Μήπως πρέπει να απομακρυνθεί ο... Αβραμόπουλος;
Εκτός πραγματικότητας το υπουργείο Εξωτερικών. Μόνο έτσι –και λίαν επιεικώς- μπορεί να χαρακτηρισθεί η στάση που κράτησε μέσω της τοποθέτησής του το υπουργείο Εξωτερικών του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην ξεκάθαρη πρόκληση που έγινε εκ μέρους της Άγκυρας και δια μέσω του τούρκου προξένου της Κομοτηνής Οσμάν Ιλχάν Σενέρ.
Ήταν ο ίδιος ο κ. Αβραμόπουλος που κατήγγειλε μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο την δράση παρακρατικών ομάδων στην Θράκη, δηλώνοντας πως «έχουν γνώση οι φύλακες». Όμως, ο ίδιος ο υπουργός, τη στιγμή που μέσω της ανακοίνωσης του υπουργείου του δηλώνει πως «καθ’ υπέρβαση των προξενικών του καθηκόντων» λειτουργεί ο τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής, τρέχει να υπερασπισθεί την Άγκυρα, συμπληρώνοντας «θέλουμε να πιστεύουμε εν αγνοία της τουρκικής κυβέρνησης»!!!
Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει ή -κατ’ ελάχιστον- λίγη διπλωματική συνέπεια και ευπρέπεια, αφού είναι γνωστό πως κανένας διπλωμάτης δεν λειτουργεί χωρίς να ενημερώσει την χώρα που εκπροσωπεί μέσω του προϊσταμένου του. Εκτός εάν ο κ. Αβραμόπουλος υπονοεί πως ο τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής επιχείρησε να δράσει πέραν και εκτός κάθε λογικού ορίου, θέτοντας τον εαυτό του ως «κυρίαρχο της Θράκης» και εργαζόμενο υπέρ της δημιουργίας ενός κράτους μέσα στο ήδη υπάρχον Ελληνικό κράτος! Εάν ο κ. Αβραμόπουλος υπονοούσε κάτι τέτοιο, έπρεπε να συμφωνήσει άμεσα με την πρόταση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (αν δεν κάνουμε λάθος ο υπουργός Εξωτερικών ανήκει στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας) ζητώντας την άμεση απέλαση του ανθρώπου που ενέργησε κατά των νόμων της χώρας που τον φιλοξενεί, έστω και ως διπλωμάτη.
Επειδή, όμως, είναι απολύτως βέβαιο πως ο Ιλχάν Σενέρ δεν κινήθηκε χωρίς προηγούμενη άδεια από τον τούρκο πρέσβη (και φυσικά από την Άγκυρα) κι επειδή η στάση του κ. Αβραμόπουλου κρίνεται επιεικώς ανεπαρκής (έως λίαν επικίνδυνη για τα Ελληνικά συμφέροντα στην Θράκη και όχι μόνο), και τέλος επειδή από το συγκεκριμένο περιστατικό (κατά το οποίο –υπενθυμίζουμε- κατηγορήθηκε ο ιμάμης του Σώστη Ν. Ροδόπης ως «πράκτορας της Ελλάδας» μέσα στην Ελλάδα, από ανθρώπους που προφανέστατα εργάζονται κατά της Ελλάδας) πρέπει να υπάρξει παραδειγματική πολιτική στάση, θεωρούμε σωστό πως εάν δεν απαιτηθεί να απελαθεί ο τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής, τότε θα πρέπει ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος να θέσει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με το αιτιολογικό πολιτικής και διπλωματικής ανεπάρκειας εκ μέρους του να διαχειρισθεί επαρκώς τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της χώρας που ορκίσθηκε να υπηρετήσει.
Δεν είναι δυνατόν, η χώρα να δέχεται μία τέτοιου είδους ευθεία επίθεση όσον αφορά την εθνική της κυριαρχία επί Ελληνικού εδάφους και να μην υπάρχει επαρκής αντίδραση εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών. Αλήθεια, ποιού επιπέδου πρόκληση θα ανάγκαζε τον «διπλωμάτη» Δημήτρη Αβραμόπουλο να απαιτήσει τα αυτονόητα και την απομάκρυνση όχι μόνο του τούρκου προξένου, αλλά και του ίδιου του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, το οποίο αποδεδειγμένα πλέον εργάζεται προς την κατεύθυνση δημιουργίας κλίματος εσωτερικής ανωμαλίας και αντιπαλότητας μεταξύ Ελλήνων πολιτών, τους οποίους χωρίζει μόνο το θρήσκευμα; Θα έπρεπε να δολοφονήσει κάποιον χριστιανό ή μουσουλμάνο πολίτη της Θράκης ο κ. Ιλχάν Σενέρ για να κατανοήσει ο κ. Αβραμόπουλος πως στην Θράκη το παιχνίδι έχει χοντρύνει και είναι δική του ευθύνη να βάλει τα πράγματα στη θέση τους; Δυστυχώς για τον κ. υπουργό, εμετρήθη και ευρέθη ελλειπής. Δυστυχώς...
Τέλος, επειδή φρονούμε πως θα υπάρξει εντός των επομένων ημερών σαφής προσπάθεια (μέσω των γνωστών διαύλων του υπουργείου Εξωτερικών) αποσιώπησης του συγκεκριμένου τραγικού γεγονότος, το οποίο δεν προσέβαλε έναν ιμάμη, αλλά έναν Έλληνα πολίτη, ο οποίος εκβιάστηκε και πολεμήθηκε άγρια από έναν τούρκο διπλωμάτη, πρέπει να τονίσουμε πως η Θράκη σε πείσμα πολλών εντός και εκτός των Αθηνών, θα συνεχίσει να είναι Ελληνική επειδή το θέλουν οι Έλληνες, ανεξαρτήτως της μικρότητας, της φοβικότητας ή της ανικανότητας εκείνων που φύσει και θέσει θα έπρεπε να έχουν ως λόγω ύπαρξής τους την υπεράσπιση των Ελλήνων πολιτών (ανεξαρτήτως θρησκεύματος) και του Ελληνικού εδάφους.
Από την ενημέρωση του Κωνσταντίνου για τα όσα διαδραματίζονται στη Θράκη, το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως ο τούρκος πρόξενος συμεριφέρεται σαν "πρωθυπουργός" της Θράκης, σαν ο ΥΠΕΞ να είναι υποτακτικός του, τουλάχιστον όσο αφορά την περιφέρεια αυτή (ελπίζουμε).
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιός δεν κατάλαβε ότι τα σχέδιά τους είναι η διπλωματική εξαφάνιση της Ελλάδας μόλις τοποθέτησαν τον Αβραμόπουλο στο ΥΠΕΞ; Έχει έστω και μια επιτυχία ο χαρακτηριστικότερος "δήθεν" της πολιτικής;
ΑπάντησηΔιαγραφή