Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άκου, Ελληνάκο


Σκοπός μου δεν είναι να σε αποενοχοποιήσω, εάν εσύ δεν θέλεις να αλλάξεις, ούτε όμως και να σε καλοπιάσω.

Σε λέω Ελληνάκο γιατί δεν είσαι άξιος του παρελθόντος σου και των προγόνων σου.
Τα ξεπούλησες όλα Ελληνάκο για το ευρώ.

Πούλησες την ψυχή σου Ελληνάκο για τα μπιχλιμπίδια που σου υποσχέθηκαν, για τη λάμψη που είδες στα παιχνίδια τους χωρίς να βλέπεις την κόλαση στην οποία σε έριχναν.
Σε ξέρω Ελληνάκο από παλιά.

Σε έχω δει σαν αγρότη να κοιτάς πως θα εισπράξεις ψεύτικες επιδοτήσεις χωρίς να νοιάζεσαι για τη σοδειά σου. Η προηγούμενη γενιά πότιζε με ιδρώτα τις ελίτσες για τις οποίες κουβαλούσε χιλιόμετρα το νερό. Θυμήσου τον πατέρα σου στο χωριό Ελληνάκο και κλάψε.

Σε έχω δει σαν κτηνοτρόφο να κοιτάς πως θα εισπράξεις ψεύτικες επιδοτήσεις χωρίς να νοιάζεσαι για τα ζώα σου. Η προηγούμενη γενιά όμως μεγάλωνε μαζί με τα ζώα της και επικοινωνούσε μαζί τους. Οι αγελάδες Ελληνάκο είχαν όνομα και ζούσαν μαζί με τους ανθρώπους. Δεν ήταν εργαλείο Ελληνάκο. Όταν κάνεις τη ζωή μηχάνημα, τότε δεν θα τη γλυτώσεις ούτε εσύ. Μηχανή έγινες και εσύ Ελληνάκο. Θυμήσου τη μάνα σου στο βουνό και στον κάμπο Ελληνάκο και κλάψε.

Σε έχω δει σαν εργάτη, οικοδόμο, εργολάβο, μηχανικό να κάνεις ότι κακοτεχνία μπορείς στη δουλειά σου και να είσαι στην οικοδομή με το κινητό στο χέρι για να δίνεις εντολές αγοράς και πώλησης στο χρηματιστή σου. Δεν ήταν έτσι παλιά Ελληνάκο. Κοίτα τα κλασσικά κτίρια πως στέκουν αγέρωχα και τα δικά σου με τα "καλύτερα" υλικά είναι τα πιο επικίνδυνα. Κοίτα την Ακρόπολη και κλάψε Ελληνάκο.

Σε έχω δει σαν ιατρό Ελληνάκο να κοιτάς πως θα πάρεις το φακελάκι χωρίς να σε ενδιαφέρει η υγεία των ασθενών σου. Εξαργύρωσες το λειτούργημα με ευρώ Ελληνάκο. Δεν θεραπεύεις από αγάπη αλλά μόνον από συμφέρον γι αυτό και δεν μπορείς τελικά να θεραπεύσεις, αλλά στο τέλος σκοτώνεις τους ασθενείς σου. Σε έχω δει να παίρνεις σε δέκα λεπτά όσα ο άρρωστός σου σε μία εβδομάδα, σε ένα μήνα όσα σε δέκα χρόνια, σε ένα χρόνο όσο σε δέκα ζωές, και εάν δεν έχει εισόδημα τον αφήνεις να ψοφήσει χωρίς καμία ενοχή Ελληνάκο. Όσο πιο άχρηστος ιατρός είσαι τόσο περισσότερα γυρεύεις να εισπράξεις Ελληνάκο για να αυτό-επιβεβαιωθείς. Αντικατέστησες τη χαρά της προσφοράς με τα μηδενικά που βλέπεις στον τραπεζικό λογαριασμό σου Ελληνάκο. Θυμήσου τον όρκο σου Ελληνάκο και κλάψε.

Σε έχω δει σαν δικηγόρο Ελληνάκο να πατάς επί πτωμάτων. Αντί για δικηγόρος δρας σαν κλεπταποδόχος. Είσαι χειρότερος κλέφτης από τον πελάτη σου γιατί εκείνος μπορεί και να έκλεψε από ανάγκη, εσύ όμως τον κλέβεις "νόμιμα", συστηματικά και από συνήθεια. Εκείνος μπορεί και να μεταμεληθεί, εσύ όμως ποτέ. Ο ναρκομανής πελάτης σου είναι λιγότερο εξαρτημένος απ' ότι εσύ με το ευρώ. Δεν είσαι δικηγόρος του διαβόλου, αλλά ο ίδιος ο διάβολος Ελληνάκο.

Σε έχω δει σαν δημόσιο υπάλληλο Ελληνάκο να παίρνεις τη μίζα σου για να εξυπηρετήσεις τους κακομοίρηδες που έτυχε να σε έχουν ανάγκη. Να φέρεσαι στους πολίτες σαν σε ζώα Ελληνάκο. Σε έχω δει να μην σε ενδιαφέρει εάν οι πράξεις σου εξυπηρετούν τη χώρα σου αλλά το τομάρι σου και μόνον. Δόθηκαν μάχες στο παρελθόν για να έχεις τα δικαιώματα που είχες Ελληνάκο. Τώρα τα χάνεις και δεν μπορείς να βγάλεις άχνα. Εξαργύρωσες την αξιοπρέπειά σου με ευρώ Ελληνάκο και τώρα που χάνεις τα ευρώ δεν θυμάσαι και τι είναι η αξιοπρέπεια. Πώς είναι να δουλεύεις για να προσφέρεις στο συνάνθρωπό σου και στη χώρα σου. Θυμήσου τους αγώνες που έγιναν για σένα Ελληνάκο και κλάψε.

Σε έχω δει και σαν ιδιωτικό υπάλληλο Ελληνάκο να βρίζεις για την τύχη σου. Να μην κοιτάς πως θα φτιάξεις τις δικές σου συνθήκες αλλά πως θα κατηγορήσεις τους άλλους. Σε έχω δει να δουλεύεις σαν σκυλί για να πας τέλος του μήνα και να τα πετάξεις για να πάρεις ένα ζευγάρι παπούτσια ή ένα ζευγάρι μπότες που κοστίζουν όσο ένα μηνιάτικο. Οι γονείς σου έκαναν θυσίες για να σε σπουδάσουν Ελληνάκο. Μπορεί να περπατούσαν ξυπόλητοι όταν ήταν μικροί για να μην χαλάσουν τα παπούτσια τους. Μπορεί να στερήθηκαν το ψωμί, αλλά εσύ δεν μπορείς χωρίς Timberland, Louis Vuitton και iphone. Έχεις αλλοτριωθεί Ελληνάκο.

Σε έχω δει σαν ελεύθερο επαγγελματία να κοιτάς πως σε πέντε λεπτά θα βγάλεις το μηνιάτικο. Κατηγορείς τους ιατρούς και είσαι χειρότερος. Ποτέ δεν κόβεις απόδειξη και παραπονιέσαι για τους υπόλοιπους που φοροδιαφεύγουν.

Σε έχω δει σαν παπά Ελληνάκο, την ώρα του μυστηρίου να σε ενδιαφέρει πόσα ευρώ θα κονομήσεις. Τον μαμωνά υπηρετείς έτσι Ελληνάκο όχι τον Θεό.

Σε έχω δει σαν συνδικαλιστή Ελληνάκο να ξεπουλάς τους συναδέλφους σου για να πετύχεις την προσωπική σου ανέλιξη. Σε έχω δει να ξεπουλάς τις επόμενες γενιές και την δημόσια περιουσία προκειμένου να φύγεις πιο νωρίς στη σύνταξη και με χοντρό εφάπαξ. Δεν αντιδράς στο ξεπούλημα της χώρας σου και της περιουσίας της Ελληνάκο, στόχος σου είναι να οδηγείς έντεχνα σε απόγνωση και απογοήτευση τους εργαζόμενους και γι αυτό σε τοποθετούν εκεί που είσαι.

Σε έχω δει σαν καθηγητή Ελληνάκο, να ενδιαφέρεσαι πώς θα κάνεις κανένα ιδιαίτερο σε μαθητές σου για να τα κονομήσεις. Και εκεί είσαι αδυσώπητος Ελληνάκο. Ζητάς για μια ώρα όσα ο πατέρας του μαθητή σου θα βγάλει σε μία εβδομάδα. Όταν έχεις τη δυνατότητα είσαι κάθαρμα Ελληνάκο.

Σε έχω δει σαν δάσκαλο Ελληνάκο, να τρέχεις στις εκδρομές και στα θέατρα και να προωθείς βιβλία, μπας και σου πέσει και σένα κανένα κοψίδι απ' αυτά που τρώνε οι άλλοι. Θέλεις να μπουν εξετάσεις και στο δημοτικό για να κάνεις και εσύ φροντιστήρια στη ζούλα Ελληνάκο.

Σε έχω δει σαν Πανεπιστημιακό Ελληνάκο. Εσύ που θα έπρεπε να αφυπνίσεις του άλλους, εσύ που είσαι η κορυφή στη γνώση, εσύ που είσαι ο διανοούμενος είσαι και ο πιο ξεφτίλας μαζί. Ξεπουλήθηκες Ελληνάκο. Δεν σε είχαν ανάγκη, αλλά είχαν ανάγκη από τη σιωπή σου και γι αυτό σε "μπούκωσαν" με ευρώ για έρευνα η οποία φυσικά δεν οδηγούσε πουθενά. Έρευνα που μόνον εσύ και αυτοί που σε πλήρωναν ήξεραν ότι ήταν άχρηστη. Σε αντάλλαγμα παραχώρησες το δικαίωμα να εκφράζεις γνώμη. Παγιδεύτηκες από τα χαρτάκια που σου έδωσαν και πίστεψες ότι ήσουν κάτι. Τίποτε δεν ήσουν Ελληνάκο. Ένας ακόμη πουλημένος ήσουν. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι συνεχίζεις να είσαι. Δεν έχεις καν τη δύναμη να μετανοήσεις γιατί πνίγηκες στον κουβά με τα ... ευρώ.

Σε έχω δει σαν τραπεζικό υπάλληλο Ελληνάκο, να ενδιαφέρεσαι για το πώς θα εξυπηρετήσεις τα λαμόγια αφεντικά σου σε βάρος όλου του συνόλου. Εσύ ξέρεις Ελληνάκο πώς παίζεται το παιχνίδι και η βαρύτητα της απάθειάς σου είναι ολέθρια. Αντί να ενημερώσεις το κοινό, επιζητείς την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τις περιουσίες και τις ζωές των συνανθρώπων σου, ελπίζοντας ότι έτσι θα σώσεις το τομάρι σου.

Σε έχω δει σαν δεξιό, κεντρώο και αριστερό Ελληνάκο να τρέχεις με τις σημαίες να υποστηρίξεις το κόμμα σου μπας και βολευτείς μέσα από αυτό. Ναι Ελληνάκο, σε έχω δει σαν φιλελεύθερο δεξιό να κοιτάς πως θα βολευτείς στο Δημόσιο. Ο φιλελευθερισμός είναι για τους άλλους, όχι για σένα δεξιούλη Ελληνάκο. Σε έχω δει και σαν αριστερό επιχειρηματία να είσαι ο πρώτος που εφαρμόζει τα μνημόνια και απολύει κόσμο. Είσαι ο αριστερός με την δεξιά τσέπη που λέει ο λαός απαξιώνοντάς σε. Ο κομμουνισμός είναι για τους άλλους, όχι για σένα αριστερούλη Ελληνάκο. Σε έχω δει και σαν κεντρώο να τρέχεις πότε με τον ένα και πότε με τον άλλο. Σαν πασόκος και νεοδημοκράτης μέχρι πριν λίγο καιρό σφαζόσασταν μεταξύ σας και τώρα ο πασόκος στηρίζει τον Σαμαρά και τον Μητσοτάκη και ο νεοδημοκράτης τον Βενιζέλο και τον Παπανδρέου.

Σε έχω δει σαν ... (σκέψου τον εαυτό σου)

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ

Όλα τα παραπάνω δεν αρκούν για να σε κάνουν λαμόγιο.
Έχεις και τα καλά σου Ελληνάκο. Έχεις βαθιά μέσα σου το φιλότιμο που σε χαρακτηρίζει Ελληνάκο.
Σε έχω δει να σηκώνεις το σταυρό σου για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου για να μην τους λείψει τίποτα.
Σε έχω δει να προσφέρεις τα πάντα για να βοηθήσεις τον συνάνθρωπό σου.
Σε έχω δει αν και διαιρεμένος να ενώνεσαι και να δημιουργείς ηρωικά έπη.

Δεν είσαι κακός άνθρωπος Ελληνάκο. Βλάκας είσαι. Ναι μεγάλος ΒΛΑΚΑΣ Ελληνάκο.
Τα λαμόγια κατάφεραν να σε ενοχοποιήσουν Ελληνάκο.
Τα λαμόγια που σκοπό έχουν να κατακτήσουν όχι μόνον τη χώρα σου και τη ζωή σου αλλά και την ίδια σου την ψυχή Ελληνάκο.

Όλες αυτές τις παραπάνω "ανθρώπινες" αδυναμίες σου τις προβάλλουν ανά πάσα στιγμή για να σε ξεχωρίσουν από το σύνολο. Το "διαίρει και βασίλευε" είναι το παιχνίδι τους. Σου έριξαν ένα αγαθό που δεν υπάρχει σε επάρκεια, σε έπεισαν ότι η εξασφάλισή του είναι προϋπόθεση επιβίωσης και το αρχέγονο ανθρώπινο ένστικτο έκανε τα υπόλοιπα. Το αγαθό αυτό είναι το ευρώ. Είναι το μόνο αγαθό που είναι εν ανεπαρκεία, μιας και η φύση προσφέρει όλα τα υπόλοιπα αέρα, νερό και τροφή σε πλήρη επάρκεια. Έτσι εξαρτήθηκες από ένα χαρτί Ελληνάκο.

Σε καλομάθανε με τα ευρώ τους. Ξέχασες πως υπήρχες και πριν το ευρώ. Ξέχασες πως ζούσες και πριν. Έμαθες να ζεις με δανεικά, γιατί τα ευρώ είναι δανεικά Ελληνάκο. Λες και εσύ δεν έχεις χαρτί για να τυπώσεις. Κάθε ευρώ που κυκλοφορεί είναι δανεισμένο Ελληνάκο. Κάθε ευρώ που βάζεις στην τσέπη σου είναι δανεικό και εσύ και τα παιδιά σου θα το πληρώσουν με σκλαβιά Ελληνάκο. Εάν όμως έχεις πολλά, τότε μπορείς να είσαι ήσυχος, τα υπόλοιπα αδέλφια σου και τα παιδία τους θα πληρώσουν γι αυτά. Όμως εσύ είσαι ανάδελφος Ελληνάκο, είσαι φεντεραλιστής και κοσμοπολίτης και έτσι δεν σε πειράζει ποιός θα την πληρώσει, αρκεί να μην είσαι εσύ.

Τους εμπιστεύτηκες αλλά αυτοί σε πούλησαν Ελληνάκο. Θεώρησες πως δεν χρειάζεται να ενημερωθείς για το τι είναι το χρήμα, ποιος το τυπώνει, πώς λειτουργούν οι τράπεζες, σε ποιόν ανήκει η κεντρική σου τράπεζα και σε ποιόν ανήκει η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα. Ομοίως δεν αναρωτήθηκες ποτέ σου Ελληνάκο, ποιός νομοθετεί στην Ευρώπη για την Ελλάδα.

Εμπιστεύτηκες τους δημοσιογράφους, τους ειδήμονες και τους πολιτικούς Ελληνάκο, οι οποίοι όμως δεν ήταν παρά υπαλληλίσκοι των λαμογίων. Ήταν και είναι οι αχυράνθρωποι Ελληνάκο. Ήταν και είναι κενοί περιεχομένου. Κύμβαλα αλαλάζοντα. Είναι αυτοί που θέλουν να σε γεμίσουν ενοχές για να μην μπορείς να αντιδράσεις. Βλέπεις δελτία ειδήσεων και δεν ενημερώνεσαι. Ακούς τους πολιτικούς και δεν καταλαβαίνεις. Βλέπεις τους ειδήμονες και φοβάσαι Ελληνάκο. Δεν σου υπόσχονται καν πλέον λύση. Σε φοβίζουν για να μην μπορείς να σηκώσεις το κεφάλι σου και δεις και ελευθερωθείς. Έχεις αυτο-ενοχοποιηθεί Ελληνάκο και βρίσκεσαι στην αδράνεια που βρίσκονται και τα ζώα όταν τα ζαλίζεις πριν τους κόψεις το λαιμό.

Θέλουν να σε κάνουν να νιώθεις ξενοφοβία Ελληνάκο. Έχουν ενοχοποιήσει τον όρο εθνικιστής για να σε απομακρύνουν από τα στοιχεία από τα οποία μπορείς να αντλήσεις το κουράγιο και την κατανόηση που απαιτούνται για να τους στείλεις στο διάβολο και να διεκδικήσεις την Ελευθερία σου. Τσαλακώνουν ανθρώπινα όντα και το ονομάζουν "Ξένιος Ζευς". Μετέτρεψαν τη χώρα σου σε ξέφραγο αμπέλι και σε διαιρούν να είσαι είτε εθνικιστής είτε διεθνιστής. Και στις δύο περιπτώσεις αυτοί θα σε καταδικάσουν. Μην μασάς Ελληνάκο. Στείλε στο διάβολο τα λαμόγια. Ποτέ δεν ήσουν ξενόφοβος. Εάν δεν είχες το ευρώ Ελληνάκο, όλοι αυτοί οι ξένοι θα ήταν εδώ; Εάν δεν είχες γίνει ξέφραγο αμπέλι στη διακίνηση των κεφαλαίων, όλοι αυτοί θα ήταν εδώ; Ε, σε διαβεβαιώνω λοιπόν πως χωρίς ευρώ και ΕΕ, εδώ θα ήταν μόνο οι οικογενειάρχες ξένοι οι οποίοι θα τιμούσαν τον τόπο που τους θρέφει και θα μπορούσες να ζεις και πάλι με τις πόρτες ξεκλείδωτες. Θυμήσου όταν ήσουν μικρός, ήσουν φτωχός αλλά δεν φοβόσουν έτσι. Θυμήσου και κλάψε για να λυτρωθείς. Σε έχουν ρίξει στην κόλαση Ελληνάκο.

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ

Έχεις υποχρέωση να ξυπνήσεις. Έχεις υποχρέωση απέναντι στον εαυτό σου κατ' αρχήν. Πρέπει να θυμηθείς τι είναι η αξιοπρέπεια. Δεν φταις εσύ. Είσαι το θύμα. Είσαι το ψάρι που του βάζουν το δόλωμα και "τσιμπάει". Δεν φταίει το ψάρι. Απλά την πάτησε. Έτσι "τσίμπησες" και εσύ με το ευρώ. Και εάν έχεις φτάσει στο σημείο που δεν μπορείς να αντιδράσεις γιατί αισθάνεσαι τόσο λαμόγιο, κάνε το τουλάχιστον για τα παιδιά σου. Και εάν ούτε για αυτά, τουλάχιστον για τον περίγυρό σου. Και εάν ούτε για αυτόν, τουλάχιστον για τα θύματά σου. Κάνε το σαν εξιλέωση στο τέλος. Να ξέρεις πάντως πως δεν φταις Ελληνάκο. Σου το επαναλαμβάνω, είσαι απλά ΒΛΑΚΑΣ. Μεγάλος ΒΛΑΚΑΣ.
"Οι φίλοι σου σού είπαν που θα σε ανεβάσει, αλλά δεν σου είπαν που θα σε ρίξει" και τώρα κάθε 3 μήνες περιμένεις τη δόση σου. Πρεζάκιας είσαι Ελληνάκο και ας ρίχνεις στον καιάδα τους ναρκομανείς. Ευρω-πρεζάκιας είσαι.

Δεν θέλω να σε αποενοχοποιήσω Ελληνάκο, εάν δεν είσαι έτοιμος να αλλάξεις τον τρόπο δράσης σου. Είσαι απλά βλάκας, γιατί δεν σου δόθηκε η δυνατότητα να είσαι λαμόγιο. Πρέπει να καταλάβεις όμως ότι και εσύ σαν πολιτικός, σαν δημοσιογράφος, σαν τραπεζίτης ή σαν λαμόγιο τα ίδια θα έκανες, γιατί τον ίδιο θεό προσκυνάς. Απλά έτυχε να είσαι από κάτω.

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ

Μερικές αλήθειες που εάν καταλάβεις μπορείς να ελευθερωθείς από τις ενοχές.

Η κεντρική σου τράπεζα ήταν πάντα ιδιωτική και ας την έλεγες "ΕΛΛΑΔΟΣ". Ανήκε πάντα στα λαμόγια. Αυτό σου το έκρυψαν όλα τα ΜΜΕ και ας διάβαζες έγκριτες εφημερίδες, άκουγες ραδιόφωνα και έβλεπες όλα τα δελτία ειδήσεων στα κανάλια τους. Σου το έκρυψαν επίσης και όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί.

Τουλάχιστον όμως τα τελευταία περίπου 40 χρόνια είχες την δραχμή για εσωτερικές συναλλαγές χωρίς χρέος. Γι'αυτό δεν χρεοκόπησες Ελληνάκο, ενώ οι πολιτικοί αχυράνθρωποι έκαναν πάντα ότι τους πρόσταζαν τα λαμόγια. Και τότε κάποιοι απατεώνες "έκλεβαν" δισεκατομμύρια δραχμές, αλλά οι δραχμές έμεναν εδώ και συμμετείχαν στην ανάπτυξη δίνοντας δουλειά σε άλλους ανθρώπους. Η κλεψιά ήταν μία εξαιρετικά κατακριτέα πράξη αλλά το αποτέλεσμά της ήταν άδικη αναδιανομή του πλούτου. Δεν είχε επίδραση στο έλλειμμα και το χρέος της χώρας και γι αυτό δεν πρέπει να αυτο-ενοχοποιήσαι με το "όλοι μαζί τα φάγαμε". Τώρα τα κλεμμένα φεύγουν για έξω Ελληνάκο και εδώ ξανα-δανειζόμαστε αυτά τα λεφτά για να κινηθεί η οικονομία. Δεν σε δικαιώνω απατεωνίσκο, απλά θέλω να καταλάβεις τη διαφορά της βαρύτητας που έχει η πράξη της κλεψιάς με την πράξη της εξόδου του συναλλάγματος από τη χώρα, την οποία έχουμε νομιμοποιήσει λόγω ΕΕ.

Το ευρώ το δανείζεται το κράτος από τις ιδιωτικές τράπεζες (νταβατζήδες) πολύ ακριβότερα απ' ότι θα μπορούσε να το δανείζεται από την Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα.
Το κράτος σου δεν έχει δικαίωμα να τυπώσει νόμισμα. Πρέπει να το δανειστεί. Γι αυτό σε λέω ΒΛΑΚΑ Ελληνάκο. Έχεις εκχωρήσει το βασικότερο δικαίωμά σου στα λαμόγια.
Πώς είναι δυνατόν να ξεχρεώσεις ποτέ Ελληνάκο; Αφού για να πληρώσεις τους τόκους πρέπει να δανειστείς και πάλι και έτσι βουλιάζεις συνέχεια όλο και βαθύτερα στο χρέος;
Ξύπνα Ελληνάκο. Δεν είσαι λαμόγιο. Είσαι απλά ΒΛΑΚΑΣ.

Όλο το νομοθετικό έργο έρχεται πακέτο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πότε ασχολήθηκες για το τι ψηφίζουν εκεί Ελληνάκο; Πότε τα κανάλια ασχολήθηκαν με το τι θα ψηφισθεί στην ΕΕ; Ποιοί είναι οι Ευρωβουλευτές σου και ποιό το έργο τους; Απλά επισκέπτες στις Βρυξέλλες είναι Ελληνάκο. Τους "μπουκώνουν" με ευρώ για να το βουλώνουν. Πίστεψέ με ότι δεν είναι μόνον οι Έλληνες έτσι. Όλοι οι ευρωβουλευτές το ίδιο είναι Ελληνάκο. Κάποιοι υπάλληλοι των λαμογίων ετοιμάζουν τους νόμους και οι Ευρωβουλευτές υπάρχουν απλά για να νομιμοποιούν τη διαδικασία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένωση των λαμογίων Ελληνάκο.

Ξύπνα Ελληνάκο. Δεν είσαι λαμόγιο. Είσαι όμως περισσότερο ΒΛΑΚΑΣ από τους υπόλοιπους. Γιατί;
Οι μεγάλοι απατεώνες (βλέπε τράπεζες) σε όλον τον κόσμο κατέρρευσαν το 2008, εκτελώντας εντολές των λαμογίων, Ελληνάκο. Ποιός θα την πλήρωνε; Εδώ αποφάσισαν να γυρίσουν το παιχνίδι και να πουν ότι φταίει το κράτος και όχι οι τράπεζες. Αυτό Ελληνάκο δεν θα γινόταν χωρίς προδότες εκ των έσω. Σκέψου και μόνος σου Ελληνάκο, ποιός έδωσε τα λεφτά στις τράπεζες; Ποιός φούσκωσε το έλλειμμα για να ενοχοποιήσει το κράτος; Ποιός δανείζεται για να τα δίνει στις τράπεζες; Ανακεφαλαιοποίηση Ελληνάκο σημαίνει να πληρώσουν αυτοί που δεν έχουν για να καλύψουν αυτούς που τα έφαγαν. Όλα αυτά θα τα πληρώσεις εσύ και τα παιδιά σου Ελληνάκο και είναι τόσο πολλά που δεν φτάνει η περιουσία σου. Θα δώσεις και την ψυχή σου και των παιδιών σου την ψυχή Ελληνάκο.

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ

Μπορεί να υπήρξες απατεώνας και μπορεί ακόμη να είσαι.
Όλο αυτό όμως είναι ένα τίποτα μπροστά σε αυτό που κάνουν τα διεθνή λαμόγια σε συνεργασία με τους ντόπιους πράκτορές τους και τους δωσίλογους πολιτικούς και δημοσιογράφους.
Είσαι πολύ μικρός για να δημιουργήσεις πρόβλημα στη χώρα, όσο απατεώνας και να είσαι.
Ακόμη και όλοι μαζί δεν μπορείτε να δημιουργήσετε το πρόβλημα που δημιουργεί μια τράπεζα τρίτης κατηγορίας. Το πρόβλημα είναι συστημικό.
Έχεις υποχρέωση να το καταλάβεις και να παλέψεις.
Μην αισθάνεσαι μόνος σου Ελληνάκο. Σε όλο τον κόσμο άνθρωποι αφυπνίζονται καθημερινά. Ξυπνούν μετά από έναν εφιάλτη 300 ετών τουλάχιστον. Το διαδίκτυο άνοιξε ένα "παράθυρο" στη γνώση που δεν ήταν προσβάσιμη. Είναι "παράθυρο" γιατί όπως άνοιξε, σύντομα θα το κλείσουν. Πρέπει να προλάβεις να καταλάβεις και να περάσεις τουλάχιστον το μήνυμα στις επόμενες γενιές ότι ο άνθρωπος δεν γεννήθηκε για να είναι σκλάβος των διεθνών λαμογιών-τραπεζιτών. Υπάρχει και η Ελευθερία Ελληνάκο. Εάν εσύ δεν μπορείς να την δεις και να την βιώσεις μίλα τουλάχιστον στα παιδιά σου για αυτήν. Στην επόμενη γενιά θα διαστρεβλώσουν πλήρως την έννοια της λέξης. Ήδη και τώρα υπάρχει σύγχυση για το τι σημαίνει η λέξη Ελευθερία. Πες τους ότι για αυτήν πέθαναν οι πρόγονοί σου και όχι για το ευρώ.

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ

Ο χρόνος τρέχει γρήγορα. Σύντομα δεν θα μπορώ να σε λέω Ελληνάκο. Θα έχει χαθεί κάθε έννοια πατρίδας. Μαζί με την εθνική σου κυριαρχία θα παραδόσεις και την εθνική σου ταυτότητα. Θα είσαι πλέον Ευρωσκλαβάκος και όχι Ελληνάκος.

Δεν είσαι λαμόγιο. Εύχομαι σύντομα να πάψεις να είσαι και ΒΛΑΚΑΣ και όσο διαιρεμένοι και να είμαστε τώρα, σύντομα όλοι μαζί, χωρίς τα λαμόγια, μια παρέα, να τραγουδάμε όπως παλιά:

Ολαρία - ολαρά, με σουραύλια και βιολιά
θα βρεθούμε όλοι μαζί στο πανηγύρι, θα 'ναι όλη η παλιά μας συντροφιά
και θα πιούμε από το ίδιο το ποτήρι και την πιο πικρή γουλιά
ο μαρκήσιος Ντε Σαντ μ' ένα χίπη, ο φονιάς με το θύμα αγκαλιά
ο γραμματέας μαζί με τον αλήτη κι η παρθένα με τον σατανά

Αναγνώστης


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

22 σχόλια :

 1. "Σου έριξαν το δόλωμα και τσίμπησες"! Έτσι είναι ακριβώς. Μόνο που τα ψάρια που τσιμπάνε πρέπει να καταλήγουν στο τηγάνι. Για να καθαρίζει ο τόπος από τους άχρηστους, να γίνονται παράδειγμα, να μη διαιωνίζεται το είδος του ΒΛΑΚΑ. Σκληρό, αλλά υπάρχουν 7 δις ανθρώπων στον πλανήτη, δε θα λείψουν οι βλάκες, ας πρόσεχαν. Αν σωθούν, θα πρέπει να τους προσέχουν, να μην ξανακάνουν τα ίδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πολυ ωραιο κειμενο,πολυ ωραιο καλεσμα,πολυ ωραιο ψυχογραφημα,ειμαστε ολοι απατεωνισκοι,και γιαυτο ειμαστε και Ελληνακοι,αυτο ομως δεν πρεπει να μας αποπροσανατολιζει απο τον στοχο που ειναι η χαρα των παιδιων μας να εξακολουθει να σπαει την σιωπη.Ας μιλησουμε επιτελους μεταξυ μας..!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πόσα έχει βγάλει στο εξωτερικό ο τύπος και περιμένει την καταστροφή του ΒΛΑΚΑ όπως τον λέει για να τα οικονομήσει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι ίδιες παπαρολογίες,ακούγονται και από κάτι άλλους εξυπνάκηδες όπως και εσύ.'Ηρθα να σου πω,ότι έχει καταντήσει αηδία,αυτό το πράγμα,με το «λόμπι της δραχμής».Καταντάει βαρετό.

   Διαγραφή
  2. Δεν έχω τίποτε ούτε στο εξωτερικό, ούτε στο εσωτερικό. Μια ζωή άπλωνα τα πόδια μου εκεί που έφτανε το πάπλωμά μου, αλλά τώρα πρέπει να πληρώνω για τους ΒΛΑΚΕΣ που ήθελαν να γίνουν "ευρωπαίοι". Εγώ μια ζωή στη βιοπάλη δε φοβάμαι, θα τα βγάλω πέρα γιατί έμαθα να κάνω εκατοντάδες δουλειές. Λυπάμαι όμως την έρημη αυτή χώρα που θα γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο σκλάβων, και δεν της άξιζε.

   Διαγραφή
 4. Κωνσταντίνε τέτοιες πένες και πεποιθήσεις πρέπει να κάνουν ένα βήμα εμπρός, ...αντιλαμβάνεσαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εντάξει.....βασικά δίκιο έχεις...για την μεγάλη πλειοψηφία.
  Αλλά όλοι αυτοί οι ¨Ελληνάκοι" παρασύρθηκαν γιατί είχε αρχίσει ήδη η απώλεια της παιδείας της γλώσσης, της ιστορίας, ηθών και εθίμων και βασικά αξιών που κυρίως διδάσκονται πρωτίστως στο σπίτι.....
  Ουσιαστικά το ΣοσιαΛΗΣΤΡικό ΠΑΣΟΚ τα διέλυσε όλα αυτά, με όλα αυτά τα μηδενικού διαμετρήματος μεγαλοστελέχη(μεγαλολαμόγια) που ανέδειξε, πρωτοστατούντος του αρχηγού του με τα μεγάλα λόγια, δημιουργώντας μια ψευδεπίγραφη κατάσταση για τον απλό πολίτη.... που νόμιζε ότι εισήλθε στον παράδεισο και την χλίδα.....
  Έτσι άρχισε η απίστευτη διαφθορά και ο μηδενισμός των πάντων..... ιστορία που συνέχισαν ο επόμενος εθνοπροδότης Σημίτης και τα λοιπά απόλυτα μηδενικά, κατόπιν πήραν την σκυτάλη οι άλλοι εθνοπροδότες της ΝΔ με ίδιες προδιαγραφές και συνέχισαν τα κόλπα αλλά με μικρότερη επιτυχία.
  Όσο αφορά τα αριστερά κόμματα...άσε στη κοσμάρα τους ......
  Δυστυχώς υπήρξε και υπάρχει έλλειμμα ηγετών....
  Ασήμαντα και επικίνδυνα ανθρωπάρια μηδενικών προδιαγραφών με μισελληνική κουλτούρα που ισοπέδωσαν τα πάντα....χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση, ούτε καν των (ανυπάρκτων) πνευματικών ταγών.
  Αρκεί να δει κανείς ποιοί κατέλαβαν καθηγητικές θέσεις στα Πανεπιστήμια και ειδικά στην Ακαδημία...
  Φρίκη και σαπίλα....
  Ανάκαμψη , αν τυχόν υπάρξει κάποτε πρέπει να γίνει από όλους τους Έλληνες ενωμένους και ομονοούντες, με μπροστάρηδες αυτούς τους ελάχιστους που ποτέ δεν διεφθάρησαν και έχουν εθνοπατριωτική θεώρηση....και βασικά μακριά από όλα τα κόμματα που υπάρχουν σήμερα ση Βουλή...μακριά....
  Αδύνατο....πολύ δύσκολο....δύσκολο.... ???
  Μια απόφαση είναι, αρκεί καποιοι πατριώτες να ξεκινήσουν...


  ΑπάντησηΔιαγραφή

 6. NOV
  4
  Σχόλιο σε άρθρο του Κωνσταντίνου, με τίτλο "Άκου ελληνάκο!
  Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου  Όταν η βάρκα μπάζει νερό, μπάζει για όλους όσους είναι μέσα. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Η τσακισμένη βάρκα (η αποτελμάτωση της κοινωνίας) τους κάνεις όλους ίδιους φουκαράδες (ελληνάκους). Κοινή γαρ η μοίρα. Σε καινούρια βάρκα (στην ανανεωμένη κοινωνία) κανείς δεν είναι ελληνάκος.

  Η ελληνική κοινωνία αποτελματώθηκε από τότε που υποτιμήθηκε ο φιλόλογος. Οι κοινωνίες αποτελματώνονται όταν δεν εμβαθύνουν στη σοφία του παρελθόντος.

  Οι Κινέζοι έχουν αυτήν την παροιμία: "Ετοιμάσου να κατακτήσεις έναν λαό, που ξέχασε την ετυμολογία της γλώσσας του."

  Οι Κινέζοι έχουν αντί αλφάβητο χιλιάδες ιδεογράμματα. Όταν τους λένε γιατί δεν καταργούν τα ιδεογράμματα για να μην κουράζονται τα παιδιά να τα μαθαίνουν, απαντούν. Γιατί η εκμάθηση των ιδεογραμμάτων ακονίζει το μυαλό τους και διευρύνει την νοημοσύνη τους.

  Όταν στους Ισπανούς είπαν οι κατασκευαστές των ηλεκτρονικών υπολογιστών ότι θα καταργήσουν μια περισπομένη στο γράμμα "Ν" ξεσηκώθηκε ολόκληρη η Ισπανία και δήλωσαν όλοι ότι κανένας δεν θα αγοράσει τέτοιο υπολογιστή κι οι κατασκευαστές έκαναν πίσω.

  Στην Ελλάδα τριάντα νυσταγμένοι βουλευτές κάποια νύχτα κατά την περίοδο των διακοπών κατάργησαν τους τόνους και τα πνεύματα που ίσχυαν επί δυο χιλιάδες χρόνια, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διδασκαλία της ετυμολογίας της ελληνικής γλώσσας.

  Εξεγέρθηκε η κοινή γνώμη με μπροστάρη την Ακαδημία Αθηνών και γενικά την λεγόμενη πνευματική ηγεσία; Ευτυχώς η Εκκλησία συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους τόνους και τα πνεύματα!

  Παραθέτω το παρακάτω μικρό απόσπασμα από το άρθρο του Ισπανού Πέδρο Ολάγια, με τίτλο "Περικοπές στην Εκπαίδευση.":

  " Μέρα με τη μέρα, εξ ονόματος της "κρίσης", υποχωρούν ιστορία, φιλοσοφία, φιλολογία, τέχνη, ιθαγένεια, και ευδοκιμεί η δυσαρέσκεια ιδίως εναντίον της κλασικής κουλτούρας, της λατινικής και της ελληνικής , οι δύο γλώσσες,που για χιλιετίες, χωρίς κούραση παρέχουν την πρώτη ύλη της σκέψης μας. Έτσι, έχουμε ένα πράγμα σαφές: περικοπές στην εκπαίδευση δεν είναι για την οικονομία, αλλά και για την αντιμετώπιση των διαφωνούντων."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πόσο δίκιο έχεις! Τον καιρό της ευδαιμονίας ανθούσαν τα καταστήματα με τα ακριβά ρούχα, τα κέντρα διασκέδασης, οι ακριβοί προορισμοί διακοπών, πολλά βιβλιοπωλεία όμως έκλειναν. Αυτό κάτι σημαίνει για τους νεόπλουτους.

   Διαγραφή
 7. Αφυπνιστική αποτύπωση του "Άκου ανθρωπάκο" του Βίλχελμ Ράϊχ στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η λύση είναι μια ΣΤΑ ΟΠΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΕΣ ,
  ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ Δ.Υ ,Ι.Υ, ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ , ΓΙΑΤΡΟΥΣ κτλ, ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΟΠΩΣ, ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΚΟΥΣ?
  ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΓΝΟΣ - ΑΣΠΙΛΟΣ ΚΑΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟΣ ,
  ΓΙΑΤΙ ΖΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?
  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ,
  ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ? ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ? ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
  ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΚΟΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πρεπει να γνωρισετε απο κοντα μερικους απο αυτους που κατεχουν τις θεσεις στα Πανεπιστημια η εγιναν υπουργοι....Ετυχε στη καριερα μου να γνωρισω αρκετους.Πληρης απαγοητευση.Ανθρωπακια του κερατα, ξεφτιλισμενοι και γλοιωδεις.Για μια θεσουλα και μια αυξηση στο μισθο ξεπουλουσαν τα παντα.Και σε μας απ εξω...βιτρινα.Μπροστα πανε τα πτυχια και οι διακρισεις[οι περισσοτεροι πληρωναν για να τις παρουν, οι υπολοιποι τους τις εδινε το κομμα].
  Τι να περιμενει κανεις απο δαυτους σημερα.Γι αυτο εχουν μουγκαθει ολοι.Αμηχανια λογω ανικανοτητος διοτι γνωριζουν τις δυνατοτητες τους......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο "Ελληνάκος" πάντοτε ενέδρευε μέσα στον νεοέλληνα και ήταν έτοιμος να ξεμυτήσει στην πρώτη ευκαιρία (δεν είναι πιστεύω μόνο ελληνικό φαινόμενο, απλώς εδώ το "βλάστημα" λόγω γεωγραφικών συνθηκών είναι εντονώτερο).
  Ας μη ξεχνούμε πως οι "μπόρες" των όποιων συρράξεων και δυστυχιών, με τις επιπτώσεις τους, επιφέρουν σοφία και αλληλεγγύη που συγκρατεί τους ανθρώπους από υπερβολές.
  Τα τελευταία 60 χρόνια ήταν ειρηνικά, οργανωμένα και αποδοτικά στα της ύλης...έτσι το "εμείς" έγινε αχρείαστο και το "εγώ", ως γνωστόν, μόνο σε ένα τοίχο τελικά οδηγεί.
  Δεν είναι αποκλειστικά εγχώριο το φαινόμενο της χαλάρωσης των ηθών και της φαυλοποίησης της ζωής...ο ανίδρωτος τρόπος που κερδίζεται ο επιούσιος, με τις πονηρίες και τους μαθηματικούς υπολογισμούς για να παράγει το χρήμα χρήμα, ή ο "λόγος" χρήμα κλπ συμβάλλει καθοριστικά στον εκμαυλισμό των χαρακτήρων.
  Το ειδικό βάρος (εδώ στην χώρα μας) είναι πως συγκεκριμένες προσωπικότητες και συμφέροντα συνέβαλαν εθελούσια και επ' "ανταμοιβή"(κατά πολύ υπέρ το δέον), στο να μας πάρει ο κατήφορος μιά ώρα αρχύτερα...αυτό είναι το γαμώτο της υπόθεσης που δεν μπορούμε να το "φάμε" ανεξαρτήτως "λαγών", που ασφαλώς κάποια στιγμή θα βγάλει το καπέλο του θαυματοποιού όταν θα γίνουμε τελικά ενοικιαστές στον τόπο μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Τώρα τί κάνουμε; Η ελληνική κοινωνία στην πραγματικότητα είναι μια οικογένεια. Όπως στην οικογένεια δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο, αλλά ποιος αγαπάει. Τί να το κάνεις το δίκιο, όταν πονάς με όσους αδικούνται. Θα προτιμούσες να μην έχεις δίκιο.
  Στηρίζω τη σκέψη μου σ΄ αυτές τις τρεις αρχές:1)Ότι κανείς δεν μπορεί να βάλει θεμέλιο άλλο από αυτό που είναι ο Ιησούς Χριστός. 2)Ότι αυτό που προέχει είναι το πνεύμα και 3)Μόνο αυτό που λέγεται με αγάπη θα ακουστεί.

  Αυτές οι τρεις αρχές υπαγορεύουν στον καθένα από μας να είναι αυτό που θέλει να είναι οι άλλοι. Καθένας από εμάς πρέπει να δείχνει κατανόηση. Διαφορετικά εμποδίζουμε την ελληνική κοινωνία της οποίας είμαστε μέλη, να έχει κατανόηση για τον εαυτό της ως σύνολο. Έτσι γίνεται στην οικογένεια και έτσι γίνεται και στην κοινωνία. ΣΤην οικογένεια, αν ένα μέλος δεν έχει κατανόηση η οικογένεια διχάζεται και διαλύεται.

  Είναι σε όλους κατανοητό ότι έχουμε ανάγκη από την εσωτερική ενότητα του καθενός από μας και από την ενότητα σαν κοινωνικό σύνολο.

  Οι Κινέζοι πάλι, λένε πως αν ένας κλειστεί στο δωμάτιό του και κάνει μια σωστή σκέψη, η σωστή σκέψη θα ακουστεί παντού.

  Πείτε μου αν είναι πολλοί αυτοί που προσέχουν το είδος των σκέψεων που κάνουν. Αν μένουν στο δωμάτιό τους έστω και τρία λεπτά.

  Η τραγωδία της ανθρωπότητας, λέει ο Βλάσιος Πασκάλ, έγκειται ακριβώς σ΄ αυτό, ότι κανείς δεν μπορεί να μείνει ούτε τρία λεπτα μόνος χωρίς να κάνει τίποτε.

  Οι αρρώστιες κοιτάζουν από ψηλά ποιος δεν έχει πνεύμα. Αυτός που έχει πνεύμα δεν φοβάται τις αρρώστιες. Αυτό που προέχει είναι το πνεύμα (ηθικό, πίστη).

  Υπάρχουν καμιά δεκαριά διάσημοι σκηνοθέτες του κινηματογράφου, που η ιδέα αυτή είναι η κεντρική ιδέα στο έργο τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Σε διαβάζω συχνά και γουστάρω το "ύφος" σου. Και πάλι εδώ βάζεις σφραγίδα σ' ένα κείμενο αγανακτισμένο, απογοητευμένο. Ξεχειλίζεις θλίψη και πόνο γι αυτό που οσμίζεσαι ότι έρχεται μα πιο πολύ γι αυτό που χάνεται. Μιλάς υβριστικά για έναν κόσμο που ποτέ του δεν είχε στον ήλιο μοίρα. Μέχρι πριν λίγα χρόνια έβαζε μέσον για να μπει στο Νοσοκομείο. Λίγο άρχισε να "ανεβαίνει" και ξαφνικά η εικονική πραγματικότητα τούστησε παγίδα. Τα λαμόγια, οι καιροσκόποι και αυτιστικά εαυτούληδες πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Εκείνο που μ' ανησυχεί πάνω από όλα είναι η μεταβολή του Έλληνα. Αρχηγό στο κεφάλι του έβαζε μόνον αν του έβγαζε το καπέλο. Σήμερα δέχεται για αρχηγό όποιον σαλτιπάγκο του εξασφαλήσει δουλειά και ασφάλεια σ'αυτόν και τα παιδιά του. Οι άλλοι, στάχτη και μπούρμπερη.
  αρισταρχος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Καλά τα λέει το κείμενο, αλλά γιατί κάποιος που έχει πολλά ευρώ να θέλει δραχμή; Μήπως τελικά το "λόμπυ της δραχμής" είναι όλοι οι μπατίρηδες και αποτυχημένοι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Μου άρεσε πολύ το κείμενο, παρόλα αυτά όμως έχω να πω πως πάντοτε ευτυχώς ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ανθρωποι ασυμβίβαστοι, της προσφοράς, της δημιουργίας, του αγώνα της καθημερινής ζωής, των κοινωνικών αγώνων υπέρ του συνόλου, του ελληνικού πολιτισμού, της αγάπης για τη φύση, της διεθνούς αλληλεγγύης προς τους λαούς που σηκώνουν κεφάλι και τιμωρούνται για τη στάση αυτή. Ολα αυτά τα μαύρα χρόνια της ψευτοευμάρειας και των δανεικών ευρώ, ο πιο πάνω ΕΛΛΗΝΑΣ ήταν απομονωμένος, περιθωριακός και γραφικός. Δεν τον άφηναν ούτε να δημιουργήσει ούτε να αποτελέσει πρότυπο. Ξέρετε πως τους έλεγαν όλοι τους γιατρούς που έδιναν ψυχή για τους ασθενείς χωρίς χρήματα; (ω, ναι υπάρχουν και τέτοιοι!) Μαλάκες τους έλεγαν ή στην καλύτερη περίπτωση "καλό παιδί, όμως με το σταυρό στο χέρι", δηλαδή "καημένο". Αντίθετα ο "Ελληνάκος" ήταν ο τύπος Ευρωέλληνα που προωθούνταν με κάθε τρόπο, ήταν το πρότυπο ανθρώπου που πληρούσε τα ευρωπαϊκά στάνταρ ζωής, προσαρμοσμένο όμως στις ελληνικές συνθήκες : χωρίς κόπο και ιδιαίτερα προσόντα έγλειψε, τρύπωσε και έγινε αρπακτικό συμβιβασμένο, τούβλο πολιτισμικά, με το αμάξι το σένιο, με τα γυαλισμένα πλακάκια και το μπαρ γεμάτο σκοτς στο σπίτι, με την κατάξανθη σύζυγο στο κομμωτήριο και τη ρωσσιδούλα στο κρυφό διαμέρισμα, με τα κακομαθημένα - παραμελημένα παιδιά, με τις πιστωτικές κάρτες στο φουλ.
  Δυστυχώς η χώρα μας είχε φροντίσει να απαλλαχθεί μετά την κατοχή από ό,τι καλύτερο είχε γεννηθεί σ΄αυτή, ενώ η υπόλοιπη κοινωνία δεν είχε χωρίς αυτούς το ψυχικό και πνευματικό σθένος να αντισταθεί στον "Ελληνάκο".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ 12:49 ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΕΑΝ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙ .

  ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ , ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΚΟΥ, ΠΙΟ ΘΕΡΜΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ .

  ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΑΣΒΕΣΤΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 40 - 50, ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ .

  ΜΗΝ ΑΔΙΚΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ .
  ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΙΣΤΑΝΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΜΠΟΔΙΟ .

  ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗ ΦΤΑΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ .

  ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ , ΜΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΚΡΗ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ποια ελληνικότητα κράτησαν οι Ελληνες του εξωτερικού; Το ότι ακόμα ακούνε τραγούδια της δεκαετίας του 1950; Αν είναι περισσότερο Ελληνες από εμάς, τότε ας έρθουν επιτέλους να ζήσουν μόνιμα εδώ να αντιμετωπίσουν τα θηρία και να αφιερώσουν τις επιδεξιότητες και την ενέργειά τους στην Ελλάδα και όχι στην ξένη χώρα. Εκ του ασφαλούς να μένουν στη γερμανίτσα να ψηφίζουν πασοκ και μετά να μας λένε εξυπνάδες δεν γίνεται. Αν είχαμε φύγει όλοι μετανάστες κοιτώντας μόνο τον εαυτούλη μας, αυτή η χώρα σήμερα δεν θα υπήρχε καθόλου. Μα θα μου πείτε δεν υπάρχουν δουλειές στην Ελλάδα. Ούτε εμείς έχουμε δουλειές αλλά μένουμε εδώ με κάθε τίμημα. Αν πάμε και τώρα όλοι νεροκουβαλητές στην Ευρώπη και τους αδειάσουμε τη γωνιά, θα πάρουν ό,τι ορέγονται ανεμπόδιστα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ο μέσος Έλληνας έχει υποστεί δολιοφθορά στην παιδεία. Από τα χρόνια του σχολείου, την τρυφερή παιδική ηλικία, ύπουλα υπονόμευαν τα θεμέλια μας. Καταστρέφοντας λοιπόν συστηματικά την παιδεία, να καταστρέψεις τα υπόλοιπα είναι πανεύκολο, είναι θέμα χρόνου.
  Τώρα, υπάρχει και αυτός που δεν είναι Ελληνάκος και δεν έχει τα χαρακτηριστικά που λέμε παραπάνω (τουλάχιστον όχι όλα). Υπάρχουν και Έλληνες, ένας από αυτούς θεωρώ ότι είμαι και εγώ.
  Δεν λέει πουθενά «Ελληνάκο πολιτικέ» ή «Ελληνάκο δημοσιογράφε» ή «Ελληνάκο μεγαλοκαρχαρία» γιατί αυτοί δεν είναι Έλληνες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]