Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προσφυγή ΕΝΙ στην Ε.Ε. για τις απειλές της Τουρκίας


Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προσφύγει ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός ENI, ενώ συνεργάζεται στενά και με την ιταλική κυβέρνηση, λόγω των τουρκικών απειλών για «επανεξέταση» των επενδύσεών της στη χώρα, λόγω της συμμετοχής της στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στελέχη της εταιρείας δηλώνουν ότι το μόνο που κάνουν είναι να φροντίζουν ώστε να συμμορφώνονται με όσα θεωρούνται νόμιμα από την άποψη του ευρωπαϊκού δικαίου. Ωστόσο, προσπάθησαν να μετριάσουν τις επιπτώσεις από τις τουρκικές κυβερνητικές δηλώσεις, χαρακτηρίζοντάς τις ως «μετριοπαθείς», αν και φαίνεται ότι θα συμμορφωθούν με όσα συμφωνηθούν σε πολιτικό επίπεδο, δηλαδή στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων Ιταλίας-Τουρκίας.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της συμμετοχής της ιταλικής Eni, σε κοινοπραξία με τη νοτιοκορεατική KOGAS, τη γαλλική Total και τη ρωσική Novatec, η οποία επελέγη καταρχήν, οπότε θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις για την ανάληψη του έργου της πραγματοποίησης ερευνών σε «οικόπεδο» της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: Defence Point
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]