάτι τέτοιο γιά λόγους ουσίας αλλά και ηθικής τάξης.
    Φυσικά και χρειάζεται ένας μπροστάρης "βασίλισσα" με κάποιους επιφανείς γιά να δείξουν τον δρόμο και να τραβηχθή το "κάρο"... έτσι έχει ανάγκη το "σμήνος", όμως μόνο συμβολικά, η νέα δημιουργική ουσιαστική υποδομή επιβάλλεται να προκύπτει από νέο πολιτικό αίμα γιά λόγους ανατρεπτικής ουσίας άμα και αξιοπιστίας.
    Όταν τα πράγματα στην ζωή είναι τόσο απολύτως ακραία (όπως τώρα στα καθ'ημάς) εγωισμοί και σπουδαρχίες δεν επιτρέπονται, προέχει "η σωτηρία της πόλεως που είναι ο υπέρτατος νόμος"... όσοι κατέχουν θέσεις εθνικώς αναγκαίο είναι να κάνουν τώρα ένα βήμα πίσω γιά να αναδειχθούν οι σαφώς ικανώτεροι (και μη εξαρτημένα, ως είθισται, δεσμευμένοι) που έχει ανάγκη ο τόπος..."ότι συμφέρει το μελίσσι συμφέρει και την μέλισσα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που όλοι περιμένουν, ήδη ετοιμάζεται. Μεθοδικά, από αγνούς πολίτες που έχουν γνώσεις και όραμα για την πατρίδα. Πολύ φοβάμαι όμως πως όταν θα εμφανιστεί, θα τρέξουν οι καλοθελητές του συστήματος για να το σπιλώσουν και να απομακρύνουν την δημιουργία ενός πανίσχυρου πυρήνα - φορέα που θα ισοπεδώσει την βρωμιά και θα επαναφέρει την χώρα στην πορεία της. Λίγη υπομονή... και θα δείτε όλοι (όσοι φυσικά θα θέλετε να δείτε) πως και άνθρωποι με ικανότητες υπάρχουν και προτάσεις υλοποιήσιμες προς όφελος της χώρας υπάρχουν. Η Ελλάδα δεν χάθηκε και ούτε πρόκειται να χαθεί, επειδή παρά την όποια πολεμική συνεχίζουν να υπάρχουν Έλληνες

      Διαγραφή
    2. Αυτό που ανησυχεί περισσότερο Κωνσταντίνε είναι το πολλαπλώς επανειλημμένο ιστορικό προηγούμενο, στην πολιτική ιστορία του τόπου, δηλ της προσχεδιασμένης διάβρωσης και του εισοδισμού που απειλεί κάθε πραγματικώς ανεξάρτητη προσπάθεια γιά αυτόνομη και ακηδεμόνευτη κάθοδο στον πολιτικό στίβο.
      Ακόμη και εάν οι προθέσεις θα ήσαν άριστες, οι εκβιαστικές πιέσεις που ασκούνται στην όποια ηγεσία είναι αφάνταστες, με το θανατηφόρο μέσο να είναι τα ελεγχόμενα ΜΜΕ.
      Η ειδησεογραφία δεν μπορεί να εκπορεύεται από ιδιωτικά διαπλεκόμενα κέντρα και να ελπίζουμε σε οτιδήποτε... "άμα πρόσσω και οπίσω".
      Εν πάση περιπτώσει η μόνη φυσική ασπίδα είναι η διασπορά της ηγετικής ευθύνης πέριξ του "χαρισματικού" Primus inter pares, έτσι ώστε πιθανές αδυναμίες του παρελθόντος, ή του στενού περιβάλλοντος, να μην αναδεικνύονται ως κάτι εξαιρετικά επιβαρυντικό.
      Ως κυριώτερο όμως επιβάλλεται να εγκαθιδρυθή μία θεσμοθετημένα πανίσχυρη ηγετική ομάδα μάχιμων της βιοπάλης, γιά γνήσια εκπροσώπηση επιβεβαιούμενη κατά τακτά χρονικά διαστήματα από όλα τα απλά ενεργά μέλη και με κοινό πρόταγμα την εφαρμογή ενός ρεαλιστικού νέου κοινωνικού συμβολαίου με αρχή μέση και τέλος και όχι αερολογίες, που θα προέρχεται από τα σπλάχνα του λαού με όλα τα επαγγελματικά χαρακτηριστικά του (αγρότες, βιοτέχνες, μικροεπαγγελματίες, εμπορουπάλληλοι, υπάλληλοι ΔΕΚΟ -που πρέπει να ξαναγίνουν δημοσίου συμφέροντος με τις αναγκαίες προσαρμογές στα ρετιρέ τους όπως και κάποιες βασικές τράπεζες- ανειδίκευτοι εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί...) και τέλος πάντων αιτούμενο είναι μία γνήσια εκπροσώπηση της παρούσης ελληνικής διαστρωμάτωσης και όχι έξωθεν εμφυτεύματα.
      Πρέπει να τεθή ένα τέλος στους αείσιτους κομματικούς επαγγελματίες πολιτικούς και τον νεποτισμό τους... τα έργα τους τα είδαμε καθώς και τις "διορθωτικές" αντιδράσεις τους, είναι θέμα πλέον και στοιχειώδους αξιοπρέπειάς μας να πάνε σπίτι τους.
      Γνωρίζω πως ακούγονται ουτοπικά και ανεφάρμοστα...αλλά εδώ που εφθάσαμε ας δοκιμάσουμε μέχρι τέλους το ταξείδι γιά την Ιθάκη και κάτι θα αποκομίσουμε, έστω και εάν μείνουμε ολιγώτεροι απ' ότι ελπίσαμε... ουκ εν τω πολλώ το ευ αλλά εν τω ευ το πολύ.
      F. L.

      Διαγραφή
  3. Mε ανησυχεί έντονα το γεγονός ότι ξεμακρύναμε πολύ από αυτό που ήμασταν κάποτε χωρίς την παραμικρή προσπάθεια, Κωνσταντίνε. Αλλά είναι άνθρωποι όπως εσύ που μου θυμίζουν καθημερινά ότι δεν γίνεται να χαθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν ο πολίτης που ασχολείται με τα κοινά είναι καθαρός από όλες τις απόψεις, τότε δεν εκβιάζεται και μπορεί να στείλει στον αγύριστο τους πιθανούς εκβιαστές ή καλοθελητές. Φυσικά και υπάρχουν καθαροί Ελληνες όσο και αν θέλουν να μας επιβάλλουν την άποψη ότι όλοι είμαστε διεφθαρμένοι! Στην οποιαδήποτε μελλοντική προσπάθεια σίγουρα θα πρέπει να συμβάλλει με την επιρροή που έχει το θετικό και γόνιμο κομμάτι της Ορθόδοξης (όχι της κοσμικής) εκκλησίας που κι αυτό δέχτηκε διωγμούς επιθέσεις κι απομόνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]